ORANGES

rumah

Leave a Comment
arini , jumaat ..
aku balik rumah .. hehe ..
rindu nak makan masakan mak aku ..

kucing aku , makin nakal ..
gile bukan main lagi .. huhu ..

and aku dah bagi hadiah bufday mak aku ..
beliau suke .. so , aku pun suke lah .. :)
minggu depan terus nak buat tu .. peh , excited beb ..

and lagi , sejak akhir2 ni ..
aku banyak makan .. eish , menggemok semula la aku kot ..
please , please .. minggu ni je ..
pasni kena ikat perut .. takleh camni ..
mentang2 elaun baru masuk , sukati je nak beli , makan pe ..
blanje orang pun tak kerek .. huhu ..

ok dah , tu je .. bye2 .. :D
Read More

overnight kt mlaka? kat mana tmpat nk lpak ek?

Leave a Comment
Read More

: ader addict to something ta ?

Leave a Comment

ade , bf sy .. huahuahua ..

ape sj aslkn xmnykiitkn at ........

Read More

tidor or mkn?

Leave a Comment

tdo mkn tdo mkn tdo mkn .. so , tdo la ... haha

ape sj aslkn xmnykiitkn at ........

Read More

kalau gf/bf korang tu sbnarnya bapok/penkid korg nk wat pe?

Leave a Comment

tme je la seadanye .. n cbe la ubah dia sdaye yg blh .. huhu ..

ape sj aslkn xmnykiitkn at ........

Read More

suke mkn nasi?

Leave a Comment

xske , mlainkn klw kne pkse .. or klw da lapa sgt .. ;-P

ape sj aslkn xmnykiitkn at ........

Read More

hey hey you you

1 comment
salam ..

result PSPM 1 dah agak lame kua ..
and aku baru sibuk dok terhegeh2 nak publish pasal tu kat sini ..

berdebar2 gile mase masuk dewan serbaguna (DSG) , nak amik result ..
memang siyes kalah perasaan mase nak amik result SPM ..
sebab , mase SPM aku tak rase pape pun .. hati kering kot ..
tapi , yang ni .. peh ..
sampai menangis2 tu ..
dah aku lak orang first yang gi ngadap lecturer tu untuk amik slip ..

dan2 , name aku takde kat situ .. aku dah start cuak ..
dalam otak da pikir macam2 .. slip yang takde kat situ , adalah orang2 yang akan kena 'kick' ..
huhuh ..
cari punya cari .. rupenye terselit kat celah kertas yang lain .. cet , lanun tol ..
aku dah nangis cam pe je time tuh .. and yet , lecturer tuh cakap congrats kat aku ..
sebab sem1 lepas and aku dapat teruskan sem2 ni ..
kena kerja lebih giat lagi .. untuk dapatkan result yang lebih baik ..

:)
Read More

rambut

Leave a Comment
aku baru potong rambut , semalam ..
sumpah aku suke rambut gaya baru ni ..
tapi , tapi , tapi ..

aku rindu rambut lame aku ..
hish , mesti la ..
penat aku bela sampai panjang camtu tau ..
tapi da macam penyapu lak takde pesen .. huhu ..

takpe , pasni aku takkan potong da ..
bia panjang je sampai kaki ..
oke ? hee ~
Read More

cuti

1 comment
cuti datang lagi and lagi..
sempena raye haji je pun.. hehe..
ok la tu,duk umah membesarkan badan..

oppss.. bukan tu je k..
berfikir2 untuk mase depan sekali..
err?

banyak benda aku dah plan ni..
hope menjadi la yep...

btw,blum lewat lagi nak cakap..
Selamat Hari Raya Aidiladha kat korang sume!!




: P/S I Love You .. HAHA
Read More

banjir

Leave a Comment
kedah dan perlis .
kesian seyh .
banjir teruk gile . hmm .

aku tak tau camne keadaan aku kalau aku yang jadi mangsa banjir tersebut .
lagi lak ngan emosi nak gi blajar , nak teruskan kehidupan pasni kan .
huhuh .

hope mereka semua tabah ek hadapi dugaan .
oh ye , KMP nye cuti sampai 10/11 ek due to banjir .
huhu .




: emosi je aku pagi2 . haish .
Read More

penat

Leave a Comment
ye .

aku dah penat ngan sume ni .
kalau la aku boleh putar balik mase , kan .

aku tak suke jadi diri aku yang skang .
aku ni , tak reti bersyukur kan ?
fine .




: nak tido .
Read More

dating

Leave a Comment
aku rindu dia .
aku tau , aku baru je jumpa dia .
sebulan pun tak sampai kan .
baru nak masuk 2 minggu . (waa , lame la !)
tapi , perasaan rindu tu menebal seyh .
haish .

aku kalau boleh nak elak2 la dari jumpa salu .
bukan ape , aku tak nak jadi cam couple lain . (kononnye)
dah jumpa salu , pastu dah nikah boring je tgk muke each other . kan kan ?
huhu .

tapi lah .
nasib je kewangan aku ngan dia skang ni cam merudum sket .
eleh , kalau jumpa pun bape kali je dalam staun tuh .
jauh la katekan .
asal dapat dengar sore dia ari2 pun dah memadai la .
rindu2 , tengok la gambar kitorang .
gambar dia . :')

darl , i tunggu pinangan u nih .
cepat sket kumpul duit tuh .
huhuhu . (tak malu btol)

tapi dalam mase yang same , aku takut .
takut nak mengharap lebih2 .
nanti ape yang diharap tak tercapai .
takpe2 , sume ni ketentuan Allah .
kalau kite yakin , InsyaAllah takde pe yang mustahil .




: nak publish gambar , tapi tak nak ! segan . kui9 .
Read More

kenapa

Leave a Comment

salam ..

what i wanna say ..

nape aku skang macam hilang daya tumpuan ?
nape aku tak dapat fokus untuk satu2 benda ? (cet , same je la ngan kat atas tu)
erm , nape sampai ade orang cakap aku lupe ?
nape , nape ?
adekah sebab aku skang ni asik tanya benda bukan2 ?

hmm ..
aku realized sume tu ..
dan aku dah nampak ..
bile aku taip mesej , pasti ade ayat yang aku tertinggal ..
pasti ade salah ..
aku cam dah tak check benda tu sume sblm aku send ..
nape ?

aku dah berubah ke ?
damn , man ..
hmm ..
arghh .. aku tension ..
banyak sangat benda yang aku pk dalam pale otak ni ..
banyak sangat masalah yang membelenggu ..
bile la nak setel ..
damn , damn ..

sabar je la ek .. tu je la mampu ucap pun ..
dugaan sume ni .. :')




: sori .


Read More

ini saye

Leave a Comment
saye ..
sedang bercuti selepas sem 1 berakhir ..
exam berlalu dengan jayenye ..
dapat jawab , tapi tak tau betul ke salah .. hoho ..

saye ..
skang dah rajin masak compare ngan dulu2 ..
n my skill now , better .. like ..
my mom kate kan bagus kalau saye ade di rumah .. :)

saye ..
kuat tido ..
apekah sebab kat kolej tak cukup tido ?
huhu ..

saye ..
walaupun begitu , bukannye pemalas k ..
ngee ~
tak rajin untuk certain benda je ..

saye ..
skang dalam mood berangan ..
that's why tak suke bile orang bagi harapan menggunung ..
contoh : benda2 yang indah ? haha ..

saye ..
baru habis tengok lagenda budak setan ..
kesian kan ?
ketinggalan zaman seyh ..

saye ..
addicted to game FB semula ..
dan lau2 korea .. aish , saranghae la ..




: annyeong .. :D
Read More

Apa wish yang berada dalam wishlist anda sekarang? XD

1 comment

saye mahukan cincin yang bertakhtakan berlian .. xDDD
ehem ,

tanya saja apa yang anda suka

Read More

spaghetti bolognese with mushroom

Leave a Comment
salam ..

memandangkan hari ni aku duk kat umah , aku pun dah plan untuk masak something ..
spaghetti lah .. sebab simple je .. heee ..

hasil keje yg tak seberapa

gambar atas tu aku gune spageti lah .. lagi satu aku gune spiral mee tu ..
senang sket nak ngap masuk mulut sebab pendek2 .. heheh ..

komen yang aku dapat , sedap .. huhu ..
bangga la sket en ..
er , kalau camni , dah leh kahwin la kan , kan ?

oh , jangan lupe tinggalkan sket untuk mummy saye ..
nanti jadi batu belah batu bertangkup lak .. huhu ..

to my sayang , u nak ?
u datang rumah i dulu lah .. kuikuikui ..

plan akan datang , so much more masakan aku akan buat ..
wait je lah ..
i'm not pro , almaklumla .. kena la practice slalu ..




: menghabiskan mase cuti dengan menambah skill . :)
Read More

hoi apobondo td..??

Leave a Comment

hoi apobondo td..??

Answer here

Read More

menganjing

Leave a Comment
cewahh ..
orang tuh da pandai ade FB laa ..
da maju la hidup tu konon ..
hahahaha ..




: kena bagi hadiah spesel la kat dia .. kahkahkah !
Read More

bila kala ..

Leave a Comment
bila aku diam , dikatenye aku lupa ..
bila aku menegur sape , tidak pula berbalas ..
haish ..
susahnye nak paham hati seorang manusia , kan ..
Read More

tipu

Leave a Comment
ape harus kita buat kat orang yang suke menipu ?

suggestion please , friends . thanks .




: emo sudah tiba kembali .
Read More

benci !

2 comments
MUET aku sudah done !
yea , memang aku happy . tapi di sebalik kegembiraan tu , ade sedikit celaka yang melanda .
erm , ok . start dulu ngan MUET la yea .
aku as a candidate A . start dikuarantin at 7.30 am . then , the examination start on 8.00 am .
memandangkan aku tergolong dalam group 4 , so aku nye exam pada pukul 9.30 am . huhu .
gile bapak bosan la kan menunggu . seriously , mulanya aku sikit pun tak rase ape .
tapi bila dah nak sampai turn , aku rase agak ade sikit cuak dalam diri .
lagi lak bile tengok group member aku iaitu TAJ , dah gigil sampai muka pun merah2 . huhu .

***************************

dalam examination room , kitorang amik posisi masing2 . tapi agak2 kitorang macam clumsy sikit sampai salah tempat duduk kot . haha . malu siak .
task A , individual presentation . kitorang sesi pagi ni dapat tajuk MOTIVATION .
part petang , DISCIPLINE kan , kan ? huhu .
point aku , an individual can motivate himself / herself to study . hell gile la kot .
susah nak dapat point di situ , so sejurus itu , mase discussion aku terus tuka point of view aku . haha .

***************************

tamat suda , pergi ke OSC . lepak2 ngan candidates lain . practicum mate aku gak la .
SHAHRUL ade lorh . ye la , dia kan dah kate dia nak amik MUET . ok , ok . all d best la kan .
then , proses mencari madam wana bermula . tup2 , dia leh takde lak kan .
so , aku meneruskan langkah kaki aku ke arah DSG . kat situ dak2 BIOLOGI ade buat pameran .
and ade competition juge ! dorang nyanyi , menari etc .
tapi aku tak tengok banyak , sebab aku rimas ngan keadaan sekeliling . dengan orang asik duk langgar2 , menyakitkan at je .
panas berpeluh2 lak . damn it la kan . aku amik keputusan untuk balik ke bilik .
aku balik bersama akak kat blok aku ni , cume dia kat aras atas je .
kak MARINI .

***************************

ok , setelah panjang lebar . baru aku nak mulekan cite pasal benci .
yea , benci ! arini aku puasa sempena aku nak MUET la kan .
hmm . aku dah plan punye baik , nak turun la ni . nak gi makan .
dak ni , memula kate taknak turun . then , nak turun ar pulak . sebab member lagi sorang ikut .
huh , aku ni macam tak wujud je la kan . tak payah la kau nak tanye aku makan ke tidak .
sebab aku dah takde mood langsung nak makan !! sebab perangai kau , sial . huhu .
BF aku pk aku tak makan sebab takut dia ade buat salah lagi pada aku .
tapi , bukan itu pun . sikit pun takde kaitan lah .
mampus aku la aku nak makan ke tak . yang penting , ini diri aku .
kau lah yang makin gemok . hell ! tak lapar lah konon , melantak bagi la kat kau .

lagi satu bingai , hmm . cakap ngan orang takde adab . dia cakap something , aku pandang la .
masalah ke ? then , seboleh2 dia cakap ape pandang2 ? main je la game tu . hmm .
aku dah la mood skang ni tak stabil . dia lagi bagi aku angin satu badan . blah la kau weh .
aku tak harap aku jumpa kau lagi pasni . biar aku berambus dari kolej ni pun . i dont even care anymore !
i totally hate this place !!!!




: sekian .
Read More

kimia

Leave a Comment
Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita

Chorus
Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby i love you
Kau cairkan hatiku

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu

Ulang Chorus

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu
Kau seru akulah pelangi cintamu




: lagu ni best .. :)
Read More

howdy !

3 comments
wah , lame gile lah aku rase tak update blog aku nih .
tengok la , dah berhabuk pe sume . tinggal sawang labah2 lagi . huhu .
ceh , pe je la yang aku merepek ni kan .

hmm . aku skang kat makmal komputer kolej aku lah .
amik kesempatan dalam kesempitan la katekan . haha .
kat bilik nak update blog memang malas sangat la aku ni .
tido je kejenye . huhu .

sedang menyiapkan assignment yang lecturer IT kitorang kasi ni .
siyes , bosan doe buat benda alah ni je . tak siap2 lagi dari aritu .
tapi , bosan2 pun kena gak siapkan , sebab aku memang banyak lagi benda yang aku tak siapkan .
dak malas memang camni la perangai .

hmm . btw , aku nak gi outing sabtu ni ngan member2 aku .
huhu . ikutkan hati , nak gi dating je . tapi pk2 balik , malas lah .
nak gi outing , cari something . =)




: gune internet free , sape tak suke .
Read More

september

Leave a Comment
huwaa .. esok ..
aku dah kena balik ke hostel semula ..
sungguh .. berat kot hati aku nak tinggalkan umah ..
tapi bile dah lame2 dok umah , teringin nak g blaja semula r pulak .. pelik2 ..

skang aktiviti yang aku tengah buat , melayan kucing aku yang menggila ni ha ..
memanjat sane sini .. atas lappy pun jadi je ..
haish .. tak cukup ngan tu , teddy bear aku dia gonggong .. dah macam anjing lak aku tengok ..
huhu ..
2 kali kot dia amik teddy aku .. dah penat , melepak ..
dah lapar , mintak makan kat aku .. tapi , tadi bagi nasi tak mau lak .. ape la yang ko nak makan nih ?

kucing .. kucing ..

mun , kelak kamek pasti beraie ngan kitak .. huhu .. :(




: layan lagu suju lah pulak .. :)
Read More

patutnye lah ..

2 comments
hey ..
esok , selasa ..
eh , bukan .. arini , selasa .. pada hari ini , bertarikhkan 14hb september ni ..
aku sepatutnye akan menjejakkan kaki ke .. KMNS semula ..
tapi .. aku cengelat ..
aku akan balik pada 19hb .. sebab banyak sangat agenda ..
urm .. senang cite , aku beraya terlebih sakan taun ni ..
so, tak yah nak persoalkan ..

ye , friends .. aku bersalah !! ceh , care cakap macam dah bunuh orang je ..
huhu ..
takpe , aku punye step sendiri kan .. aku yang tak nak balik kan ..
so , pe pun yang jadi .. aku dah tak kire .. yang penting , aku raye , raye n raye ..
dah , dah .. korang jangan pakse aku balik ke KMNS tuh ..
sampai seru nanti , aku pasti muncul kembali .. :P

yang aku tau , start by this week , i need to study very hard !!
PSPM dah dekat wei !! raye , raye gak .. study tak leh lupe ..




: lagak aku skang macam dah mengalahkan orang dewasa n bekerjaya .. ??
Read More

berat ..

2 comments
berat hati aku untuk mengiyakan ni ..
berat lagi mulut untuk mengatekan ni ..

haha .. sempena bulan pose yang dah berlalu , tu bermakna kite dah bebas dari menahan nafsu lapar pada waktu siang ..
so .. aku tak nak la pose dah habis , aku gi melantak banyak ..
sebab aku dah ade target , aku kena turunkan berat lagi 15 - 17 kg ..
hope tercapai berat ideal tuh .. :)




: selamat hari raye kedua da ..
Read More

need you now

Leave a Comment
malam ..
arini .. aktiviti aku berjalan seperti biasa .. erm ..
ape yang biasa ? ala , biasa la .. persiapan nak beraya ..
pagi tadi , aku tolong kupas and hiris bawang2 sume untuk masak rendang pada keesokan hari ..
so , menangis la daku en .. yela , da lame kot asyik terperap kat hostel je .. tak buat kerja2 kat dapur .. lalala ~

**********************************************************************************

aa .. aku masih tak sangka .. yang cuti sudah 1 hari berlalu .. damn it !!
bape ari lagi je yang aku ade untuk bersenang lenang kat rumah ..
ah , dont care dont mind .. yang penting esok punye esok dah raya ..
orang kate aku raya sakan .. erm .. sakan ke ? sakai ade kot .. :P

**********************************************************************************

sebelum aku terlupa pape , haruslah aku ingat .. yang aku ade banyak keje tutor nak disiapkan ..
dengan preparation untuk public speaking .. IT project yang terbengkalai .. dan .. dan .. diary yang perlu ditulis demi lecturer English kesayangan .. haish ..

**********************************************************************************

aku .. aku .. sedang merindukan seseorang .. siapa gerangan ? adakah ?
shhh .. it's my secret ..
not u , not him .. let me the only one know who it is ..
aku .. berada di rumah .. tapi , hati .. di mana ?
aku sendiri pun tak tau .. pandai2 kamu la ye , hati .. jangan sampai jatuh sakit lagi .. :)

weh korang , raya kan esok punye esok a.k.a. jumaat ..
kat FB tak yah la nak duk riuh sekampung dengan wish raya pe sume .. kecoh betul la ..
sebab pabila korang buat camtu , aku pun nak tumpang join sekali .. hahaha ..




: nak tido awal lagi ..
Read More

yeah!

Leave a Comment
finally, aku balik kampung !! ops .. bukan kampung tapi rumahku yang terchenta .. hihi ..
dengan keje yang berlambak aku bawak balik .. tapi ..
tu small the matter .. yang penting aku dapat raye best2 taun ni ..
erm .. bia dapat lupakan masalah yang membeban kat pale otak aku ni ..

oh ye .. baju raye aku taun ni ade 4 .. rase macam nak tambah lagi 1 je ah ..
isk .. stop !! stop !! jangan jadi tamak .. tak baik ..
color baju aku :

1. purple
2. oren
3 and 4. hijau

huhu ..

dengan contact lens aku lak ade 3 ..
peh , memang tak pernah aku buat sebelum2 ni ..
tetiba taun ni nak raye sakan ..

violet , grey , green .. woah ..

then , dengan 2 kasut raye ..
all black .. 1 high heels 2 1/2 inci .. tu taun lepas nye kasut oke ..
lagi 1 , simple one .. because after raye , aku bercadang nak pakai kasut tu gi kuliah lak .. hehe ..

erm .. i think la .. 1st time raye taun ni aku TAK PAKAI tudung ..
lalala ~
tapi .. er .. tengok dulu lah ..

ok , then .. sedang aku berbelog ni .. aktiviti mengtransfer gambar ke lappy pun selesai ..
so , berakhir la aktiviti berbelog aku buat mase skang ni ..
to my prac. mate , aku tau korang tengah tunggu ketibaan keuploadan video ucapan hari raye kite tu en ..
saba ye ..
sikit minit lagi aku upload ..

till then , ja ne ~




: mood raye sungguh
Read More

sabtu

Leave a Comment
semalam, sabtu.
adalah hari yang paling tenang dalam hidup, aku rase. haha
mane taknye, aku bantai tidur punya la lame gile.
sampai pose pun dah jadi makruh, beb! huhu.
tak pernah2 seumur hidup aku, tidur sampai macam tu sekali.
even kalau la mak aku tau en, peh boleh tekejut beruk.

akibat dari itu, baju yang aku jemur kat ampaian tak berangkat.
lalu basah lah, akibat dari hujan yang lebat sepanjang hari. huhu.
then, petang tu gi kafe tengok orang punye la ramai gile babun en.
tak lalu nak beli makanan, lantas berbuka ngan mi segera lah.

how sadis life aku yang tenang tuh.
btw, hari ni dah ahad. so, aku sudah sangat2 excited nak pack barang2, nak balik rumah!




: esok isnin. heh
Read More

depresi

1 comment
setelah lame aku x update blog, kali ni aku rase terpanggil..
ye, aku sangat tension duk kat matriks.. ngan macam2 masalah yang melanda diri aku..
sumpah, aku susah gila nak handle sume ni..
tetiba rase macam nak gila.. serious makan dalam.. T_T

1. problemo ngan subjek2 yang aku belajar skang.. aku rase susah sangat.. lagi2 fizik.. duh, nape la aku xsuke dia since skolah ek? hmm..

2. permasalahan aku ngan bF aku.. lagi la wat aku xde mood nak belajar.. that's why kadang2 dalam kuliah aku on9 fB.. xsnonoh kan perangai aku..

to korang2, jangan jadi cam aku.. PSPM 1 nak dekat ni.. hope la leh dpt pointer tinggi doh, sebab aku xnak kena TENDANG!!
terkadang aku rase macam aku sorang je yang xpandai duk dalam matriks ni?? T_T




: alamanda
Read More

minggu

1 comment
minggu ni aku tak balik ke rumah. sebab?
MALAS. hmm.
alah, malas le nak balik rumah. duduk je lah kat hostel ni kan.
takde la penat nak mengangkut barang pe sume.
lagipun, esok SABTU. mak aku datang hantar kurma. hehe.
nak puasa lah katekan.

********************************************************

dengan itu, aku ucapkan kepada semua sekali.
SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN RAMADHAN YANG PENUH BARAKAH INI. :)




: tak sabar nak puasa. tapi skang sedang marah yang membara.
Read More

jiwa kacau

1 comment
hmm. jiwa aku terasa terseksa yang maha dahsyat.
aku tak tau kenape.

adakah aku rindu?
adakah aku sunyi?
adakah aku mengimbau kenangan lalu?
adakah aku sedang bersedih?

ah, aku rase bukan itu penyebabnye.
yang pasti, jiwa aku memang sangat kacau sekarang ni.

pakar psikiatri, HELP ME. :(




: erm. aku gila?
Read More

GCB

Leave a Comment
weit.

betul ke arini dah ari khamis? oh gosh.
kerja berlambak. tak siap lagi.
and. and. aku tak puas cuti lagi. i want more. we want more. HU HU.
sedih nak tinggalkan umah. (konon)
nanti dah duk hostel tak reti2 nak balik la pulak. HA HA.
uh, siyes doe aku tak nak balik ke KMNS tuh. aku terasa terperangkap.
jiwaku terseksa. agagaga~

***********

pagi tadi, aku tak makan pape langsung sebab aku dah cuci gigi bersih2.
sebab nak gi klinik gigi je. doc nak check an. kang kena marah pulak.
then, then. tamat.
sebelum balik umah uh, aku singgah McD. drive-thru beli GCB.
dah kira tahap mengidam aku ni. ok, sedap woah.
sesungguhnya aku memang penggemar McD. that's why badan aku macam burger. HA HA.




: end. ;)
Read More

praktikum

3 comments
pagi.

ok, arini aku nak cite sal kehidupan aku kat matriks.. ngee..
dalam practicum @ class aku adalah dua orang nama sama.. iaitu aku dan sorang lagi..
isk3.. first time nak panggil budak tu, serious rase kekok.. macam panggil diri sendiri..
haish..

tapi bila dah lame2, aku kira dah suit lah nak panggil kan.. kan.. kan.. haha..
ni lah first orang yang nama sama ngan aku satu prac. ngan aku.. sebelum2 nih memang la ade yang name sama, tapi tak pernah lak dapat sekelas..
so, macam ni lah yang aku rasa.. heee..


tadaa.. nama kami sama tapi berlainan ejaan.. fatiha & fatehah


muka bajet mase sesi fotografi

dia tuh tinggi nak compare-an kat aku yang pendek nih.. ToT
tapi aku bersyukur seadanya aku setinggi ni.. haha..
sebab perempuan yang mempunyai tinggi macam aku normal adalah cute.. HA HA




: diet, diet.. berat dah turun, suka gila.
Read More

perasaan

1 comment
salam pagi sume..

hmm.. aku ni memang sangat sensitif orangnye.. so, bila something happened yang melibatkan aku,
memang aku akan terasa sangat2..
contohnye pagi ni bile aku bukak FB.. ade la si polan si polan ni..
care dia tuh menunjukkan macam dia benci sangat je kat aku..
hmm.. ape salah aku kat ko huh? sampai gitu sekali ko buat? hmm.. hmm..
tak suka senang je, delete la aku terus dari friend list kat FB tuh..
takdelah status aku menyemak2 kat home tuh..

*************

ok lah, nak bersiap2 gi mandi..
nak gi hospital, jumpa doktor mintak surat..
then balik, buat kerja rumah yang mak aku tinggalkan tuh..
and lepak-ing depan lappy kesayangan aku nih lagi..
ja ne~




: pepagi dah bikin aku hot.
Read More

status

Leave a Comment
memang favourite aku update status bukan2 kat FB..
so, tak yah nak jadikan pape isu.. sebab sume status aku melibatkan diri aku or orang yang sekeliling aku je..
aku tak libatkan orang yang jauh2 tuh, or ape2 la yang sentuh sensitiviti orang lain..

*********

btw, aku dah tengok cite MANTRA kat cinema.. of course TGV..
best jugak lah.. tertanya2 ape yang terjadi seterusnya..
dan ending yang bagus gak.. tak tergantung macam kebanyakan cite2 yang lain..
takde keje aku nak tengok kat GSC tuh.. HU HU.. orang kate macam tengok dalam bas..
orang kate, bukan aku ok!!
(but hello, sebelum TGV tuh wujud, tengok wayang kat GSC tuh gak kan? kan?)




: merajuk kat someone..
Read More

apa

2 comments
salam satu malaysia.. salam satu KMNS.. pfftt.. bajet!!

ok derr..
camni.. apa yang korang rase bila orang 'bahan' korang sampai korang rase rimas, malu, bengang or so whatever? HU HU..
aku pernah rase macam ni.. and duh, memang ler aku tak selesa gila..
rase nak sepak2 je orang yang membahankan aku nih..

tadaa..

ok dah..
petang tadi aku gi jenjalan ngan family aku..
nak kua ngan pakwe aku... erm.. arituh dah kua.. opss.. HAAA
aku gi beli barang2 keperluan aku je..
nak bawa ke hostel habis cuti nanti.. gila banyak..
tak kuasa I nak angkat sorang2.. HU HU..
dan akan lah terjadi adik aku and mak aku tolong angkatkan barang2 aku tuh sume..
HU HU..

esok, esok..
nak gi cari baju raye.. HA HA..
nak cari warne oren and purple kot.. buat biar kasi gempak..
bak kate kawan aku vogue the vass.. ho yeaa..
semangat gila nak raya..
padahal tak tau lagi hakikat cuti raye aku bape lame je..
duh, sedih... =(




: perut aku nih dah balik rumah jugak dia meragam.. GEDIK!!
Read More

oren + fantasi = orientasi

2 comments
orientation week

haish... memang hell la kan time mase ni (rujuk gambar di atas)..
minggu orientasi.. kitorang kena pakai tudung yang same.. nasib je tudung same..
kalau baju kurung, tudung, kain sume kene same macam si polan si polan.. tak ke gila aku kan.. kan.. HU HU..

memang mase minggu orientasi, jiwa raga terseksa lah..
tak pernah jauh2 ngan family, tetiba kena torcher lak ngan akak2 n abang2 faci..
seriously, at first menyampah gila aku kat diorang ni.. (heh, tapi ade gak sampai la ni yang buat aku meluat kat diorang)
tapi mane yang havoc tuh, congrats la aku ucapkan.. sebab faci ni memang best bab menghiburkan kitorang yang kepenatan at that time..

orientasi nih proses aku mengenal orang sekeliling aku ngan lebih rapat lagi..
lagi2 bebudak praktikum aku, roommate aku, bebudak blok aku.. HU HU..
ho yea, blok hostel aku adalah blok yang paling jauh di abad ini.. bikin wa kurus ja..
blok C2.. great la tuh.. berharap gila aku time daftar tuh aku dapat blok A.. skali nah, amik KAU!!
(crying)
fyi, blok B blok bebudak laki keyh..
tapi lah kan, ade hikmah di sebalik sume ni.. HE HE HE..

erm.. aa.. minggu orientasi juga adalah minggu aku paling kurang makan..
nak makan camne, tak sempat derr.. nak kejar time untuk mandi lagi.. gila kau nak mandi 2 minit je..
dah le nak berjalan sehari suntuk.. so, better aku mandi daripada makan.. kan.. kan.. jimat duit..
HU HU..


meet: tan chin ling

ni adalah ex-classmate/ex-practicum aku.. comel dia ni..
ouh ye.. praktikum aku F1P5..
F1P5: Fizikal 1 Praktikum 5..
tak sweet sangat la kot no tuh..
eh.. nak cite sal dak nih.. dia kire agak macam blur2 tapi best melayan dia nih..
and dia panggil aku TE'OH!! >.<
penat ajo dia sebut TEA.. tapi tak gak reti.. so, let her be.. HE HE..
ok pe, unik seyh.. dia sorang je yang leh panggil aku ngan name sweet tuh..

tak lame pun aku sepraktikum dengan dia, sebab dia tukar jurusan ke sains hayat..
dah itu cita2 dia.. nak amik medik kan? HU HU..
so, takpe lah.. takkan aku nak halang lak kan..
and sekarang kitorang masih keep in touch sampai sekarang.. HEE..
and dia sangat2 lah excited kalau terserempak aku kat mane2..
terharu bhai.. KAU ade? HA HA..
Read More

lama

1 comment
assalamualaikum semua..

apa khabar?
sihatkah anda sebagaimana sihatnya tuan blog ini? HA HA..
lama gila aku dah tak bukak blog ni..
serious doh, berhabuk.. takde sape tolong sapukan blog aku ni ke? HU HU.

aku nak cari ilham kasi penuh2 dulu, esok atau lusa aku akan start update la cite HOT aku..
sepanjang aku mendiami bumi KMNS itu.. =)

see ya,,




: cari feel sambil jalan2 ke rumah sedara..
Read More

bosan

1 comment
i nak update blog, i malas.
i macam dah takde hati nak berblogging.
why? i sendiri tak tau.
huhu. T______T

nanti la i cari feel balik macam mane nak tulis blog, again.
bye.
Read More

di rumah, di hostel, dua2 bahagia.

5 comments
aku takde lah homesick sangat.
tapi balik gak umah every week. HA HA. what does that mean? LOL.
orait, mood serious ni okeh.
aku memang sangat happy ade kat matriks ni even though aku tersangat lah rase penat.
tidur tak cukup. muke pun dah burn akibat cuaca kepanasan melampau.
tapi ape kisah sebab yang penting blajar.

seronok gile bile ade kat bilik hostel sendiri.
lepak2 ngan member, sambil discuss task yang perlu disiapkan. hee.
kadang2 takde kerja, or cari ilham baru. berhijrah ke bilik orang lain.
and still, discuss lagi.
ho yeah. seronok ade pengalaman macam ni.
well, aku budak baru mengenal hostel life macam mane.
so, this is it. and damn, i like and love it so much.
tapi sayang, hanya 10 bulan. pejam celik, pejam celik.
byebye KMNS. wow, sad!!

target aku nak sambung degree kat UM, UKM, or UTM.
itu pilihan mase kini. next time, mungkin tukar? who knows? only He knows what's the best for me.
pray for me. Insya-Allah. i'll become a successful person. :)




: name je maths, tapi rupenye add maths. ;)
Read More

tersangatlah mengantuk

1 comment
salam~
minggu kedua di matriks.
amat boring sey. sebab internet punye la slow mo....
katenye ade wi-fi. tapi tak tau la celah manenye wi-fi dia.
ade wi-fi pun cam hampess je kot, sebab segala macam benda tak kasi bukak.
nasib aku bawa aku nye broadband, tu pun agak LEM....
aisehh. sabo je la duk sini kan. tak lame, staun.
hope pointer tersangat la ok. target nak 4 flat je. huhu.
amiiinn~

maaf la semua geng2 blogger, tak sempat langsung nak berblogwalking ke blog anda sume.
sebab memang tak sempat.
dengan condition internet macam ni, sampai bile nak tunggu?
sudahnye, aku yang tak tido nanti. haish.




: target next year nak masuk UTM. hopefully. ;)
Read More

unintended

2 comments







You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one I'll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

First there was the one who challenged
All my dreams and all my balance
She could never be as good as you

You could be my unintended
Choice to live my life extended
You should be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

Before you




: lagu sedap, tapi tak sesuai untuk karaoke. nanti penat. HAHA.
: tidur boleh la kot? HIHI.
Read More

BANGLO. rupenye....

1 comment

hish. nampak dari pandangan depan, agak cantik lah kalau dijaga dengan rapi.
macam dalam cite hindustan pun ade gak. HEHEHE.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


sekali tengok belakang rumah. uh, gosh!
what's this? HAHAHA.
dah habis budget buat rumah mahal2 kot? rumah bahagian depan je la. KEHKEH.




: sikit2 lama jadi bukit. :DD
Read More

kejauhan selama seminggu

Leave a Comment
salam~
setelah seminggu aku berjauhan dengan lappy aku ni,
bukak2 je blog uh banyak gile habuk.

pastu, pastu. badan mule terasa sengal2 akibat dah lame tak on9.
huhukk.
ni sebenarnya alasan aku, aku dah malas nak berblogging lagi dah kot.
takde banyak mase, mase aku dihabiskan untuk tidur je.

huish. arini dah kena balik hostel semula.
tak sangka!! :'(
aku enjoy ade kat sane, tapi tapi esok dah start kuliah. adoii.




: takut kot??
Read More

your love is my drug

Leave a Comment







Maybe I need some rehab
Or maybe just need some sleep
I got a sick obsession
I'm seein it in my dreams
I'm lookin down every alley
I'm makin those desperate calls
I'm stayin up all night hopin hitin my head against the wall

What you got boy, is hard to find
I think about it all the time
Im all strung out my heart is fried
I just cant get you off my mind!

Because your love your love your love is my drug
Your love your love your love
Your love your love your love is my drug
Your love your love your love

Wont listen to any advice
Mommas tellin me I should think twice
But look into my own devices, im addicted its a crisis
My friends think ive gone crazy
My judgments gettin kinda hazy
My steeze is gonna be affected if I keep it up like a love sick crack head

What you got boy, is hard to find
I think about it all the time
Im all strung out my heart is fried
I just cant get you off my mind!

Because your love your love your love is my drug
Your love your love your love
Your love your love your love is my drug
Your love your love your love

I dont care what people say
The rush is worth the price I pay
I get so high when your with me
But crash and crave you when you leave

Hey, so I got a question
Do you wanna have a slumber party in my basement?
Do I make your heart beat like an 808 drum
Is my love your drug? your drug?
Huh, your drug?
Huh, your drug?
Is my love your drug?

Because your love your love your love is my drug
Your love your love your love
Your love your love your love is my drug
Your love your love your love

Because your love your love your love is my drug
Your love your love your love
Your love your love your love is my drug
Your love your love your love

Hey, heyy, sooo
You love, your love your love, is my drug
(She says) I like your beard




: agak2 berat aku dah turun lagi ke tak? xDD
: wei. aku dah rindu tahap gaban kat korang. asyik auto-publish je.
Read More

doa pemanis muka

Leave a Comment

salam semua~
ni ade petua sikit nak bagi kat korang.
nak cantik tak macam muke orang kat atas ni?
nak nak?


DOA PEMANIS MUKA

doa ni mujarab, seelok-eloknya dibaca setiap pagi jumaat.
sebelum kuar dari rumah. tak perlu bazir2 duit nak pegi cucuk botox, collagen tu sume, kan kan.
HE HE.
kena rajin la nak menghafal benda ni.

doa pemanis muka ni lebih afdal kalau dibaca sebanyak 3 kali sebelum memakai bedak.
atau alat2 solek or minyak rambut.

hafalkan dan tarik nafas sedalam-dalamnya. sampai tak leh nak tarik lagi dah.
pastu baca, tak kisah la kalau orang dengar ke tak. orang dengar, lagi better kot. HUHU.
amalkan lah, tak rugi. mudah-mudahan termakbul. kan.
SELAMAT MENCUBA!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"minyak si tuang tuang,

ku tuang dalam kuali,

muka ku macam beruang,

sume orang gerenti lari.

kuang.. kuang.. kuang.."




: jangan gelak! nanti tak jadi. HAHAHAHAHA.
Read More

mainan jiwa

Leave a Comment







Semanis vanilla atasnya whipped cream
Selalulah dengan senyummu
Selembut mentega yang cair di bibir
Kau lontar kata-kata manja

Apa sebenar yang kau pendamkan
Di dalam hati buat diriku
Yang tidak arif permainan jiwa
Atau sekadar
Mahu mencuba kekuasaanmu
Memukau sukma para wanita
Yang serba naif sepertiku
Apakah sebenarnya
Yang kau pendamkan
Yang kau pendamkan di hatimu buatku

Halus karamel di hidangan jeli
Sentuhan pada jejarimu
Senyaman aroma dari cangkir latte
Perasaan tenang ku dengan mu

Apa sebenar yang kau pendamkan
Di dalam hati buat diriku
Yang tidak arif permainan jiwa
Atau sekadar
Mahu mencuba kekuasaanmu
Memukau sukma para wanita
Yang serba naif sepertiku
Apakah sebenarnya
Yang kau pendamkan
Yang kau pendamkan di hatimu buatku

Yang kau pendamkan di hatimu buatku

Apa sebenar yang kau pendamkan
Di dalam hati buat diriku
Yang tidak arif permainan jiwa
Atau sekadar
Mahu mencuba kekuasaanmu
Memukau sukma para wanita
Yang serba naif sepertiku
Apakah sebenarnya
Yang kau pendamkan
Yang kau pendamkan di hatimu buatku

Atau sekadar
Mahu mencuba kekuasaanmu
Memukau sukma wanita
Yang serba naif sepertiku
Apakah sebenarnya
Yang kau pendamkan

Apa sebenar
Kau pendamkan buatku dalam permainan jiwa
Yang serba naïf
Atau pun sekadar
Mahu mencuba kekuasaanmu
Memukau sukma wanita
Apakah sebenar-benarnya
Katakanlah
Yang kau pendamkan di hatimu
Buatku




: lagu ni agak gedik2. tapi, i looooiikkkeee.
Read More

temuduga satu soalan

6 comments

Seorang CEO ingin mencari
eksekutif baru dalam syarikatnya. Dari beribu
permohonan, hanya empat yang betul-betul menarik perhatiannya. Bagaimanapun
beliau tidak dapat memilih antara keempat-empat orang calon tersebut, lantas
memanggil kesemuanya untuk ditemuduga (beliau tidak sekaya Donald Trump untuk
menganjurkan temuduga seperti The Apprentice). Setelah keempat-empat calon
berada di hadapan beliau, CEO tadi pun mula berkata, "Saya ada satu soalan
yang mungkin memberi jawapan berbeza, calon yang memberikan jawapan terbaik akan
diterima untuk bekerja di sini"

Soalannya adalah: "Apakah perkara atau benda yang paling pantas
sekali?", tanya CEO tersebut.

Calon pertama berkata,

"FIKIRAN, kerana kadang ianya datang sendiri tanpa kita sedari"

"Bagus, satu jawapan yang baik", kata CEO tadi.

"Kamu pula?", tanya nya kepada calon kedua.

"KELIP MATA, kerana tanpa kita sedari, sebelum sempat kita buat apa pun,
mata kita
dah berkelip", jawab calon kedua.

"Satu jawapan yang sangat baik, lagipun perumpamaan melayu pun ada sebut
SEKELIP MATA melambangkan kepantasan", kata CEO itu.

"Bagaimana kamu pula?", tanya CEO kepada calon ketiga.

"Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan
tu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah paling pantas,jawab calon
ketiga.

"Jawapan yang terhebat setakat ni. Bagaimana pula dengan kamu?"

CEO terus mengusulkan soalan kepada calon keempat dengan merasakan calon ketiga
hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan yang sangat
bagus sebentar tadi.

"Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa
perkara yang paling pantas sekali adalah CIRIT-BIRIT", jawab calon keempat
dengan yakin sekali.

"Haaa...???? CIRIT-BIRIT ???? Kamu ni tak serius langsung, macamana kamu
boleh mintak kerja dengan syarikat
saya ni?", CEO terkejut dengan jawapan
calon keempat tadi.

"Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga di tengah malam dengan rasa
sakit perut yang amat sangat. Belum sempat saya FIKIR , KELIP MATA atau
MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah terkeluar dah.............."

Calon keempat diterima menjadi eksekutif baru syarikat berkenaan.....

hehehehehhe. ......... ......... .........
Read More

mengapa WANITA sangat istimewa

2 comments
Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata.
"..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk
pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice
cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal
masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis
pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun
flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak
pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...chec k bubur
untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade
lagi...ishh...ni lauk bila ni, semalam...dah beku
dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam
mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian
lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...
baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check...baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selesema...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4
keping....alamak..telupa pulak masukkan botol...basuh botol
jap...ok settle...

ternampak pulak beg g keje...emm..besok nak pakai beg polo
coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2
g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal
apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la
yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin
je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale
nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat
yellow sticker, nanti lupa..ok settle...

Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi
kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak
smayang jap..."

masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2
jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang...pakai
toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya
pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4
pulak...huhuhuhu...

bukak almari...emmm...pakai baju hijau ni lah besok...gosok
kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak
ni...kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi,
dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok
baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan
seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..

dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk
ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh...pokok aku
dah nak mati ni ha..lu pa dah 3 hari tak siram...ok, siram
jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun
tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk
rompak umah aku...bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak
ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun
ade...adoi....ok dah ...

ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si
comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm,
tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar
lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang
tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido
sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...

aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu
kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion
kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul
9.30 ade meeting..
ahh...boring...panas pulak lotion nih..dah
la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih
untuk rezekiMU hari ini,. ..mohon keberkatan dari mu
tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk
sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa
berkeruh...dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE
BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati
cepat tu...

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah...
setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini. hormat dah hargailah mereka.
untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...




: HIDUP UNTUK KAUM HAWA!!!
Read More

hey soul sister

4 comments








Heeey heeeey heeeeey

Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you
And so I went and let you blow my mind
Your sweet moonbeam
The smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided you're the one I have decided
Who's one of my kind

Hey soul sister, ain't that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain't fair you know
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight

Heeey heeeey heeeey

Just in time, I'm so glad you have a one track mind like me
You gave my life direction
A game show love connection, we can't deny
I'm so obsessed
My heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna
And I'm always gonna wanna blow your mind

Hey soul sister, ain't that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain't fair you know
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight

The way you can cut a rug
Watching you is the only drug I need
So gangster, I'm so thug
You're the only one I'm dreaming of
You see I can be myself now finally
In fact there's nothing I can't be
I want the world to see you'll be with me

Hey soul sister, ain't that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain't fair you know
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight
Heeey heeeey heeeeey (tonight)
Heeey heeeey heeeeey (tonight)




: dengar la lagu ni. xD
Read More

lagi remaja ditembak polis

Leave a Comment
haish. lepas isu aritu, ade lagi timbul isu lain.
hmm.

TAMPIN - Seorang anggota polis berpangkat konstabel dikenakan tindakan gantung kerja serta merta apabila bertindak menembak seorang remaja di bahagian perut dalam kejadian kejar mengejar di Jalan Seremban - Jelebu dekat sini, awal pagi tadi.

Dalam kejadian pukul 3.30 pagi itu, mangsa, Mohd. Azizi Aziz, 17, ditembak ekoran enggan memberhentikan motosikal yang ditungganginya selepas diarahkan polis.

Berikutan itu, polis telah melepaskan satu das tembakan dan kena pada bahagian perut sehingga tertembus ke bahagian usus.

Ketua Polis Negeri, Datuk Osman Salleh berkata, anggota berkenaan telah dikenakan tindakan penahanan kerja serta merta kerana melepaskan tembakan tanpa justifikasi yang boleh membawa ancaman kepada dirinya.

“Saya menganggap kejadian ini sebagai kesalahan menggunakan kuasa. Saya kesal dengan insiden ini kerana anggota terbabit telah menembak tanpa justifikasi yang telah ditetapkan oleh Ketua Polis Negara,’’ katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis perasmian lapang sasar polis bantuan Felda di Bukit Rokan, Gemencheh di sini hari ini.

Menurut Osman, mangsa kini telah selesai menjalani dan berada dalam keadaan stabil di Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) Seremban.

“Saya juga ingin meminta maaf kepada pihak keluarga mangsa,’’ katanya. - Utusan




: tak tau nak komen ape. :|
Read More

resipi berkasih-sayang

Leave a Comment
salam~
ok, arini entri jiwang.
macam la ari lain siuman sangat entri kau.

RESIPI kebahagiaan antara pasangan yang berkasih sayang ialah saling tolak ansur selain percaya di antara satu sama lain. Apabila melihat pasangan begitu mesra sama ada ketika berdua-duaan dalam kereta, makan malam atau menonton wayang, pasti ada yang menjeling.

Pastinya setiap pasangan mahukan insan yang tersayang saling menyayangi bahkan mengharapkan hubungan kekal selamanya.

Namun, tidak kurang pula yang menaruh curiga kepada si dia justeru cuak jika hatinya diintip orang lain.

Bagi wanita yang belum berpunya, tentu mengharapkan kekasih hati tidak ada dua di hatinya. Bagitu juga apabila sudah melayari mahligai bahagia, pasti mereka mengharapkan ia berterusan sampai bila-bila.

Bagi lelaki yang sudah bergelar suami, mereka turut mengharapkan perkara yang sama. Kehangatan kasihnya biarlah bersemadi tanpa direnggut sesiapa dan hanya kematian memisahkan mereka.

Untuk menikmati indahnya berkasih, mungkin petua yang dititipkan ini mampu menjadi panduan berguna. Semaklah semoga ia boleh menjadi prinsip yang memantapkan lagi hubungan bersama.

# Keinginan untuk berbicara dengan pasangan sering ada.

Pasangan yang bahagia selalunya akan sering ada keinginan untuk bercakap-cakap.

Walaupun kadang kala, tidak ada topik khusus untuk dibualkan tetapi dalam minda memang akan sering ada rasa keinginan untuk berbual-bual itu.

Tetapi ada ketikanya, anda akan terasa untuk duduk bersendirian terutamanya waktu angin penuh badan atau api amarah tengah bernyala. Tidak mengapa justeru lelaki memang ada ketikanya tidak mahu diganggu. Tetapi kalau sepanjang masa tidak mahu diganggu isteri, ada masalah sedang melanda jiwa anda.

# Selalu ingin bersama dengan pasangan

Walau di mana anda berada, pasti akan ada rangsangan untuk sentiasa berada bersama pasangan kecuali jika terpaksa. Jika di luar rumah, pastinya terasa kekok apabila si dia atau isteri tiada di sisi sehingga kekok dan serba tidak kena.

# Ungkapan kata-kata manis pada pasangan sering diucapkan

Wajib buat pasangan mana pun untuk bercakap hal yang manis-manis dan penuh keikhlasan. Siapa yang tidak suka kalau orang lain bercakap dengan kata-kata yang lembut dan berhemah dengan dirinya? Tentu tidak bukan.

Cakap lembut, berhemah, mesra dan segalanya yang penuh kesantunan pasti membuatkan air bergelora menjadi tenang. Tetapi karektor sama sekali berubah nadanya kalau tengah marah sehingga sukar menyusun kata dan memaniskan kata-kata serta melembutkan suara. Sesekali mungkin dimaafkan tetapi jangan selalu!

# Senantiasa memberi salam

Ucapan salam itu mampu melahirkan kecintaan tanpa nafsu kerana dengan memberi salam, anda sudah membuatkan si isteri rasa si suami senantiasa mendoakan kesejahteraannya.

# Sentiasa bertanya khabar

Apabila berjauhan seringlah bertanya khabar kerana ia membuatkan si dia atau isteri bahagia. Memang sangat perlu walaupun anda tahu si isteri memang sihat, tidak salah berbuat demikian. Kalau itu sentiasa dibuat, isteri akan terasa betapa dirinya disayangi.

# Saling mengucapkan terima kasih

Baik suami atau isteri masing-masing ada peranan dan tugas harian untuk keluarga. Justeru tugas yang ada dan dilaksanakan itu, rajin-rajinlah mengucapkan terima kasih. Terima kasih pada isteri kerana memasak, kerana melayan kehendak anda dan kerana jaga anak-anak dengan baik serta paling penting, terima kasih kerana dia menyayangi dan mengasihi diri anda sepenuh hatinya.

# Bergurau senda sentiasa

Ketika melihat pasangan bergurau senda tentu ada yang iri terhadap mereka. Apa lagi jika pasangan berkenaan sudah berumur tetapi masih usik-mengusik sesama mereka nampak mereka begitu bahagia.

# Beri sanjungan dan pujian ikhlas

Siapa yang tidak suka dipuji? Baik suami, baik isteri, baik anak-anak, semuanya suka jika disanjung dan dipuji. Tetapi dalam memuji, berpada-padalah. Jangan puji yang tidak realistik. Pujilah walau sedikit tetapi kerap, walaupun atas perkara yang kecil. Isteri pakai baju cantik, isteri masak sedap, isteri kemaskan rumah, isteri basuh dan gosok baju anda, itu semua ruang untuk anda memberi pujian, walaupun mereka tidak mengharapkannya.

# Memanjakan pasangan

Ini pun antara yang boleh menambahkan rasa sayang pasangan juga kalau dibuat. Bukan manjakan apa pun, tetapi kalau isteri selalu memasak untuk anda, apa kata sesekali ajak dia makan di luar dan mungkin lokasinya agak eksklusif atau biasa-biasa saja tetapi cukup membuatkan dia diharga. Jika berpenat selama ini, sekurang-kurangnya suami amat menghargainya.

# Berani berbohong demi menjaga perasaan pasangan

Ini bukan bohong apa tetapi berbohong yang tidak memudaratkan. Tidak salah kata isteri masak sedap, walaupun tidak berapa sedap sebenarnya. Begitu juga jika ada benda yang isteri tidak sepatutnya tahu, tidak salah berbohong. Sebab kalau terlalu telus dan tulus yang akan melukai hati isteri, simpanlah dalam diri sendiri atau berbohonglah seadanya.




: aku tak pandai bercinta. seriously! belum masenye lagi.
: credit to intro2u.
Read More

cry

1 comment







I'm not the type to get my heart broken
I'm not the type to get upset and cry
'cause I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye
Relationships don't get deep to me
Never got the whole in love thing
And someone can say they love me truly
But at the time it didn't mean a thing

My mind is gone, I'm spinning round
And deep inside, my tears I'll drown
I'm losing grip, what's happening
I stray from love, this is how I feel
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

Did it happen when we first kissed?
'cause it's hurting me to let it go
Maybe 'cause we spent so much time
And I know that it's no more
I should've never let you hold me baby
Maybe why I'm sad to see us apart
I didn't give to you on purpose
Can't figure out how you stole my heart

My mind is gone, I'm spinning round
And deep inside, my tears I'll drown
I'm losing grip, what's happening
I stray from love, this is how I feel
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

How did I get here with you, I'll never know?
I never meant to let it get so, personal
And after all I tried to do, to stay away from loving you
I'm broken heart and I can't let you know
And I won't let it show
You won't see me cry

[x2]
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

All my life...




: lagu cry - rihanna from album good girl gone bad
: download link here.
Read More

kolej matrikulasi negeri sembilan

5 comments

ni lah tempat baru yang aku jejak.
ade lagi bangunan yang dalam pembinaan.
ehemm. sebaik entri ni di-post. aku dah pun ade kat sini untuk ari ke-2.
eh, yeke? haha.




: rindu kat korang sume. nak blogwalking!!
Read More

buat pilihan sebaiknya

Leave a Comment


hmm. kadang2 orang mintak nasihat aku tentang masalah yang diorang hadapi ketika itu.
kadang2 aku suke la jugak bagi nasihat tak berlesen ni.
sebab untuk renungan diri sendiri jugak.
bile aku bagi sesuatu nasihat kat memberm aku sangat2 la harap yang diorang boleh settlekan masalah tu dengan baik.
tak mau la buat decision yang salah.
nanti takut memakan diri, mase depan pun huru-hara nanti.


member sebaya aku misalnya. skang ni memang confirm tengah confuse fikir nak sambung blaja kat mane.
kadang2 diorang minat, tapi orang lain pulak yang menentang habis-habisan.
benda ni sebenarnya, tak leh jugak nak turutkan kate2 orang lain sepenuhnye.
sebab yang akan mencorakkan mase depan kita ialah kita sendiri.
bukan orang lain.
tak salah mintak pendapat orang lain, tapi berpada-pada. jadikan itu landasan untuk kita berfikir dengan lebih mendalam.
selain tu, mintak petunjuk pada Allah. kerana Dia yang menjadikan kita.
itulah sebenar-benar pertolongan yang kita perlu dapatkan.

bukan aku takde masalah. aku pun ade.
kalau member yang rapat dengan aku, memang akan nampak aku cukup kalut bile ade problem.
tapi aku jenis nasihat tak mau dengar la pulak. kan payah tu. =__________='
pape pun, kalau ade masalah berkenaan pilihan, hidup or mati and ape2 je la, pilih la pilihan yang benar2 baik.
sebab kita tak nak 1 pihak yang berpuas hati, sedangkan 1 lagi pihak merana sepanjang hayat.




: ingat tu. ingat tu.
Read More

seterika dan papannya

1 comment
salam~huh. punye gedabak gambar nih.
bile korang menggosok pakaian, perlu ke korang gune benda ni?
er, maksud aku fabric starch ni.
aku pakai la gak, tapi kadang2.
sebab aku lagi suke spray air je kat pakaian yang nak digosok.
sebab ape, sebab aku suke main air kot. HAHA.

kalau fabric starch yang aku gune, jenama KIWI.
tapi nih pun dah lame kot tak pakai. silap2 dah expired.
eh, boleh expired ke? entah, mane aku tau. HAHA.

kebaikan fabric starch ni, seperti yang aku bace belakang tin ni ialah:
  • kerja menyeterika jadi lebih cepat dan licin
  • menghilangkan kedutan pakaian dengan mudah
  • harum dan segar
ala, ala. kalau dah duduk sane sini, kedut balik gak baju tu. HUHU.




: ape yer aku sedang buat? hm.
Read More

memori berkasih

Leave a Comment
lagu ni sedih sedih sedih aku dengar weh. HU HU.



Telah kucuba meminta kasihmu
Biar menjadi ikatan abadi
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta

Bermusim kita bersama
Menyemai ikatan cinta
Tak mungkin kasihku hilang
Kukunci hati untukmu

Ku genggam kenangan indah
Simpanlah senda gurauan
Andainya kau kerinduan
Itulah jadi penanwar

Sungguh ku terharu dan pilu
Kasih kusemai kau abaikan

Putusnya ikatan cinta
Mungkin tiada jodoh kita

Menangis hati ini
Ku juga bersimpati
Hancurnya harapanku
Maafkan sayang

Kasihmu yang berubah
Aku pun tak menyangka
Itulah alasanmu, pergilah sayang

Biar rindu di kejauhan
Menemani hati yang gelisah
Semoga bertemu jua kebahagiaan

Telah kucuba meminta kasihmu
Biar menjadi ikatan abadi
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta

Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang menimpa




: al-fatihah buat achik (spin).
Read More

[contest] menangi rapidshare premium account untuk sebulan

3 comments

:DD
heyhey. muke aku lagi nak join contest.
contest ni dianjurkan oleh en.jiwa kacau.
aku dapat tau pasal contest ni mase aku berblogwalk-ing ke blog cik nourul.
and aku dengan muke blur2 pun nak tau la, ape yang diperlukan untuk join contest ni.
agak senang tapi mesti mencabar sebab kene bersaing dengan ramai lagi blogger.

sebab aku kena menang pulak?
sebabnye ialah aku adalah seorang yang suke mendownload tak kire mase.
pantang dengar lagu sedap, movie best, laju je jari-jemari aku ni nak mendownload.
sampaikan kadang2 sebulan tu, habis limit bandwidth internet aku ni. @.@!
pastu, pastu, kena la dengar mak aku bebel. sebab cepat sangat habiskan limit. HUHUHU.




: *praying* harap2 ade la sangkut untuk contest2 ni sume. ;)
Read More

tak sangka aku tersenarai

7 comments
aku tengah berjalan2 ke blog seseorang, cheeky caca dan namenye tersenarai untuk kategori list blog HIJAU.

oh. tetiba aku excited, lalu aku pun cepat2 bukak blog bro ben dan semak list2 tersebut.
agak berdebar2. HU HU.
maklum la, aku budak blogger yang baru nak up.
memang la aku agak mengharap untuk tersenarai.

hasilnya.......


yeah! aku ade dalam list tu.
terima kasih bro ben, kerana menceriakan hidupku.
cewahh. ;)
thanks again. terharu ni. :')




: rase nak terkinja-kinja lak. HEHE.
Read More

Try to imagine. Lawa x kalau manusia x da hidung? :)

2 comments

kalau anime, comel. kalau manusia, sumpah pelik!! @.@!

tanya saja apa yang anda suka

Read More

saya kenal anak perak

1 comment
orait. aku jumpe satu contest ni.
aku berminat, berminat, berminat nak join contest ni.

1st of all, aku dapat tahu tentang blog anak perak ni kat gengblogger.com kot. HEHE.
mule2 masuk je aku dah tahu pasal contest ni.
awalnye malas nak amik pusing kot, sebab aku tak sehebat blogger lain yang boleh rebut peluang yang macam2 ni.
tentang blog anak perak ni, just a simple blog tapi sedap mate memandang.
tak serabut macam blog aku ni, HUHU.
owner blognye pulak, nampak friendly. rajin berblogwalk-ing ye, and memberi komen.
err, aku tak pandai nak bodek lebih2 la. :DD

2nd pulak, sebab aku nak pakai dot com ialah, nampak semacam smart je kan. ade domain name sendiri pulak. cool je beb. kalau dapat la, nak bluishchoco.com sebab memang suke dengan name tu sedari dulu. pernah join 1 community, and aku gune name cokelatbiru and mase ade blog ni pulak, tetiba dapat ilham nak translate cokelatbiru > bluishchoco. ngee.

sekian dari aku.

cun tak header ni? cun kan kan?



: link ke blog anak perak. http://anakperak.com/
Read More

selamat tinggal semua

2 comments
uish. sedar tak sedar.
esok aku nak berangkat dah. ke KMNS.
HU HU. entah camne gaye la aku ke sane ek.
seronok ade, cuak pun ade. mudah-mudahan segalanya berjalan dengan lancar.


yang pasti, aku akan merindui muka buku aku.
mesti berlambak gile notifications. kan?
kau bajet kau femes je weh. HEE.


dan, dan yang paling aku akan rindu, blog kesayangan aku ni.
ape la jadi nanti kan. mesti berhabuk, bersepah la sume.
kengkawan blogger, aku pasti rindu nak blogwalking ke blog korang gak.
sob sob sob. T______T
nanti2 la aku dah bawa lappy ke sane, baru la ade mase nak cek sume ni lagi, kot.
kot ye lah. T______T




: not to worry, aku nak siapkan entry untuk whole week aku takde ni. T_______T
: doakan aku berjaya kat sane!!
Read More

uiks. ade tag lagi sampai.

10 comments
1.go to your photo files,select the 8th photo folder
perghh. ngam2 oo ade 8 folder. mwahahaha.

2.select the 8th photo from the folder
ni hah gambar no 8 nye. KEH KEH.


3.post along with story behind it
pic ni aku amik mase makan kat 1 restoran yang baru bukak.
memang sedap la masakan tukang masak tu. tak rugi mencuba.
namenye Fiza Cafe.
and gambar ni gak sempena fon baru. so, sengaje snap2 tunjuk power sket. HU HU.

4.challenge 8 blogging friends to do the same

cik dahlia
cik ellis
cik ailebiu
encik belalang
cik dilla
cik minie
encik pakcik rock
encik ash




: tag diberi oleh cik nourul, again~ hee~
Read More

autohide shoutbox pula

2 comments
salam~

ade blogger yang bertanyakan macam mane nak buat autohide shoutbox tu.
hmm. macam ni.
sila bersabar tengok ni. hee.

gi kat layout>page element>add a gadget.

<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}

.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

MASUKKAN CODE SHOUTBOX KORANG KAT SINI

<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>
  • 50px tu, kedudukan tinggi rendah shoutbox tu. boleh di-adjust.
  • that purple colour, masukkan shoutbox anda.




: sila tengok lagi di, anarm.net, pisyek.com, nazrien.com.
: credit to liyanaa.com. thanks a lot. :)
: again, kalau tak faham, sila tanya or ke blog mereka ini. thanks. :)
Read More

saya ingin berada di dalam blog list kategori HIJAU kerana...

Leave a Comment

saya ingin berada di dalam blog list kategori HIJAU kerana...
  • follower ku yang ciput ajer....
  • nakkan traffic yang up gile2... HU HU.
  • tak pernah lagi join ape2 yang bro ben anjurkan...
  • teringin kenal lagi ramai ngan otai2...
  • berminat dengan entri bro ben kali ni...
  • ingin mencuba nasib. mane tau ade untung... ngee...
sekian. moga2 permohonan ni diterima. HE HE HE. :)




: belum kul 12. kan kan? huhukk.
Read More

oh dem, oh dem, oh dem

8 comments
erk, arini berblogwalk-ing tak sehebat ari2 yang lain kot.
cet, macam la ari lain hebat sangat. HA HA.

erm, aku ni bukan la blogger yang dah otai, yang dah lame bertapak dalam dunia blogging ni.
cume, dalam aku blogwalking tu. ade la benda yang aku kurang puas hati.

1. blog yang pasang auto-play lagu. tapi kalau lagu best, aku layankan je. ngee.
2. blog yang berat terlebih. punye lame tunggu. adekah aku same gak?
3. blog yang ade warning mesej. yang ok tu ok la. tapi kalau yang merepek2 tu, woah. sakit gak jiwe. tiap kali tu lah nak klik. penat la I.

tu je lah yang aku kurang puas hati kot.
aku dulu pernah letak lagu camtu gak. lame2 aku sendiri fed-up bukak blog sendiri. HU HU.





: sape nak ajar buat duit banyak2 ngan nuff? HU HU.
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home