ORANGES

Barang , pengguna yang mengeluh ..

32 comments


barang-barang keperluan kat kedai makin lama makin naik kan ? ada ke yang makin kurang harga ? aku tak jumpa pun ! ada lah kot , itu pun time ada sale , jualan runtuh whatever tu kot ..

ceh , tapi jangan tertipu dengan sale tu sume lah ! harga sebenar terpampang dah memang camtu dikatakan sale , tapi saja dok pangkah harga asal lah kononnya .. *paham dok ?*

ada je barangan yang harga kekal di situ , tapi cuba tengok isi di dalam konfem konfem la dah berkurang dari dulu .. well , permintaan makin banyak sumber makin sikit ..


dulu-dulu pegi kedai bawa 50 sen macam-macam boleh dapat .. aiskrim boleh beli lah kan , kalau zaman nenek aku lagi dahsyat .. bawa 50 sen boleh dapat gula pasir banyak berkati-kati ..

tapi , tu lah bezanya .. dulu barang murah , duit susah nak dapat pulak .. skang ni duit boleh dikira senang nak dapat , pastu pegi pun macam air je mengalir laju ..

alah , dah tau taktik berniaga ni camne .. bila barang nak naik harga , haa .. mula lah barangan mula menyusut .. minyak takde , gula takde apesal garam still ada ? grr ..

standard la kan sebagai pengguna kita mengeluarkan macam-macam suara sumbang , merdu .. apa lagi yang mampu ? mogok ? apa dapat kalau segelintir je yang buat camtu sedangkan yang lain ..

by the way , terkejut pulak beli roti Gardenia dah naik harga 20 sen .. grr .. rasanya selalu beli roti , tapi mungkin tak perasan sebab selalu beli banyak barang tapi semalam 1 je .. =.="



notakaki:
-benci bila beli jajan dulu ada 4 sticks skang ada 3 sticks ! grr ..
-esok pegi Johor , sape nak ikut ?
-agak-agak , kalau aku dah boleh mengundi .. nak pangkah mana ye ?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

32 .16kg daun berguguran:

Ezad Skytech said...

semua barang nak naik je sekarang ni..SALE ni bukan boleh percaya sgt..hee~

Ezad Skytech said...

best jugak g jalan jauh2 ni..nanti nak puasa da malas nak g jauh2 ni..heee~

cinnamon.com said...

salam,kesian jugak,ramai org islam yg berpusu2 masuk kedai nun muslim,utk beli persiapan tempahan raya,yg peliknya tanda halal langsung tak ada,di tya pandai pulak menjawap,'halal'..semua pakai bungkus dgn plstik aje..asal murah beli..kesian dgn org kita..nun muslim juga yg untung..op sorry, lari tajuk ke ni.. saya follow awak ye,awak pun sama..

Freaky said...

sekarang memang barang sangat mahal.. haihh =_= rm 10 sekejap je sehari

Green Apple said...

nak ikut.... turunkan saya kat Melaka eaaa...

Tea said...

@Ezad Skytech
haha tau takpe. langsung takleh. kalau bagi free ha tu leh percaya. kakaka.

Tea said...

@Ezad Skytech
ngeh3. tau takpe. so, esok je lah nak berjalan sakan.

Tea said...

@cinnamon.com
haha biasa lah. memang non-muslim yang laku perniagaannya. sume sebab taktik. orang melayu sendiri kadang2 nak untung je, tapi pelanggan tak jaga.

haha tak lah lari tajuk sangat kot.

Tea said...

@Freaky
bagi kat tea rm50 sehari pun habis. =.="

Tea said...

@Green Apple
kehkeh. boleh2. meh datang rumah awal pagi esok. xD

sergeant keroro said...

rm10 minima sehari kat U. nasib baik kat rumah duk diam, HAHA XD

EYFAalias said...

jajan makin mahal. pastu isi sikit. xsuka!

iPai said...

pergi johor pergi tgk U ke ?

heheh .. a ah laa .. barang naik skrang .. nanti masuk U kena laa jimat2 ..

iPai said...

baik2 .. jalan ye ..

Tea said...

@sergeant keroro
haha kira beruntung rm10 minima tau. huhuh. kalau perempuan ni, rasanya lebih boros kot. ;p

kalau kat rumah, memang malas nak keluar. hee.

Tea said...

@EYFAalias
tau takpe. haish, kalau lah ade mesin proses jajan sendiri kan. haha.

Tea said...

@iPai
haha. ;p

minyak dah kurang kat kedai. saja taknak kasi masak ke ape? ish. tau takpe. 1 lagi proses nak kasi tea kurus. masa kat matriks aritu berat turun mendadak gila. kuikui.

Tea said...

@iPai
tengs ipai. ;D

Addin said...

ada ustaz penah cerita dulu seposen sangat3 berharga, boleh dapat makan nasi lemak !

huhu sekarang ni ? err -.-

kaizen said...

johor?? meh singgah Bpmall layan CAptain America.. hehehe

Tea said...

@Addin
skang ni, nasi lemak pun ade certain tempat dah rm1.20. itupun dalam, ALAHAI!!

Tea said...

@kaizen
hahah. cam boleh pulak. ;p

Bro ahmad said...

barang harga naik2 gaji naik seciput ciput argg geramnya

siti kektus said...

sekarang semua mahal. tapi makan tetap macam biasa. haha

mana boleh biarkan perut kosong tanpa makanan. sebab tu berat tak turun kot. sobs.

siti kektus said...

lah. tea p johor ke? tau ajak singgah uma. haha :p



owh. dapat u kat johor ea. tah2 sama u. lalala :p

hira said...

memang mahal. beli sikit cukup. haha :D eh, undi tu ikut kesesuaian individu tu la~ ;)

hira said...

memang mahal. beli sikit cukup. haha :D eh, undi tu ikut kesesuaian individu tu la~ ;)

Tea Dno said...

@Bro ahmad
tu lah apa nak buat. huhuh.

Tea Dno said...

@siti kektus
tau takpe. hahah. melantak je kejenya. *tea lah

Tea Dno said...

@siti kektus
siti umah kat area mana pulak?

Tea Dno said...

@hira
haha. pangkah sume. tak pun, taknak pangkah. hesh.

Tea Dno said...

@hira
haha. pangkah sume. tak pun, taknak pangkah. hesh.