ORANGES

"aku nak bebas .. macam dia !"

34 comments


zaman remaja zaman yang menyeronokkan .. apesal korang tak rasa camtu kadang-kadang ?

betol , jadi remaja memang best .. best sangat-sangat .. kita boleh lalui kehidupan yang penuh pancaroba ni .. dan dari situ lah kita kenal apa ertinya sebuah kehidupan yang bebas yang sentiasa didambakan ..

ye , remaja selalu inginkan kebebasan .. bebas seperti burung katanya .. keluarga yang mengongkong membuatkan mereka memberontak .. tapi , mereka sedar ke sebab apa keluarga mereka buat camtu ?

nok jadi hok ni ko ?

remaja ni tak boleh dibiarkan camtu je .. sebab waktu tu lah diorang mengalami konflik identiti .. aku sendiri pun tak terlepas okeh .. skang pun masih still mengalami benda alah tu .. hati sakit kadang-kadang tak hengat ..

skang ni , parents yang mengongkong dikatakan salah .. parents yang biarkan je anak-anak pun dikatakan salah .. so camne lah lagi nak didik remaja ni ? korang tukar je lah ibu bapa camne yang korang nak ..

ko yang hok ni ? sejuk mato weh ..

remaja ni , kawal kawal sikit perasaan tu .. nak bebas nak ke mana ? takut sesal je kemudian hari .. masa tu dah pudar gelap masa depan sape lagi nak bantu korang tu ? air mata darah sekalipun tak guna dah ..

bila ada masalah , remaja ni suka bertindak luar akal fikiran .. nak bunuh diri lah , nak lari rumah lah .. itu okeh lagi , kot kot yang kejam sampai nak bunuh ibu bapa sendiri ? eiyai , ibu korang lah yang lahirkan korang ..

skang ni , tak payah lah asik nak salahkan ibu bapa korang yang remaja ni .. ibu bapa ni dah cuba sebaik mungkin untuk bagi kita jadi manusia , tinggal kita je nak corakkan warna kehidupan kita akan datang ..




notakaki:
-tentukan hidup kita baik-baik ye ..
-masak bubur lambuk lagi best ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

34 .16kg daun berguguran:

iPai said...

mane laa tea dapat gambar tuh ..

iPai said...

sejuk mata tgk yg bawah tuh kan ..

Bro ahmad said...

tea nak berjaya kan..ikut ibu dan bapa..p

Tea said...

@iPai
heee. google aje. type remaja dh itu yg keluar dulu. =.=

Tea said...

@iPai
tau xpe. tea pn nk jd yg macam gmb kedua tu. :)

Insyaallah.

Tea said...

@Bro ahmad
yup yup. tea nk berjaya. :)

H.J said...

aku dah nak jadi ayah da..hak3..tak nak jadi remaja da

sergeant keroro said...

wahhhh, mantap!!! XD

EYFAalias said...

menyirapnya tgk gambar tu! :(

Tea said...

@H.J
ngeh3.
tea nk jadi mak dah. :P

Tea said...

@sergeant keroro
well, u know me. *muka berlagak

ngeh3.

Tea said...

@EYFAalias
stended lah. *jawapan remaja sekeliling, bukan tea*

NasZ said...

gambar panassss.. itu la..apa nak jadi dengan bebudak zaman skrg.. (macam yang mengomen ni baik sangat..)

MOHD NASER.com

iPai said...

orait .. all the best tea utk yg kedua tuh .. ada lagi sebulan lg nak masuk kan ?

Tea said...

@iPai
yup sebulan lg. dupdapdupdap.

Tea said...

@NasZ
heheh. err at least lebih baik kot? :)

siti kektus said...

diri sendiri ni ha yg kena fikir mana yg patot. ^^


psst, mana bubur lambuknya? ;)

Addin said...

padat ! ;)

remaja masih belum peringkat kematangan & sifat ingin tahu mereka memang tinggi .

Tea said...

@siti kektus
ape2 skang ni jgn blame org lain je.

hahah. dlm perot tea.

Tea said...

@Addin
yup. curious sgt, terlebih curious jd binasa.

Ezad Skytech said...

sakit mata la tgk gambar yg atas tu...

yg bawah tu baru la sejuk je mata memandang...(^^,)

Tea said...

@Ezad Skytech
ngeee tau takpe. tp tu lah kebanyakan remaja skg. err, tea termasuk tak ek? xDD

betol2. nk jd mcm kt bwh tu. :)

belog|amiyo said...

sebab tu didikan agama sangat penting...

Tea said...

@belog|amiyo
yup. tp kalau didikan agama ckup pn boleh terpesong how? hmm.

Ezad Skytech said...

gambar kat bawah tu la impian semua kan...heee~

Tea said...

@Ezad Skytech
ahaa. dh tentu. :)

[sutera kasih] said...

sy pun prnh di usia remja, mmg diakui masa tu sgt2 memberontak & konflik identiti..sgt bencik dgn apa yg prnh dbuat di usia tu..

hope adik2 remaja kita bijak mengawal diri di zmn yg serba moden ni huhu
(sy belum tua hihi)

iPai said...

jangan dub dab dub dab sangat .. nanti jadi takut ,,

Abang Stalker said...

hahahhaha ;))


tea..fuhh~abg x fhm la.apa yg diorg (pic 1) tu tgh bt?tgk semut atas peha si lelaki eh?

**tetbe inesen ;D

Abang Stalker said...

ala...ipai ske sbnrnya tu. :P

Tea said...

@Abang Stalker
taktau le abang. ye kot. huahuahua. lelaki tu tunjuk raja semut kot. ;p

Tea said...

@[sutera kasih]
sama lah kita. hehe. itu normal. gelora jiwa remaja. :)

Tea said...

@iPai
agak le. huhuhh. okeh, rileks je skang.

Tea said...

@Abang Stalker
haha. sukahati abang je. bukan abang ke suka? kehkeh.