ORANGES

security check

34 comments


hey peeps .. :)

pegi blog korang , baca-baca entry cerita pasal FB .. oh , ala .. aku rileks je sebab aku tak kena pasal problem-problem sekitar FB yang berlaku sekarang .. macam-macam kan .. bukan sikit .. haish ..

ada lagi baca , pasal FB virus pulak .. okeh , aku tak kena .. masih , Alhamdulillah .. huhu .. yelah , dah nama pun tak kena lagi .. esok dah kena , menggelabah katak aku weh ..

tapi , dalam tak kena tak kena tu .. tetiba dah terkena 1 insiden yang selalu jadi .. memang menghairankan bila benda ni macam dipermainkan pulak .. dem lah weh ..


dapat jugak aku security check yang suruh masukkan ayat suci/kalimah suci/ayat al-Quran tu .. haish .. ingat apa , aku ada install software untuk tulisan arab kah ? hmm .. pandai bebenar pulak si Mark tu yekk ..

aku masukkan je lah , tulisan rumi but ikut sebutan arab itu .. by the way , security check FB sangat lemah .. kadang-kadang aku tulis ayat meraban pun , tetap boleh post ..

pasal ayat tu , agak-agak le punya ayat untuk security check tu ..




notakaki:
rimas isu dunia makin menjadi sekarang ni ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

34 .16kg daun berguguran:

Ezad Skytech said...

kalau nak buat security check pon tak perlu la sampai macam ni...=_=

Tea said...

@Ezad Skytech
tau xpe. dh makin melampau la skg ni.

Ezad Skytech said...

rasa macam semak pon ada security check tu...nak ping entri pon kena masukkan kod2 tu...huhu =_=

H.J said...

security check paling menyampah..haha

Tea said...

@Ezad Skytech
tu lah pasal. kalau 1 2 takpe. ini kita jenis ping banyak2 kot. huhuhu.

Tea said...

@H.J
haha memang betol!

Bro ahmad said...

hahaa tak pernah kene lagi macam mana tu hmm..dah add fesbuk tea..letak alamat tea kt fesbuk bro...k, nak hadiah tak?

Wanz Mejuez said...

tudia... ambik ang... :D beli keyboard baru lah jawabnya nanti... >_<

Niena Pengembara Ilahi said...

tu yg malas nk berpesbuk skang ni, nak plak mata ni rabun,, isk. tensen jer.. jln terbaik xyah post haha..

emmm.. akak pnh jumpa tulisan cina, berpeluh tatau nk tekan hape

Tea said...

@Bro ahmad
ahaa. k, nama bro apa?
eh mesti lah nk. bro yg bg. :D

Tea said...

@Wanz Mejuez
haha
memang tak laa. :P

Tea said...

@Niena Pengembara Ilahi
tol2. ni pn dh lama tingl FB tup2 jd cmni. kehkeh. tulisan cina lg haru.

Luqeem™ said...

dia saja nk merendahkan martabat bhsa arab..

NasZ said...

terlalu advance sangat la tu..isk2..

MOHD NASER.com

saiazuan said...

agak lemah la... slalu gak trsalah eja tp lepas je security dia..

http://eleventx.blogspot.com/2011/07/aku-seorang-blogger.html

Diana @ bilakukatacinta said...

kalau suh taip mandarin...lagilah payah...

Munna said...

sbnrnya kan tea...yg perlu dimasukkan cuma huruf yg di bold kan je...tulisan arab tu xyah masuk... =)

Tea said...

@Luqeem™
btol lah tu. huhu.

Tea said...

@NasZ
kita x advance lg. xDD

Tea said...

@saiazuan
btol2. kdg2 main taip je pape.

Tea said...

@Diana @ bilakukatacinta
itu memang. huhu.,

Tea said...

@Munna
oh yeke? siyes xtau sblm ni. tengs. :D

siti kektus said...

aish. macam ni pon boleh ke.


dah terlebih kreatif sampai tulisan arab pon mau masuk jugak.

Tea said...

@siti kektus
dia bajet dia pandai sgt le tu kan haha.

abglan said...

Apsal dia tak bg bahasa cina ek?

Tea said...

@abglan
ngahaha. bahasa cina? aiyarkk. xpandai.

iPai said...

mak ai .. sampai cam tuh sekali ke ?

saya ye facebook takleh log in guna laptop ini .. wuuu T_T

Tea said...

@iPai
haah memacam kan? emm. iPai punya FB tu bila nk login jd ape?

iPai said...

bukan nak log in je .. tgh blogwalking pon ada pop up apps ..

sergeant keroro said...

hehe, tulis yang rumi jek.

boleh kot, selalu buat. haha XD

Tea said...

@iPai
peh itu memang bukan calang2. dasat gk. huhu.

Tea said...

@sergeant keroro
kehkeh. memang boleh pon ni. :D

Abang Stalker said...

hahahha..:))

dia ingat tea ada install tulisan arab la.

xpun mke ala2 arab ;)

abg pnh dpt 'KePam' hahahhHAHAHAHA ;)) sengal gle.

Tea said...

@Abang Stalker
tang mana lah plk arab tu kan. haha.

lagi takleh blah. hahah.