ORANGES

Terasa bahang bukan bermaksud panas sahaja tau ..

22 comments



Ramadhan dah kian terasa kehadirannya ni .. fuhh , serius tak sabar .. sebab biasanya time ni lah para wanita macam aku:

  • nak kuruskan badan
  • jaga makan even though dah berbuka puasa
  • bermalasan sikit dari aktiviti memasak
  • menambah aktiviti bershopping dan window shopping !

tapi , please .. jangan buat benda ni bila bulan Ramadhan yang suci lagi murni ni menjelma okeh .. sakit mata lah gua tengok !

  • couple tak nikah pegang tangan sana sini **bukan berbaur jeles okeh
  • duduk tepi kolam , tasik buat drama asmara **baik masuk dalam kolam tu senang !
  • lelaki Islam hisap rokok takde rasa bersalah
  • perempuan dan lelaki Islam makan depan orang tanpa segan silu

tu lah kan .. pegi shopping complex .. belum puasa dah sibuk promo dan wish "Selamat Hari Raya" .. eh , dem betol lah .. tau lah yang owner tu bukan orang Islam .. shesh ..



notakaki:
-nanti je shopping .. lambat lagi .. **padahal dah ada
-selamat menyambut Ramadhan 1 Ogos ni .. Insyaallah .. yeay !
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

22 .16kg daun berguguran:

Wanz Mejuez said...

Puasa untuk mata, telinga, badan, suara dan sebagainya.. ehhehe

Weh! Ada berita ni.. eheheh
Alhamdulilah artikel pertama aku telah dipublishkan dalam website I Luv Islam..

http://www.iluvislam.com/tazki​rah/remaja-a-cinta/3258-aku-ci​nta-dunia-dan-kasih-arak-nafsu​.html

sergeant keroro said...

tak sabar XD

Bro ahmad said...

selamat menyambut bulan ramadhan tea...:)

iPai said...

hee, nak wat cam ne kan .. dah jadi trend dah pasal raya ni .. uhuhuh

selamat menyambut ramadhan tea ..

Tea said...

@Wanz Mejuez
hehe betol betol. nak buat benda baik ni memang payah. nak buat maksiat senang aje. :)

wah best la. eh? takleh bukak pun. broken link ke?

Tea said...

@sergeant keroro
hee sama lah! xDD

Tea said...

@Bro ahmad
selamat menyambut ramadhan jugak bro.

Tea said...

@iPai
tu laah, tea pun kekadang excited nak raya je lebih. tapi dah besar camni dah ada kesedaran sikit la.

selamat menyambut ramadhan jugak ipai.

Abang Stalker said...

klu ada la yg bt mcm tu ta.prg je dpn2 khutbah kt telinga masing2.

klu ye pun x tahan sgt jgn bt dpn public.

Tea said...

@Abang Stalker
tak tahan pun, sabar sabarlah. huhuhh.

Suhazli said...

yang shopping tu pon jaga2 ye..baik bersedekah..huhuhu.. :p

Suhazli said...

shopping okey tapi ber-pada2.. selamat berpuasa dari hez!! ^^,

abglan said...

jagan gado-gado ngan adik ye..

Ezad Skytech said...

tak sabar da ni nak puasa..hee~

Ezad Skytech said...

da la tempat praktikal dekat betul dengan bazaar nanti..
macam mane tu..?^_^

EYFAalias said...

eyfa pn nk kuruskan badan. hehehee

Tea said...

@Suhazli
haah tau takpe. ada duit berlebihan tak salah kalau sedekah. :)

Tea said...

@Suhazli
selamat berpuasa jugak. weee.

Tea said...

@abglan
haha, tak tak. dah baik. ;p

Tea said...

@Ezad Skytech
yup, sama lah. ditunggu-tunggu. :D

Tea said...

@Ezad Skytech
haha. tahan godaan dan nafsu makan ye. kang beli banyak2 bukan habis pun. ;p

Tea said...

@EYFAalias
kehkehkeh. sama!