ORANGES

ping entry yang sama

24 comments


korang penah ping entry yang sama berulang kali ?

kalau ditanya kat aku , jawapannya dah tentu pernah .. salah ke buat camni ? aku tak rasa salah pun kalau nak ping entry sama walaupun pagi tu korang dah publish , then publish again untuk petangnya ..

sebab apa aku kata tak salah ? yelah , mungkin bukan sume orang tau yang kita dah publish entry tersebut .. memasing ada tugasan harian , so tak sume update kita dia tau lagi pulak dia follow banyak blog ..


lagipun , ada masalah ke nak ping-ping entry sama ni ? kalau dah entry tu memang entry asal kita , buat apa kita rasa bersalah pulak .. bukan kita ada copy and paste dari mana-mana sumber ..

kalau aku malas nak update dengan entry baru memang aku pegi publish entry sama sekali lagi .. tapi , yang ni jangan tiru pulak .. amalan malas tak elok diikut .. kehkeh ..



notakaki:
macam-macam answer korang untuk WW #6 aku ekk ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD YOUTH------
------TOYOTA VIOS------
------SAMSUNG CORBY II------
------DiGi iPHONE 4------
------MAXIS PREPAID DATA ROAMING------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

24 .16kg daun berguguran:

NasZ said...

bleh ek? tak tau plak. saya kaalu bleh nak update selalu tapi ikut kekangan diri saya gak.

MOHD NASER.com

diana said...

pernah la jugk..
time tak sempat update la biasanya..
buka blog dan publish semua..lepas tu ping la kat 2,3 fb page.

H.J said...

takk salah..memang tak salah pom..hak3

EYFAalias said...

eyfa selalu aje ping banyak2 kali. ahaha. asek2 muka eyfa je yg ping., ahahhaa

Rafidah Farhana said...

Betul-betul-betul.
Ada orang online pg, ada ptg, ada mlm. So bila ping banyak kali at least diorang tahu kita update. Tapi kalau ping tiap minit wajib kena gigit. Hahaha !

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

tak salah pon nak publish balik entri yg kita da publish.. sy pon ada jugak buat macam tu...

kdg2 tak semua blogger perasan kita ada publish entri sebelum tu... pe salahnya kita publish balik kan...

haa.. kan da panjang lebar jadinya... heee~

Cik Ezy said...

jrng ping entry..
sbb saye sorg pemalas..
kehkehkeh

Tea said...

@NasZ
blh aje ohh. hee. sama lah kita.

Tea said...

@diana
err. hehe. xpe lah cmtu kann.

Tea said...

@H.J
menurut kata je ekk. hee.

Abang Stalker said...

x slh tea,bkn kita copy org pny pun kn.biar je la org nk ckp apa.lantak dia r.. :)

Tea said...

@EYFAalias
tea pon laa. :P

Tea said...

@Rafidah Farhana
ping tiap minit itu melampau okeh. :D

Mejuez said...

1 hari 24jam... :) satu entri untuk hari tu kita punya suka nak ping berapa banyak kali.. sebab kita punya entri.. cukup 24jam baru turn entri baru.. ;p

Tea said...

@Izzat Nazmi Saiful Bahri
hhe. btol2. bukan sume on9 sepanjang masa.

Syuxer said...

pernah syuk ping ulang kali..heheh..bukan besok..tapi kadang minggu depan

iPai said...

kita rasa tak salah gak .. sebab kita ping pg, orang yang tak bz pagi boleh laa baca ..

malam plak utk org lain .. time org semua lain2 ..

Tea said...

@Syuxer
haha. pon boleh aja.

Tea said...

@iPai
yup btol. xsume org mmpunyai masa terluang yg sama. :)

Tea said...

@Cik Ezy
haha. ni lg dasat oh.

Tea said...

@Abang Stalker
hehe. tol tu. menyampah sila klik X kankankan?

Tea said...

@Mejuez
haha. good idea nih. boleh cuba slalu. huahua.

sergeant keroro said...

selalu xde idea nak update, ping entri lame. :P

Tea said...

@sergeant keroro
haha takde hal lah kan? :D