ORANGES

pasang iklan free

17 comments


aku dah pasang iklan free jugak macam korang-korang sume .. operasi meringankan blog dah nampak berjaya , sebab tu aku berani tambah widget baru .. *wink

sebenarnya dah ada blogger lain contohnya KB yang buat tutorial iklan ni , tapi aku nak gak lah tulis kat sini , sebab aku rasa macam happy je boleh bagi korang ruang untuk beriklan .. jangan takut-takut okeh ..

kalau nak kat blog korang ada widget ni , simple step you should be taken: Design > Add a gadget > HTML/Javascript .. tapi sebelum tu .. *flashback , kasi sound efek sket

1. bukak laman web Abcdead.com .. kat situ korang tekan Log Masuk manakala Daftar bagi yang belum mendaftar .. *dah macam nak daftar undi


2. untuk Daftar , just ikut arahan dia .. activate guna link e-mail yang dia hantar kat korang .. paham ? okeh , proceed ..


3. sila ubah butiran diri anda dulu .. update laman maya (it means your blog) korang kat situ .. sebab senang nak view dari site contoh tu .. then , save .. klik pulak kat iklan percuma 5/10/15/24 jam ye ..


4. amik kod iklan .. ada 3 jenis .. macam yang aku gunakan skang , 1x6 .. jimat ruang compare with another two .. penyudahnya , masukkan lah kat HTML/ Javascript yang aku dah mention tu ..



senang kan ?

ada lagi , belum habis *punya lah panjang entry ni


MASUKKAN IKLAN KORANG:

masa korang nak letak korang punya advertisement , ada macam yang kat bawah ni kan ?


URL Web Anda: merujuk kat korang punya URL blog lah .. macam aku http://www.tehuzz.com

URL Banner Web Anda: korang mesti dah ada banner kan ? bagi yang belum ada , korang buat then upload kat mana-mana web yang ada image hosting , photo sharing ni ..

macam aku , since dulu dah pakai Photobucket.com ni .. setelah banner korang berjaya di-upload , just amik direct link dan letak lah kat URL Banner Web Anda tu tadi ..

*tu dia , nampak direct link kan ?

siap !

notakaki:
selamat mencuba .. takyah malu-malu nak letak banner korang kat atas blog aku tu ..
by the way , bila letak link tak berkaitan berkemungkinan terjadinya no image available tu ..

join CHURPCHURP cepat-cepat jom!
dah join , jom lumba dengan aku kat The Night Race ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD SOCIAL------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

17 .16kg daun berguguran:

Freaky said...

waaa semakin ramai pasang iklan di blog. menarik :D

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

wahhh... siap buat tutorial lagi tu.... heee~ (^^,)

ada jugak pasang iklan tu... tapi tak larat nak buat tutorial.. huhu~

sergeant keroro said...

yeke?? hehe XD


nak letak semua boleh?? :P

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . rajin si Tea ni . kih3x .. dah ramai yang guna ni sekarang :)

iPai said...

wah2 .. dia dah pasang juga .. weee ..

EYFAalias said...

alaaaaa. dah full :(

shiema sufian said...

teruskanlah buat tutorial ye :)

Tea said...

@Freaky
hehehe. sudi2 lah ekk. xP

Tea said...

@Izzat Nazmi Saiful Bahri
err, sebenarnya ada request td. hehehe. oo, ada pasang ek? mesti tea blom perasan ni. kureng BW arini.

Tea said...

@sergeant keroro
kero nk letak sume try ah. boleh kot. wahaha.

Tea said...

@tia @ Ini Kisah Tia
hahaha. rajin sgt kann. xP
tea xpandai buat tuto. rasa kekok gile. adess.

Tea said...

@iPai
haha. dah nampak nama ipai kat atas tu. xDD

Tea said...

@EYFAalias
ehh. tunggu turn. huhu.

Tea said...

@shiema sufian
err, xnak. huhu. :P

Bro ahmad said...

wah tea tutorial lengkap ni...best huhuhu terbaik tea...:)

Tea said...

@Bro ahmad
thanks bro. siyes laa tea xreti buat tuto. rasa kekok gila.

Jejaka Malaya said...

bagus..good info..keep it up