ORANGES

kebaikan jerawat

24 comments


ni entry sukahati aku namanya ..

tajuk macam apa je kan , kebaikan jerawat .. huh , ada ke kebaikan berjerawat kat muka ni ? antara kebaikan jerawat bila attack muka aku yang comel ni ..

  • aku malu , segan , rendah diri nak keluar rumah .. so , mesti aku nak terperap je taknak pegi mana-mana .. perasan macam sume orang pandang lah tu konon kan ..
  • muka aku terlebih hodoh overdose gitu-gitu .. rasa macam takde harapan nak baik dah jerawat tu .. lagi pulak bukan seketul yang hinggap ke muka ..
  • mengalami kesakitan maha dahsyat .. lagi kalau jerawat tu besar .. jerawat batu ke namanya ? well , I don't know .. yang aku tau , namanya sememangnya jerawat yang berperwatakan seperti bisul ..
  • ohh , dah mula pikir bukan-bukan dalam benak fikiran ni .. "mesti takde orang nak aku dah , muka habis naik jerawat ni .. dah seminggu ni , tak elok-elok pun .."
  • pakai apa pun serba tak kena .. pakai tak pakai baju sume nampak tak elok .. tenyeh concealer kat muka pun tak jalan .. *macam aku pakai pulak concealer whatever tu kan*

so , tu lah antara 'kebaikan' jerawat bila naik kat muka aku ni .. ni pun ada jerawat baru , nasib cepat je elok .. sebab aku guna Garnier Corrector Pen .. jerawat cepat mengecil ..




notakaki:
nampaknya , entry ni pun berbaur promotion .. >.<
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

24 .16kg daun berguguran:

Diana @ bilakukatacinta said...

dear~ dah mcm promo garnier lak...hehe..aNyway..ada produk tak ilangkan parut jerawat..kasik muka licin berseri2?

Tea said...

@Diana @ bilakukatacinta
kalau produk gini mcm bese2 je. kalau betol nk hilangkan parut, try guna mederma. quite satisfied pakainya. lg lak, tea ade scars resulting from operation. ;)

iPai said...

wah2 .. dah promo gitu .. heheh ..

hehe .. kita jarang kene jerawat ni .. heheh ..

mungkin tea tak cukup tido kot ..

Munna said...

wawawah....da mcm duta garnier jadinya ni... =)

Tea said...

@iPai
mungkin jgk tu. huhuhuhh. lgpn, takleh kena matahari bnyk. nt muka berminyak cpt. muka berminyak kn cpt naik jerawat.

Tea said...

@Munna
kehkeh. ;)

sergeant keroro said...

kasi test produk satu kak :P

NasZ said...

banyak gak parut jerawat kat muka..tentang orang nak saya ke tak tu, malas nak pk. kalau nak, bagitau. kalau tak nak, pun bagitau. haha..

MOHD NASER.com

Tea said...

@sergeant keroro
hahah. ;p

Tea said...

@NasZ
hahah. boleh lak gitu ehh? >.<

tea taktau ade parut ke tak. konpius. hahah,

siti kektus said...

kalau miss J muncul, mmg segala kebaikan tu menyerap dalam diri ni tea. sobs.

siti kektus said...

cop, mederma tu jenama ke tea? >.<

kite pon ada parut gak ni.


*dah macam kaunter pertanyaan je kan*

Tea said...

@siti kektus
huhu. nasib bukan selalu kot. ade time tertentu je. *perempuan*

Tea said...

@siti kektus
haah. yup jenama. penah dgr bio-oil? lebih kurang le tu. tp mederma ni lg lama dlm pasaran. dan lebih puas hati pakai. ;)

tea guna dh agak elok dh. parut dh pudar. cepat jgk efek.

˙·٠•●♥ Syira Syakila Adira ♥●•٠· said...

Lega jumpa entry mcm ni. Sbb memang tengah mencari produk lain pun. :) Hihi. Betul-betul ye berkesan? Maw try :)

Tea said...

@˙·٠•●♥ Syira Syakila Adira ♥●•٠·
berkesan. tu berani promote. hee. sebab Garnier ada extract lemon. lemon memang efek cepat. vitamin C kan.

iPai said...

owh macam tuh .. susah juga nak jadi orang ni ek ? hehehe

(ayat macam kita alien je kan)

Tea said...

@iPai
err haha. nk geng gn kero dh ke? haha. biasalah kot, kulit muka kita masing2 lain. ;)

Abang Stalker said...

brp garnier bg tea tuk iklan pendek ni?


haha ;D ok la klu pki bgs.bole cuba.nk request bole?


sila tnjuk mke model yg bt iklan ni.(tea dan jerawat) :P

Tea said...

@Abang Stalker
ada dlm half million kot. haha.

hahah. tengok le nanti. psst, tea ada ke gambar time muka ada jerawat? >.<

Abang Stalker said...

eleh..hahah..ada tp segan nk tnjuk le tu kn.


pasni nk bt kontes sy dan jerawat la.lalalal~ ;P

Tea said...

@Abang Stalker
haha. kejam gila nak buat contest gitu. lek lu. pegi cari jap. kalau ada tea buat wordless wednesday jap g. kehkeh. ;p

siti kektus said...

terima kasih kaunter pertanyaan. hihi ^^

Tea said...

@siti kektus
haha. siut je. ;p