ORANGES

cinta pertama dan cinta pandang pertama

43 comments


hey peeps ..

korang rasa ada beza ke cinta pertama dan cinta pandang pertama ? aku dah google , dan konfem aku tak ketemu jawapan .. so , pada pendapat aku memang berbeza ..


definisi cinta pertama pada aku , itu cinta yang hadir mungkin bukan pertama kali kita pandang seseorang tu .. tapi , dia lah yang berjaya mencuri hati kita sedalamnya .. mungkin cinta jenis camni jugak jadi yang terakhir buat kita .. lebih kurang macam cinta mati ke ? >.<

cinta pandang pertama pulak , kita nampak je orang yang pertama kali kita nampak , terus je jatuh cinta .. orang kata cinta jenis ni pun susah nak lupakan .. dan cinta pandang pertama , orang kata selalunya takkan berjaya ? depends kann ..


itu pandangan aku je lah , dan pendapat orang sekeliling aku .. dan yang pasti , aku sendiri masih kabur apa definisi sebenar dua item ni .. berbeza kah , atau sama kah ? meh lah kongsi jawapan korang ..




notakaki:
cinta aku sekarang , cinta apa ? cinta mati mungkin ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD YOUTH------
------TOYOTA VIOS------
------SAMSUNG CORBY II------
------DiGi iPHONE 4------
------MAXIS PREPAID DATA ROAMING------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

43 .16kg daun berguguran:

Bro ahmad said...

cinta pandang pertama bro masa sekolah rendah tea...:)

NasZ said...

cinta pertama tu adalah cinta yang membawa ke jinjang pelamin. cinta pndangan pertma bleh jadi cinta pertama kalau ke jinjng pelamin. kalau tak, jd cinta pandang pertama je la.

jemput ke blog saya..

MOHD NASER.com

Abang Stalker said...

abg prefer cinta terakhir.sbb abg x nk ada cinta lg slps tu.ckup la dgn cinta terakhir pd seorg prmpn. :)

deeyamorten said...

memang lain weyh. sebab macam yang kau cakap, cinta pertama tak semestinya jadi bila kita first pandang org tu. dah lama kenal tapi baru jatuh cinta pun boleh jadi cinta pertama. setuju sgt dgn kau.

*kau cinta mati? aku? :P*

Mr.B[e]ave[R] said...

tgk keadaan la...de boleh jadi samew..boleh jadi x samew

Tea said...

@Bro ahmad
pewitt. sama lah kita. :)

Tea said...

@NasZ
hehe. btol gk tu. :)

Tea said...

@Abang Stalker
huhu. cinta pertama dan terakhir. itu yg sume org nk. :)

Tea said...

@deeyamorten
yup2. tp pndapat org kn berbeza. hee.

kau cinta... err. speechless. haha.
smoga berbahagia slalu. cpt kawin, nt ajak aku mkn nasi mnyk.

Tea said...

@Mr.B[e]ave[R]
yup, tengs utk pendapat. :)

abglan said...

Hari-hari cinta pandang pertama... aiyak!

siti kektus said...

cinta pertama opkos lah bahagia,

tapi, mungkin tak selamanya bahagia. mana tau kecundang di tengah jalan.

^^

Tea said...

@abglan
hehe. untungla tu.

Tea said...

@siti kektus
yup. mana2 cinta pn sebenarnya, pasti ade mslh walaupun kecik.

H.J said...

cinta saya cinta bercabang2,,aha

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. tpi suka tu xsemestinya cinta kan? cer google hehehe

iPai said...

kita rasa, kita takleh nak relate dgn dua term ni dalam hidup kita .. hahah .. boleh tak gitu ..

apa yang penting, bila cinta yang asli itu datang, memang betul-betul buatkan kita bahagia lama

n based on psikologi, crush only last for maximum of 4 months. if it exceeds, then you already in love (jumpa kat terfaktab) - ni explain cinta pandang pertama tuh

Cik Ezy said...

bg saye mmg berbeza..
prnh mengalami cinta pndang pertama..
mase tgok piere andre berlakon teros jtoh cinta kat die..
kehkehkehkeh..

Tea said...

@H.J
huish. dasat no tu.

Tea said...

@Niena Pengembara Ilahi
term suka tu lain plk. :D
akk la pg google. ngee.

Tea said...

@iPai
haha. asal xleh nk relate plk dah? >.<

wowow. hebat lah tu. hehe. tea ade crush on someone x eh? :")

Tea said...

@Cik Ezy
eleh. hakhak.

iPai said...

crush on ? sape2 ?? mane tahu .. tea yang rasa laa ..

Tea said...

@iPai
woah woah. xde lah. :P

alinlon said...

yeah , dua mende yg berbeza .
tpi, aku lebeh prefer cinta prtama
sebabbbbbbbbbbb...
:)

Tea said...

@alinlon
haha, sebab ape beb?

Nazzue said...

Cinta pandang pertama bukan cinta sejati tetapi cinta pertama itu peratusan kesejatiannya amat tinggi.... :)

nabilah_2908 said...

sy tak percaya cinta pandang pertama...huhu...

kali pertama kita pandang..mungkin kita hanya suka sbb kan kecantikan/ketampanan yg dia miliki...tp tak tau lagi hati budi... tul tak..? :)

beza dgn cinta pertama...dia lah org pertama yg selalu buatkan muka kita blushing bila bertemu..buatkan kita rindu...buatkan kita sakit...segalanya dia yg pertama...biasanya cinta pertama ni akan di ingati buat selamanya walaupun kita tidak ditakdirkan tuk hidup bersama.... :)

iPai said...

tea .. cam ne dgn UPU ?

Bro ahmad said...

tea..bro dah masukkan..baru blog bro ada lagu..best nak blogwalking je nie

abglan said...

@alinlon : Kalau yang pertama tue cinta monyet? camne?

Tea said...

@Nazzue
yes, itu sgt benar. :)

Tea said...

@nabilah_2908
huhuhuhu. sedih. TT_____TT

...Minah BluR... said...

MB tak pernah lak cinta pandang pertama. huhu

Tea said...

@...Minah BluR...
hehe. xyah rasa pn xpe. xkekal lama pn biasanya.

sergeant keroro said...

depends pada orang, ade yang cinta pandang pertama leh kekal.

tapi, mostly ade jumpa kekecewaan dulu baru ketemu bahagia :)

Tea said...

@iPai
eh , baru perasan. hee. dh jawab kann. :)

Tea said...

@Bro ahmad
heheheh. :D

Tea said...

@sergeant keroro
betol. xbest lah hidup xjumpa kekecewaan. :)

blAck hEart said...

nk komen g0k..hehehe....bg aku cnta prtma x smstinyer snta sejati n cnta sejati x smstinyer cnta terakhir dlm id0p kte....cinta pndang prtma plak x mustahil bley jd cnta sejati klu kte snggup menunggu...teettt... >.<

blAck hEart said...

aku p0wn nk k0men gok..hehe...bg aku cnta prtma x smstinyer cnta sejati n cnta sejati x smstinyer cnta terakhir...cnta pndang prtama plak bley jd cnta sejati klu kte snggup menunggu utk cnta itu mencintai kte...so...cintai lerh cinta yee....peace no war... >.<

Tea said...

@blAck hEart
wah wahhh. hebak la ni. :)

77f9f214-50fe-11e1-98aa-000bcdcb5194 said...

susah payah lah jika yg kite cinta masih ingat sama cinta pertama nya

gimane ya laki aku masih ingat cinta pertamanya sampe detik ini pun dia selalu cakap budak tu .

rase kecal juga lah ade rase nak marah tp ndak bisa kerna aku hargain die lah WLW HATI SAKIT

dia anggap cinta pertama kat cewe itu kerna budak tu selalu kasih seks tiap harinya
mereka pisah kerna tak direstui sama makci n pakci cowo saye lah

apa menurut kalian DIA PANTAS DISEBUT CINTA PERTAMA COWO SAYE ??