ORANGES

"awak , tolong bertimbang rasa boleh ?"

20 comments


tadi petang pegi jalan-jalan ke Tesco lah .. nak cari barang dapur katanya , dan untuk persiapan bulan Ramadhan nanti .. bukan raya okeh , lambat lagi nak pikir tu .. bukan tu pun aku nak cite .. tapi , ada lah accident jadi kat Tesco tu .. bukan accident kereta sama kereta .. tapi troli sama orang ..

boleh di-consider sebagai kereta tak troli tu ?

bila dah habis shopping , memasing sorong troli tu kat escalator untuk dibawa turun lah troli tu kan .. nak bawa tak kisah , tapi suruh lah orang dewasa yang sorong bukannya BUDAK KECIK .. yelah , dalam family tu , orang dewasa ada dala 2-3 orang , tapi suruh jugak budak tu jadi penyorong troli ..

suruh budak pegang troli atas escalator , bagus sangat lah tu kan ..


kalau boleh handle takpe , ini sampai memudaratkan orang lain pulak .. troli tu hilang imbangan , langgar belakang my mom .. tak pasal-pasal je dah sakit ohh .. bila dah jadi camtu , cepat-cepat lah ambik tindakan .. jangan biar , tengok melopong je .. dah aku pun bertunda-tunda sekali terbabit dalam hal tu ..

takde timbang rasa lah .. "awak , tolong bertimbang rasa boleh ?"

say sorry jauh sekali kan , boleh si bapak budak ni marah anak dia pulak .. dia yang tak reti jaga anak jaga troli tu salahkan orang lain ye .. kalau ikutkan boleh saman ni .. agak pucat lah muka India orang tu kan , tapi dah bengang gila kot .. my mom terus blah dari situ cepat-cepat dengan rasa marah plus sakit .. aku follow tengok family tu , buat bodoh je ..

memang shit .. haha ..

taktau lah pulak kalau diorang dah mintak maaf dalam hati kan .. aku mana tau sebab korang tak ekspresikan .. tapi , lainkali ingat-ingat lah .. sendiri lah yang pegang troli tu .. kasi budak memang dia taktau apa pun .. kot-kot terlanggar datuk datin , hah tak kena saman korang nanti kan ? nasib kitorang bukan kategori family tu lah kan ..




notakaki:
ni yang buat pergaduhan kaum ni .. ehh , gila panjang entry ni ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD SOCIAL------
------TOYOTA VIOS------
------SAMSUNG CORBY II------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

20 .16kg daun berguguran:

NasZ said...

isk2..memang tak bertimbang rasa langsung. ape la..isk2.

MOHD NASER.com

Fathiah Hamim said...

hohoho cukup bengang kalo budak disuruh jaga troli. tak yah cakap la berapa kali kaki kena lenyek.

Bro ahmad said...

lain kali masukkan je budak tu dalam troly whaha...tak pun tea je duk dalam troly tuh xixixi

Mejuez said...

ahahah awat tak habaq dekat anak dia tu ....

"adik... pi langaq pak guard tu... dia tak buat keja..."

:D

Cik Arda :D said...

ciannye mak die..tak berhati usus perot betol..kalau mintak maaf, xdela rasa nk marah sangt kan...grr..pantang betol la..nsib bek India..kalau melayu wat prangai lagu tu jugak..nak kena humban laut tu..haha

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

kalau sy kena mcm tu sy boleh mampu senyum lagi... tak sengaja tu... hehe~

Tea said...

@NasZ
huhu. tu lah nk buat camne. perangai manusia cmni lah. >.<

Tea said...

@Fathiah Hamim
kdg2 rasa nk lempang, mak bapak budak tersebut. haha.

Tea said...

@Bro ahmad
tea duduk xgerak la troli tu. wakaka.

Tea said...

@Mejuez
haha. suh langgar kete parents dia je. *jahat btol

Tea said...

@Cik Arda :D
betol lah tu. tu yg buat maki xpasal2 ohh. humban je. xkira apa kaum pn. xDD

Tea said...

@Izzat Nazmi Saiful Bahri
hehe, well. pmpuan kn emosi lebih ohh. :D

iPai said...

uwah .. bengang juga di situ . sian budak tuh .. tu gambar sapa plak ?

Tea said...

@iPai
itu gmb pinjam incik google. kehkeh.

Подтверждаю said...

as salam..
oh..nampaknya pakcik pun kena berhati2 la lepas ni

=)

tea pun nampaknya kena hati2 lepas ni. takut kena langgar lari dalam pusat beli belah.
hehe~ ini macam kena pakai topi side mirror. biar nampak kat belakang. hehe



by : http://fadzli-rt.blogspot.com

Tea said...

@Подтверждаю
haha. macam2 je kan. :)

iPai said...

ingatkan adik .. hehe

Tea said...

@iPai
hhee. taklah, adik tea dh besar. :)

sergeant keroro said...

india memang, haha XD

p/s : kero komen pon perkauman :P

Tea said...

@sergeant keroro
haha. diam2 sudeh okeh. :P