ORANGES

meaningful monday #2

18 comments


terimbas kembali zaman dulu-dulu ..


setiap pagi Isnin , aku liat nak bangun pagi .. sebab hari Isnin lah bermulanya setiap tugas .. dan tugas aku sebagai seorang murid sekolah .. dulu degil , tapi sekarang aku dah mula merindui zaman awal remaja itu ..

No amount of study or learning will make a man a leader unless he has the natural qualities of one.
~Sir Archibald Wavell

kualiti tu yang penting , bukannya kuantiti .. banyak belajar tak bermaksud pandai , kurang belajar tak bermaksud bodoh .. dan pelajaran tu yang menentukan siapa kita di kemudian hari ..



notakaki:
modem broadband baru memang comel .. :)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

18 .16kg daun berguguran:

Bro ahmad said...

jom belajar sama2 tea hmmm semalam tak update blog..cuti hahaa, tea intai yeeeee

Ezad Skytech said...

contohnya macam bila tgh study..
haaa...tak semestinya bila kita ulangkaji selama 3 jam tanpa henti boleh kuasai da 1 subjek tu...

lebih bagus kita ulangkaji 3 jam tapi relaks sikit..mungkin stop kejap2 ke..tak boleh nak paksa sgt..nanti kalau da jammed..satu ape pon kita tak mampu ingat...kan da bazir masa tu...biar lambat..asalkan kita faham pe yg kita buat..

p/s : panjangnya komen pagi2 ni..heee~

iPai said...

betul tuh .. kualiti penting !!

selamat pg tea !!

H.J said...

saya memang malas nk belajar.haha..so bored

Nurhasliza Jeffry said...

Monday Blues. Penyakit semua orang tiap kali Isnin datang. Ehehe.

siti kektus said...

ada jugak orang yg tak belajar sgt, tetiba dapat 4 rata. peh. dasar kepala otak geliga lah. ;)

siti kektus said...

lagipon belajar lama2 pening pale. baik belajar sejam main game dua jam. haha

baru cara. ;P

abglan said...

Alangkah bestnya belajar takde test... :)

Tea said...

@Bro ahmad
kehkeh. hari2 intai punya. walaupun tak tinggalkan jejak. ;)

Tea said...

@Ezad Skytech
betoll. blaja kena ada hadnya jugak. yg penting, ukur kemampuan otak kita sendiri dulu. jgn nak kejar sgt, org lain.. lain cara diorang blaja.. kita mungkin lain sikit kann.. ;)

haha. idea mencurah. ni boleh submit utk masuk paper. kuikui.

Tea said...

@iPai
ye. kualititas. xD

slmt pagi iPai!

Tea said...

@H.J
haha. macam awak sorg je. tea pon sama. kehkeh.

Tea said...

@siti kektus
haha. tu bukan tea lah yg penting. tu jenis otak cepat gila pikap.

Tea said...

@siti kektus
hAHA. betol la tuh. takpe le, at least ade benda yg kita blaja tu masuk. than nothing kan.

Tea said...

@abglan
err haha. kalau lah ade kan. ;p

Tea said...

@Nurhasliza Jeffry
haha tau takpe. ;)

Abang Stalker said...

owh..da tua bangka cmni,da agk2 keras bru nk teringat zmn skola rendah la,menengah la ek.dlu nk bgn og liat.ponteng skola x hingat.

hahahaah **mengata org,abg pun sama je ;P

Tea said...

@Abang Stalker
oh abang mengata diri sendiri ek? kuikuikui.