ORANGES

anda yang tentukan ..

26 comments


kalau tak paham ni entry apa , pegi baca INI dulu ..

manusia kan .. masing-masing ada hati dan perasaan .. tapi bila kemarahan dah menguasai diri , sume diluahkan tanpa berpikir terlebih dahulu .. alah , stended lah kan .. aku pun kalau dah marah , jangan nak cari-cari pasal dengan aku .. memang kena je nanti ..

tapi , beragak lah weh .. jangan sampai kat FB kau nak amukkan , pastu siap celaka kan orang .. wah , enak betol .. ingat mak bapak kita bagi nama sedap-sedap senang untuk kau celaka kan lah ? silap cara nak ekspres kan rasa marah tu ye ..

*okeh , aku pun ter-komen sekali ..*

kalau tak dapat mana-mana offer , kita kena ingat .. ramai lagi yang tak dapat .. dari jumlah 60 riban lebih hanya 41,267 yang ditawarkan program .. itu belum lagi termasuk kos yang diorang tak mahu .. kena jugak pikir , mungkin tak dapat offer silap dari kita sendiri ke kann ..

yelah , tak betol ke ? nak apply kena lah nilai diri sendiri dulu .. pointer kita paras mana , dan pilihlah kos yang mampu dan setanding dengan pointer yang kita dapat tu .. dah kalau pointer macam tu , pilih critical course memang macam-macam lah boleh jadi ..

aku tak kata aku pandai ..

ye , aku bukan pandai .. tapi , at least dah usaha .. apa yang aku usaha , doa tiap kali lepas habis solat tu lah yang membuatkan aku dapat jugak lah tawaran untuk masuk IPTA .. jangan lah tak usaha , pastu dah tak dapat nak pegi maki sana-sini .. Allah tak suka macam tu .. aku yakin orang yang cakap tu seorang Islam kan ?

kena jugak ingat , kita ni nak masuk ke laluan degree kena bersaing dengan ramai orang .. dari bidang Diploma , Politeknik , STPM , Matrikulasi , Asasi and banyak lagi lah kalau ada .. tapi , still boleh buat rayuan kan ? ada harapan lagi .. bukannya dah takde terus ...

dan aku tak kata aku baik ..

kadang-kadang hidup ni , bila kita dah selalu sangat kata TAK DAPAT , AKU GAGAL , ERR AKU TAK BOLEH LAH .. itu yang buat korang hilang harapan , semangat dan justeru buat korang konfem gagal ! aku dah penah cakap weh .. setiap kata-kata yang keluar dari mulut kita ni 1 doa .. untuk kita dan orang lain jugak ..




notakaki:
aku pulak ekspres marah ni .. harap budak tu baca lagi bagus ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD YOUTH------
------TOYOTA VIOS------
------SAMSUNG CORBY II------
------DiGi iPHONE 4------
------MAXIS PREPAID DATA ROAMING------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

26 .16kg daun berguguran:

Luqeem™ said...

btul2..stiap apa yg kita buat, kta kna buat yg terbaik..

Bro ahmad said...

hahaa cantik bahasa..bahasa menunjukkan bangsa

Подтверждаю said...

as salam.. wah! bahaya sungguh!

erk. jenis tak boleh terima hakikat.
eh. tia luap mention satu. hehe. persaingana dengan orang yang cuma ada sijil tapi pengalamaan dan lesen bertahun2.

p/s: kursus kt usm contohnya. =)

by : fadzlki-rt

iMBobo said...

marah sgt die tu...tp masih boleh buat rayuan kan tu..marah mcm dah xde jalan lain..aduh!

abglan said...

ooO camtue cerita penuhnya.. penantia satu penyiksaan hu hu

H.J said...

dia bimbang la tu tak dapat sambung belaja..hbs smua celaka..haha

Ezad Skytech said...

sepatutnya mereka ni berfikir dulu sebelum update status kat FB..sebab ramai yg akan baca status tu nanti...

persaingan skrg mmg byk...tak semua yg diharapkan akan dpt...mungkin akan dpt kos yg mereka tak jangka...yg betul2 dpt kos yg mereka nak pon mungkin segelintir je kan...

gagal sekali tak semestinya gagal untu selamanya...kan..yg penting usaha...berserah padaNya dan seterusnya tawakal...(^^,)

Tea said...

@Luqeem™
tu lah, apa yg terbaik itulah yg Allah bg.

Tea said...

@Bro ahmad
hahaha. yeaa. tau lah bangsa mana yg ckp cmtu.

Tea said...

@Подтверждаю
hehe. dh panjang sgt entry. lg pn, trus taip yg ada kt kpale. kurg berpikir. hee sorry.

USM nama top. (ehem, iPai)

Tea said...

@iMBobo
btol2. ramai lg xdpt pluang nk smbung blaja. hmm.

Tea said...

@abglan
err. seksa ke? hee sorry. :)

Tea said...

@H.J
tu la pasal. dia pn sama celaka kot. huuu. adehh.

Tea said...

@Ezad Skytech
yup yup. ini komen tea speechless. memang salute lah ezad ckp. :)

Adiermi O'mida said...

fuh..berpeluh2 bc text ni... kata cool...kasi la kipas sket. hehe

Tea said...

@Adiermi O'mida
fuh fuh. berpeluh sebab panjang ye? hee. kipas xjalan, ekon je. :P

Encik JI said...

!@&#(!@))!@!! <-- ni bru btol mencarut. hehe

sherah said...

sopannya bahasa.. dh tak dapat, nk buad cena. redha je laa. over -__-

Tea said...

@Encik JI
%^&*@#$%^!! haa. ni pun mencarut jgk selain pffftt. kehkeh. :D

Tea said...

@sherah
nak mencapub, camtu lah. sian org camni.

iPai said...

dia marah sngat n takleh nak control kot .. tu pasal die tensen tuh ..

Tea said...

@iPai
huhu. dlm hal cmni. fmly kene bg sapot ohh.

sergeant keroro said...

betul tu, nak marah-marah pon ingat tu ketentuan.

kira dah salahkan takdir allah tu.

Tea said...

@sergeant keroro
tu lah , yg bercakap tu rasanya konfem melayu.

Abang Stalker said...

da menyumpah2 cmtu ada ke Allah nk bg rezeki.

mmg x la kn..da tu bt solat ke?hurm..Allah je thu.

Tea said...

@Abang Stalker
entah lah kan. kita pn taktau.