ORANGES

"aku ada , kau ada ke ?"

34 comments


aku suka kumpul duit syiling apa .. bukan Bro Ahmad dan iPai je yang suka seposen dan kumpul duit syiling cara unik ni .. HAHA .. aku pun ada koleksi sendiri sebenarnya tanpa aku sendiri sedar .. tabung sendiri , dah tentu lah ada .. ilham dari botol/tin/tong keropok Mr.Potato tu , aku ubahsuai ..

jangan pertikaikan tau kumpul duit syiling ni .. sikit-sikit lama-lama jadi bukit .. memang ye , penat dah aku kumpul .. tapi taktau bila nak pegi masukkan dalam bank .. dan aku sayang , taknak tabung jadi kosong .. tapi , psst .. orang kata jangan kira duit syiling malam-malam .. nanti incik To datang curik .. (orang cakap)


banyak kelebihan ada duit syiling ni .. tak banyak , sikit pun jadi lah .. duit syiling ni korang boleh guna kalau ada emergency nak guna public phone ke kan .. buatnya time tu , henfon korang tetiba buat perangai pulak tak boleh nak on , (padan muka sape suruh tak cas sebelum keluar rumah) ..

duit syiling , ada supermarket/hypermarket yang cas duit syiling 50 sen bila korang nak guna khidmat troli diorang .. yelah , kita ni kan ada sikap dah habis shopping suka sepahkan troli sana sini .. so , itu salah 1 cara nak selamatkan troli dari tergolek roda ke atas .. kejam seyhh ..

kumpul untuk suka-suka .. buatnya ada transformasi berlaku lagi kan .. dah takde pulak duit 20 sen nanti .. at least aku atau korang ada lah kenang-kenangan dengan duit tu .. contoh skang boleh amik , duit syiling $1 dan 1 sen .. hah , korang ada ke ? aku ada .. *muka berlagak

pssstt .. ada duit apa ni ? :D

ada duit syiling ni jugak , boleh guna time fulus takde .. kehkeh .. ni slalu jadi kat aku , dah takde duit langsung dalam purse , korek ar sikit duit syiling buat berkat belanja yang tak seberapa .. dan kalau aku dah bosan tengok duit syiling , aku pegi tukar sebagai duit kertas dengan sape-sape yang nak syiling ..

so , memang syok lah bila ada duit syiling .. rasa macam kaya letak dalam purse banyak-banyak walaupun duit lain takde .. kehkeh ..



notakaki:
entry panjang lagi .. -.-

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD YOUTH------
------TOYOTA VIOS------
------SAMSUNG CORBY II------
------DiGi iPHONE 4------
------MAXIS PREPAID DATA ROAMING------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

34 .16kg daun berguguran:

H.J said...

encik toyol datang malam ni yer...hehe

...Minah BluR... said...

MB kumpul duit syiling sebab nak basuh mesin je hahahaha... pemalas tol.

...Minah BluR... said...

JOM BACA TIGA KISAH PALING SERAM =)

Freaky said...

sama la.. suka simpan dalam tabung. dah nak penuh tabung :D

Tea said...

@H.J
hhaa. pelis, jgn. haha.

Tea said...

@...Minah BluR...
MB memang. haha. tea pn sama je kdg2. :P

Tea said...

@Freaky
:D
best simpan dalam tabung. :D

Qaseh dalia adelia said...

lama dah tak guna public fon

Tea said...

@Qaseh dalia adelia
hee. kne guna lah psni. :P

Encik JI said...

kmpul duit syiling byk2, tuk basuh baju. pkai wshing mchine yg kna tarok syling

sherah said...

wahh rajen nyaaa... sherah pantang tgk duit syiling. rasa nak beli cekelat :p

syerz eyryn said...

ryn pown ade laa. . haha. .
( na jugakk nyibokk 2 )

Syazwan Che Deraman said...

duit syiling digunakan untuk bayar tandas awam..hehehe

saya tak suka sangat syiling..hehe

EYFAalias said...

duit syiling boleh buat gores topup! ahahahahhaa

EYFAalias said...

tak suka suka duit syiling. berattt!

Ezad Skytech said...

kalau boleh dalam wallet taknak ada duit syiling...berat ooo...heee~

simpan kat dalam tabung senang sikit..nak guna je baru ambik...(^^,)

iPai said...

uhuh .. dulu, masa undergrad, scholar lambat masuk .. bila duit habis, memang korek tabung duit syiling ni je .. bungkus seringgit demi seringgit .. wakakaka ..


klaka plak bila kenang balik .. uhuh

Tea said...

@Encik JI
hehe. btol2, itu salah 1 sebab kumpul duit syiling. :D

Tea said...

@sherah
ehh? tea nk beli gegula. hee.

Tea said...

@syerz eyryn
yelaa. untungla ade jgk kan. :P
(kehkeh. jeles)

Tea said...

@Syazwan Che Deraman
haha. takde dh tandas free, kecuali takde org jaga. :D

tea dulu pn xsuke. :D

Tea said...

@EYFAalias
haha. jarang topup. salu kering je. :D

hiks. suka letak sikit je, xbanyak. :D

Tea said...

@Ezad Skytech
wahwah. :D

btol2. tpulang memasing kan. :D

Tea said...

@iPai
hihi. bungkus ye. unik ohh. wahh, dpt scholar. besh2.

Tea said...

@iPai
hah, nk tanya. dpt scholar dr mana? >.<

Bro ahmad said...

tea simpankan..bro buat koleksi syiling tu..nanti imform kt tea..ahmad nak syiling taun berapa,

Tea said...

@Bro ahmad
hihi. :D

iPai said...

dulu biasiswa JPA

iPai said...

skrang tak tahu senang dapat ke tak .. nanti dah masuk U, rajin2 tanya HEP n bukak laman web JPA .. senang sikit bila dapat JPA ni..

Tea said...

@iPai
wahh. cm best. nk study bek2 ni, nk apply JPA scholar jgk. :D

tengs. :D

sergeant keroro said...

hehe, same lah kite. dekat rm50 da haritu :P

Tea said...

@sergeant keroro
hehe. tu lah pasal lg lak pegi bank. mesin kira duit buat hal. lg bertambah. =.="

Abang Stalker said...

abg selalu kne paw syiling ;(


benci!bdk2 rmh abg ble x de duit korek tabung abg.sbb bkn syiling je ada,kertas pun abg sumbat.


kertas=duit

Tea said...

@Abang Stalker
lorh kena sorok lah kalau gitu. ish.