ORANGES

Bukan saya nak lahir macam ni !

26 comments


makin lama makin meluat jugak berita yang dipaparkan kat dada akhbar , berita utama .. dah macam nak cari perhatian .. taktau ke hukum agama ehh ?

ye , mungkin fizikal dan sikap seperti jantina yang opposite dengan awak .. tapi , sifat awak tu lah yang sebenarnya awak semasa dilahirkan ..

"tapi , saya dah buat pembedahan .."

itu bukan isu nya .. tak kisah lah tak function ke , perwatakan awak cam gitu ke .. still , sifat awak telah ditetapkan Allah macam yang asalnya .. please take note , sifat dan sikap perkara berbeza ..

ibu bapa patut mainkan peranan .. kenapa sokong bila anak nak buat benda yang di luar batasan agama ni ? sedih pun ada tengok benda camni jadi .. tapi , lebih kepada tak suka ..

memang ye , dunia dah hampir tiba ke penghujungnya .. yang begitu nak jadi begini dan camtu jugak sebaliknya .. perkara pelik-pelik lagi lah macam-macam dah dengar ..

...

...

...

...

aku pun bukan perfect dalam melaksanakan suruhan agama ni .. tapi , aku memang tak suka bila isu nak tukar jantina diperheboh kat mahkamah , siap buat rayuan nak tukar jantina ..


lain lah kalau khunsa , memang boleh lah jugak kan .. ini yang manusia memang 1 alat sulit tu je yang ada .. antara pondan dan pengkid , aku lagi lebih-lebih meluat tengok pengkid ..

pegi sana sini ada je jenis-jenis manusia ni .. aku hanya mampu memandang , nak bersuara ? hentikan lah .. mereka ni tersenyum manja je kat kita ni sume ..

sebenarnya bukan tak penah nak bersuara , tapi bayangkan je lah .. mereka kejar kitorang (masa tu ramai) adalah .. huhuhhh , fobia tak hilang lagi sampai sekarang ..




notakaki:
sentap betul pasal Allahyarham Ashraf tu .. hmm .. Al-Fatihah ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

26 .16kg daun berguguran:

Cik Aish said...

haaaa seksi nya gambar bawah tu...:p

sergeant keroro said...

dia dah meninggal, kita mampu doakan jek.

allah dah tunjuk azab

Jahidih Saili said...

na'uzubillah..sy pun sbnrnya rasa geli dgn golongan sebegini..bukan benci tp mmg geli sejak dulu..
sy prnah terkejut melihat seorang perempuan sgt cantik dan ayu masuk ke dalam asrama lelaki kt U dulu..bila tau org tu pon*** trus menggigil satu badan..

EYFAalias said...

haha. sama lah. antara pondan dengan pengkid eyfa lg ta suka pengkid.

Addin said...

hmm taktau nak kata apa.

apap pun tak bole ! hahah :p

Bro ahmad said...

tea pilih mana satu nak..tea selamat berpuasa yea...:)

Ezad Skytech said...

entah la tea..kdg2 malas nak baca da surat khabar..ada je cerita yg tak best nak dibaca..

iPai said...

sampai kene kejar ke ? dasat ye ..

hm entah laa, kadang2 memang susah bab gini ni .. kalau perngai lembut tuh kita leh trima lagi tau, tp kalau samapi naluri pun, utk memang takleh trima juga r ..

siti kektus said...

memang sekarang dah ramai sangat orang nak berubah fizikal. hmm. betul2 dunia akhiir zaman tea.

siti kektus said...

pernah sekali tu, terserempak dengan sorang pondan ni, dia punya muka flawless sgt2. kalah orang pompuan. dgn maskara lagi, aye shadow nya.

Bro ahmad said...

aww pondan hahaa opp berkurang pulak puasa bro ahmad ni,

abglan said...

aku dulu muda... buat pembedahan jadi tua.. ngeh ngeh!

hira said...

innalillah~

Tea Dno said...

@Cik Aish
seksi sangat. kurang tak pahala puasa? huhuhh.

Tea Dno said...

@sergeant keroro
yup. tau takpe. TT___TT

Tea Dno said...

@Jahidih Saili
mau tak menggigil. pe'el diorang ni macam2 tau. huhuhh. kalau peng lagi risau kot.

Tea Dno said...

@EYFAalias
betul betul betul.

Tea Dno said...

@Addin
haha. memang lah tak boleh. ;p

Tea Dno said...

@Bro ahmad
err. tea nak jadi perempuan sejati. :)

selamat berpuasa bro.

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
biasa lah tu. dunia dah akhir zaman. :)

Tea Dno said...

@iPai
sampai kena kejar. diorang marah pulak sebab kata diorang pondan. hmm.

perangai lembut ok lagi, boleh ubah. cam ada sorang member tea. Alhamdulillah skang jadi lelaki sejati dah. ada awek lagi, memang caring lah. jiwa lembut. ;)

kalau dah sampai naluri nak jadi perempuan, haihh memang susah dah nak ubah. :(

Tea Dno said...

@siti kektus
tahu takpe. nasib baik tea nak stay jadi perempuan. huhuhu.

Tea Dno said...

@siti kektus
yups. muka tea pun tak flawless gitu. :(

haha, bab mekap itu memang takleh blah tau.

Tea Dno said...

@Bro ahmad
amboi mengata, nasib tea perempuan sejati. auww.

Tea Dno said...

@abglan
hahah. coyy!

Tea Dno said...

@hira
Al-Fatihah je yang kita mampu bagi kat dia. :)