ORANGES

kaki yang cerah

28 comments


selalu sangat aku dengar soalan macam ni ..

"kenapa wehh kaki lebih cerah dari tangan ?"

"apesal muka aku gelap , kaki bak bidadari ?"

pfftt .. muak dah , sebab aku pun penah tanya macam ni masa inesen dulu dulu ..

bak kata makcik aku , kalau 1 badan kaler sama je .. nanti jadi beruk .. aku taktau apa kaitan .. tapi cuba korang pegi cek kat beruk tu , bulu sama je kan kaler dari atas ke bawah ? no offense please ..

kaki biasanya lebih cerah dari anggota badan kita yang lain sebabnya itu antara anggota yang terselindung .. kalau dah biasa pakai skirt pendek , shorts tu , aku rasa lebih kurang je lah kot dengan anggota lain ..


dah memang kebiasaannya kita jumpa orang , kaki cerah dari tangan , muka and whatever .. taktau lah kalau korang penah jumpa pulak orang yang kakinya lebih gelap dari anggota lain kan .. aku tak penah pulak ..

kes yang macam dalam iklan sume kaler sekata je ? haha .. masuk iklan kot , jangan le tertipu .. diorang dah guna teknik lighting apa suma untuk majukan iklan tu , nak laku kan produk putih putih tu ..

and ada jugak yang jenis sekata betol sebab suka pegi sun tanning kat bawah cahaya mentari tu .. macam mat minah salleh gitu-gitu .. tak pun pegi salun kecantikan tu sume ..


alah , senangnya kalau dah dok risau sangat kaki tu lagi cerah dari tangan .. pegi je buat treatment kasi putih sume , tak pun lumur lotion banyak banyak .. or method paling senang , pegi sunburn kan kaki anda ..

KAKI sahaja .. k , bai ..



notakaki:
apehal cite pasal kaki ni .. oh , sebab baru beli sports shoes kot ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

28 .16kg daun berguguran:

sergeant keroro said...

sebab aku buat entri sal kaki ke? XD

Cik Baju Kurung said...

a'ah . cbk pun tertanya tanya jugak . hihi . baru tau nie =)

Tea said...

@sergeant keroro
haha mungkin la kot, kan. kaki bangku. ;p

Tea said...

@Cik Baju Kurung
hehehe. tea pn tau xlama yg dulu. xDD

Wanz Mejuez said...

Licin2 senang nak gosok2... eheeheh

ainondreamergirl♥ said...

eh, betol ke neh ? hehe, baru tahu :D

Ezad Skytech said...

haha...hari ni entri semua pasal kaki ye..heee~

iPai said...

saya punya lengan hitam ... tp kat tempat yg pakai jam tuh putih ... hahahahahaha

Bro ahmad said...

hahaa nape entri hal kaki je ni
siti kektus kaki ayam
keroro kaki botol
tea kaki putih
bro kaki bangku
whahaa
hari kaki ke?

Tea said...

@Wanz Mejuez
ape pulak yg senang nk gosok ni? >.<

Tea said...

@ainondreamergirl♥
betol kot. kehkeh. >.<

Tea said...

@Ezad Skytech
agaknye lah kan. taknak ikut ke? haha.

Tea said...

@iPai
haha. stended lah. sama lah kita. ;p

Tea said...

@Bro ahmad
ahahah. maybe lah kan. berminat sgt dgn kaki. >.<

Wanz Mejuez said...

Sebab senang nak gosok2 la.. bulu kaki takda.. tu pasal licin n cerah..

gosok gosok gosok.... :D

hehehehe

Tea said...

@Wanz Mejuez
haha. adoyai. ape lah nak gosok gosok pulak. xDD

Abang Stalker said...

kaki abg putih cmpur hitam la..


yg putih kulit,yg hitam bulu-buluan~

HAHAHHAH :P

Tea said...

@Abang Stalker
haha. siap mention kaler bulu kaki tu. ;p

Abang Stalker said...

haha..asal,ada bulu kaler merah?abg blm rs nk wrnakn bulu kaki.hahah

siti kektus said...

ada je orang kaki, muka,tgn spesen kaler.

adik kite. kejenya min panas je. pastu keluar pakai suar pendek.

mmg dah serupa orang afrika. :p

Tea said...

@Abang Stalker
haha perang boleh diterima pakai. ade ke kaler merah. huahuahua. cett. ;p

Tea said...

@siti kektus
hah itu le yang tea maksudkan. bila dah kena panas. pakai seluar pendek lak tu. memang sepesen je la. kehkeh. kalau yang menjaga. memang kaki putih melepak je lah. huhuhh.

Hashira Yusoff said...

tak de sape nk tgok kaki cerah ke tidak..aurat itu perlu ditutup. lain la kalau laki aku yg tnya knp kaki syg lagi cerah dri muka? haha..


-->Ramadan: Allah IS MOST MERCIFUL & COMPASSIONATE!

iPai said...

eh baru perasan org cite pasal kaki, cite pasal lengan plak ..

kaki saya putih =P

Tea said...

@Hashira Yusoff
haha. okeh lagi kalau kaki cerah dari muka. kalau muka lagi cerah dari kaki? haaa.

Tea said...

@iPai
LOL.

boleh pegi lawan dengan kaki abang stalker. kihkih.

[sutera kasih] said...

kalo muka lg cerah dr kaki tu, mesti pakai bedak tebal kan hehe

Tea said...

@[sutera kasih]
bedak 10 kati. kehkeh.