ORANGES

"penting ke untuk setia ?"

30 comments


ada kena mengena ke dengan entry INI dan INI ?

antara cinta lelaki dan wanita , yang mana lebih setia ? okeh , aku amik atas angin boleh sebab aku taknak kena hentam teruk-teruk .. hentam sikit boleh le aku terima .. kehkehkeh ..


biasanya lah kan , kita dengar .. wanita ni jauh lebih setia dari lelaki .. kerana peratusan untuk si lelaki curang lebih tinggi dari wanita .. okeh , yang biasa aku dengar .. take note ..

tapi , sape pulak cakap takde wanita yang curang ? sekarang ni bersepah je kat mana-mana .. wanita yang mengikis duit lelaki , wanita yang mendapatkan cinta lelaki tapi pastu tinggal camtu je ..

dan , kebiasaannya lagi .. bila si wanita setia , peratusan lelaki untuk curang sangat tinggi .. dan begitu jugak sebaliknya .. bila lelaki setia , wanita pulak memainkan peranan untuk curang ..


see , aku tak back-up sesape kan ? aku tak cakap aku tak pernah curang dan aku jugak tak cakap yang lelaki tak pernah tak curang .. kehkehkeh ..

kesetiaan ni penting untuk sesebuah hubungan untuk berkekalan sebenarnya , kalau setiap pasangan tak mencuba untuk setia camne nak bahagia ? gaduh-gaduh manja tu stended lah ..

dan apa yang aku dah sampaikan , tak lah bermakna memang sepatutnya salah sorang dari pasangan tu curang .. ada yang memang iman di dada kuat lah , orang lain nak curik pun tak dapat .. :)

so , pendapat korang ?



notakaki:
always talking about LOVE , nowadays ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD YOUTH------
------TOYOTA VIOS------
------SAMSUNG CORBY II------
------DiGi iPHONE 4------
------MAXIS PREPAID DATA ROAMING------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

30 .16kg daun berguguran:

DARKNOUR said...

eyup, mungkin kte dgr org puan kbykkannya lbh stia jk hndk dbndingkn dgn lelaki. p ble tgk zmn skrg ni org puan pn rmai jgk yg playgirl. jd, ksimpulannya stia ni bgntung pd individu msing2. dri sndiri yg stia so dri sndiri yg thu.

Freaky said...

rupanya perempuan pun ramai curang gak ye

Mejuez said...

Hanya terletak pada pendirian masing masing... :)

apa yang kita kena tahu adalah siapa diri kita.. adakah kita macam ni?

kalau yea... kena lah kita ubah sikap kita tu.. huhuhu

EYFAalias said...

curang tu best! kbai. ahahahhahhahahahahahhaa

Bro ahmad said...

curang ke tidak lihat pada individu tu..tak ada kene mengena ngan jantina ye tea..^_^

EYFAalias said...

ehemmm. lawa la blog baru dia. sukaaa! <3

Bro ahmad said...

macam dah berubah je blog ni..p
blog tea macam ringan je..lebih simple..cantiklah..nampak macam blog pro...bagus2 mantap..p

Tea said...

@DARKNOUR
tu lah, perempuan skg bukan sumenye setia. :)

Tea said...

@Freaky
err. kehkeh.

Tea said...

@Mejuez
itu penting. nilai diri sendiri dulu.

Tea said...

@EYFAalias
eh dia ni. hahah.

Tea said...

@Bro ahmad
yup betol2. haha. tea hanya meluahkan semula apa yg org ckp.

Tea said...

@EYFAalias
tengs yahh!!

Tea said...

@Bro ahmad
bosan je tgk sblm ni punya. haha.

deeyamorten said...

setujuk banget dgn kau.. tiba2 jadi indon. haha..

nak mintak pendapat ni, singgah jap boleh?

http://sayakongsicerita.blogspot.com/2011/07/perspektif-korang-terhadap-nurse.html

Tea said...

@deeyamorten
hehe. bakal nurse ni. >.<

abglan said...

Wah dasat!!! Nangis darah ooooO. Jangan bermain api nanti memakan diri.. itulah curang.

...Minah BluR... said...

bagi MB laki pompuan same jek.. same2 pernh curang. ye tak.

Tea said...

@abglan
btol. alah, kalau curang. nt kita dpt balasan blk.

Tea said...

@...Minah BluR...
btol btol btol. sama je dua2 zaman skg ni.

Подтверждаю said...

wa'aalikummussalam..
oh. dah ubah tempalte. hehehe~
ringan. jap lagi pakcik nak timbang blog ni. hahah~

oh! setia..ok, bab ni, pakcik failed. tada pengalaman. ekeke~

tapi kalau ikut apa yang pakcik dengar, ni lebih kepada individu tu sendiri. dia mesti ada alasan kenapa perlu setia.

tap setia pada yang kaki pukul, mencarut semua tu...tinggal je. rosak rumah tangga.

awal2 dah mencarut, talak pun mudah jer disebut. hmm..

Tea said...

@Подтверждаю
ringan ke? huhu. tenet tea tgh problem. xtau ringan ke x.

yeke xde pengalaman ni? >.<
memang depends on individu tu sendiri je.

btol2. jgn gile talak dah le.

tia @ Ini Kisah Tia said...

curang sentiasa ada Tea . kekal tak kekal je ..

Tea said...

@tia @ Ini Kisah Tia
curang ni xke mana. mesti kantoi punya.

iPai said...

wah .. tak tuduh sapa2 aa tea ni ..

betul laa tuh .. semuanya ikut individu juga .. tepuk takkan berbunyi dgn hanya sebelah tgn ..

Tea said...

@iPai
nt tuduh sebelah pihak je kena hentam rr.. btolbtol. sume tentang individu..

sergeant keroro said...

terletak pada diri masing-masing. hehe

p/s : nanti nak buat entri sal ni jugak :P

Tea said...

@sergeant keroro
kehkeh. boleh aje. :D

Abang Stalker said...

sayang menyayang~

cinta dikenang~


fair n square lbh baik. ;)

Tea said...

@Abang Stalker
siap nyanyi tu. :)

betol. :)