ORANGES

yeah ! memang aku hepi .

2 comments
aku dah beli domain baru . dan akan ditukar lah dari blogspot ke dot com . berikut adalah address baru ye:

www.tehuzz.com

taddaa ! tapi , memang amik mase lame ye nak betul2 ok ? sob3 .


Read More

nak pakai domain sendiri .

Leave a Comment


aku teringin lah nak pakai domain name sendiri . berpijak pada rangkaian dot com . wahh . tapi , lame tak agaknye nak tunggu approval untuk domain tu ? i mean , after dah buat payment lah .
Read More

majlis resepsi perkahwinan SY dan dan Emi di JB

1 comment










credit:




notahatisenang: semoga berkekalan hendaknye , Salih Yaccob dan Samihah Sheikh Ali yang dah bernikah pada 30 Mei 2011 .
Read More

will justin bieber ever hit puberty ?

Leave a Comment
jom hiburkan hati pagi2 ni . ceriakan hidupmu . :D




  • bukak GOOGLE TRANSLATE .
  • pastu tulis: will Justin Bieber ever hit puberty .
  • translate from English to Vietnamese .
  • then , translate skali lagi from Vietnamese to English .
  • gelak guling-guling .


credit:



notaterpingapinga: kenapa mesti Vietnamese ? tapi best .
Read More

angry birds

2 comments
pagi !

slalu benar aku tengok sane sini orang dok cite pasal ANGRY BIRDS tu . kat FACEBOOK , kat BLOG . aku pun jadi tertanya2 lah , natang ape pulak lah ni . search kat pakcik GOOGLE . barulah aku tau , angry birds ni satu permainan video . memang khas lah untuk touchscreen based smartphone . h/phone yang guna android OS lah .

OOOOOO . . . tengok , kan dah panjang ooo aku . huhu . game ni dah released lame , Disember 2009 . ape lah aku taktau , memang ketinggalan zaman . kesian lah aku . lagipun , patut la h/phone aku takde sebab h/phone bukan guna android OS pun . QWERTY keyboard je ade lah . sadis .




aku berusaha jugak nak cari game ni . ade untuk PC ! yay ! ape lagi , download lah keje aku . baru main sampai level bape je . sebab aku takleh nak fokus , banyak sangat lagi game yang aku kena habiskan . nanti dah habis sume game aku main , dah takde pulak nak dingadapkan . tak rase dia comel ke ? aku rase comel sebab bunyi angry birds ni je lah . marah2 pun comel jugak . :)







notakakigames: rase dah lame tak main badminton . T__T
Read More

AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA !

8 comments


jom lah join segmen 24 jam ni kat blog BEN ASHAARI . segmen ni sempena HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA pada 31 Mei ni . jom serbu ! !

sebab tak merokok:

-merbahayakan kesihatan . bukan orang yang merokok je , tapi orang di sekeliling lebih berpotensi besar untuk kena akibatnya .

-sebagai perempuan , sangatlah tak elok . akan merosakkan sistem peranakan . takmau anak cacat woah .

-membazir duit , kan ke elok simpan buat beli rumah ke . derma kat rumah kebajikan ke .
Read More

alhamdulillah . nampak jugak lah peningkatannya .

Leave a Comment
dah malam2 cenggini baru sibuk lah aku nak update blog kan . almaklumlah , kena paham . aku ni banyak sangat komitmen . nak jaga anak punya ramai , tengok korea lah .

so , dah settle sume tu . aku bukak web NUFF dulu papehal kan . nak tengok macam mane traffic aku macam mane . dan , alhamdulillah . nampak jugak lah peningkatannya . aku agak berpuas hati dari hari2 yang sebelum nya . kalau makin meningkat tetiap hari , lagi aku gembira tengok . tapi , aku ni kadang2 kebuntuan idea gak nak update pasal ape . merepek je banyak . HUHU .




terima kasih banyak2 kat korang yang dah singgah , lepak , bace , follow blog ni . tanpa korang , tak naik jumlah macam dalam gambar tu . tak kisah kalau nak kate aku punya visitors ni sket sebab aku memang dah tau . cuma aku gembira sebab ini peningkatan yang ketara . ini buat pembakar semangat nak jadi BLOGGER YANG BERJAYA . hehe .




notataknaksakithati: dan jangan lupa lah jenguk2 page BLOG ni kat FB .
Read More

berjaya tubuhkan blog page di FACEBOOK !

Leave a Comment
aritu dapat comment dari sorang blogger ni . Faeiz . dia ade mensuggestkan kat aku supaya buat satu page untuk aku punye blog ni kat FACEBOOK . memanglah aku berkobar2 pastu . tapi aku asyik terpikir2 , nanti konfem doe takde orang nak LIKE pun kat page tu .

lalu akhirnya aku berjaya tubuhkan blog page di FACEBOOK ! aku tak kisah lah orang nak kate ape , lagipun ini hak individu . aku memang salute lah kat blogger yang dah senior dari aku . yang aku ni , masih proses learning . takpe kan , sume orang bermula dari bawah . takkan nak terus zaaapp !! dah ade kat atas tetiba kan kan ?






ok , yuk like page ni ye . TQ . hehe . tekan kat gambar tu je hah pun ok . tak pun , kan tepian blog ni pun ade .
Read More

bosan bila game lembab .

2 comments
memandangkan aku seorang penanam anggur yang tak berbuah , memang sepatutnya lah keje aku main game kat FB je . aku seboleh2 nak on9 je 24 jam kat FB tu , tu yang sampai kadang2 boleh tertido dengan keadaan lappy tak tutup .

alah , game yang aku beriya main pun Baking Life , dan CityVille . yang lain , memang tak layan lah . Plock pun boleh lah , tapi dah duduk ranking 1st antara kawan2 , rase menyombong hidup tu ade . KEHKEH . jadi , takdelah nak main slalu . kadang2 je cukup .

tapi , game ni sume . bila kita dah achieve higher level , bandar/kedai/ladang/etc. dah maju , membesar , mengembang etc. konfem jadi bengong lembab . HUHU . tu yang kadang2 malas je nak g tengok kedai etc. etc. neighbour lain yang main game yang same . hesh . kesudahannya , game tu tak kekal pun macam life kita ni jugak . aku konfem la dah bosan bila game lembab . sampailah aku remove application tu , taknak jenguk pun dah . HAHA .




layan kek coklat lembap lagi bagus ok ? :)

kamus aku:
lembab - perlahan , tidak laju , menyusahkan aku . kihkih .
lembap - basah , berair . (macam kek coklat itu . yummy .)




notanaktidur: aku ni memang seorang yang cepat bosan dalam banyak hal .
Read More

sekat penjualan 'bir halal'

Leave a Comment
pagi ni baru bace paper . kan dah sibuk2 pasal isu bir yang dulu halal skang haram . aku nak nasihatkan kat sini , kita ni umat Islam jangan lah nak try minum benda yang pelik2 . kalau setakat air buah2an yang pelik2 tu takpe lah lagi . ini dah terang2 namenye bir . tak kira lah dia kate halal , cuba lah untuk elak .

kajian yang dilakukan , bir tu ade 0.05% alkohol . dah melebihi had syarak yang sepatutnya , 0.01% . ish3 . seram pulak aku . minuman2 macam ni , patutnye kena lah asingkan dari minuman yang memang konfem halalnye . ini jual pun berleluasa , takde pemantauan yang secukupnya .

air ni diimport dari negara Arab ye ? dan banyak jugak dijual kat restoran nasi Arab tu dengan harga rm3 sebotol . minuman ni tulis je bebas alkohol , tapi ujian yang dilakukan jelas dah lebih pun tahap alkohol nya . how ? so , kita as umat Islam ni must beware lah dengan benda2 camni . walau datang dari negara Arab sekalipun , kita kena ingat lah bukan sume nye orang Islam . kan kan ?

bersyukur jugak lah tak penah minum benda pelik macam ni . tengok botol pun aku dah seram . tapi konfem ke sepanjang aku hidup ni takde benda yang dulu nya halal skang haram yang penah aku telan ? Wallahualam . tengok je lagi akan datang . T____T







notamintakpenampar: banyak pulak isu halal haram skang ni , nanti dah takde benda yang boleh makan dan minum . banyak pihak nak jatuhkan Islam je skang ni . T___T
Read More

maaf guys . terpaksa untuk remove korang .

Leave a Comment
ha , tajuk entry tu apesal ? camni la , aku nak remove mane2 blog list yang aku dah follow selama ni . eh , bukan lah sume . cume ade beberapa je lah . aku remove ade sebab , bukan suka2 je nak buang macam kat FB tu . HEHE .

sebab aku remove blog mereka ni:

-blog itu dah ditukar nama . pastu tak reti2 nak bagi url baru kat aku . ade umpat aku eh ?
-blog itu sudah ditutup . dah taknak blogging katenye .
-tak update untuk tempoh mase yang sangat lame . 3 bulan tu dah kira lame kan ?
-yang memang tak berkenaan lah . tak memenuhi requirement aku . macam dalam entry SINI .




maaf guys . terpaksa untuk remove korang . OK , skang jom blogwalking ke blog orang .
Read More

skali skala shopwalking lah .

Leave a Comment
yuu ~

seperti yang dirancang , sabtu ni maybe aku nak g shopping serba sket barang lah . plusplus , tengok wayang kot . cite ape ? aku tak pasti lagi lah . anyone boleh suggest ?

alah , bese lah budak muda remaja macam aku ni nak jugak hang out . skali skala shopwalking lah . asik blogwalking je kan . hehehe .

misi pencarian aku nanti:

-DOMO-kun
-cd game/software
-wayang
-survey barang2 (h/phone , contact lens etc.)

itu je yang terlintas kat pikiran skang ni . ok lah , chow dulu sementara cari idea baru . byebye .



Read More

follow , menfollow . i follow u not .

4 comments
kita as blogger ni , tak kira lah yang senior yang junior . mesti ade perkataan follower tu wujud kan kan ? aku tak kisah pun nak follow blog orang lain , asalkan:

-kandungan dalam blog tu memang power
-tak pasang lagu merepek2 , menyakitkan telinga . (kalau sedap , ok laa)
-asyik tergedik sana sini . skali skala boleh la . (tapi , aku pun gedik kot)
-boleh tenangkan jiwa aku
-loading untuk sesebuah blog itu tak lama
-tidak terlalu semak , penuh segala
-memang best la aku nak jenguk slalu . macam blog BEN ASHAARI dan magrib menjelma .

tu je lah condition untuk aku follow , menfollow . i follow u not . kalau requirement tak cukup , memang tak lah . hehe .

aku pun tak paksa orang lain untuk follow aku . diorang sekadar pass by kat blog aku pun dah mencukupi . later on , aku boleh jejak diorang semula if and only if diorang tinggalkan tapak kaki lah . entry aku sendiri , masih banyak sangat2 untuk diperbaiki , and i'm still learning from other bloggers .




sedap kan donut tu ? J.Co . mestilah , my fav . sume donut lah peberet aku . OK , takde kena mengena ngan entry ni . byebye .
Read More

49 days ke scheduler ?

2 comments
petang2 camni dah tak dapat tido , tak tau sebab ape . mungkin sebab ngadap lappy banyak sangat kot . mak sronok la , tido kat bilik aku yang sejuk itu . kehkeh . aa , taknak cite banyak . aku nak buat review pasal cite 49 days yang aku dah habis tengok . walaupun kat ONE TV tak habis lagi siarannye .

cite 49 DAYS ni pasal sorang girl named Shin Ji Hyun . she got into an accident and comma . she is given 49 days by a scheduler to get her alive again . dia memang berjaya lah dapatkan 3 airmata yang sepatutnya , tu pun tatkala dia dah nak give up .

dalam journey dia yang 49 hari tu , dia tau erti kehidupan sebenar dan dia rase thankful lah sebab dia tak mati dalam keadaan di mane dia jalani a fake life sebelum ni . Kang Min-ho , tunangnye sebenarnye jahat . dah komplot ngan makwenye , Shin In Jung yang juga merupakan kawan baik si Ji Hyun tu serta secretary Shin Il Shik , bapak Ji Hyun . ish3 . kejam sungguh laa .

orang yang dah donate airmata kat Ji Hyun ni . first skali , first love si Ji Hyun ni . memang dah lame dia suka kat Ji Hyun , tapi dari skolah tak penah lah nak admit . asik dok tease je kat girl ni . named Han Kang . 2nd , So Yi Kyung . orang yang Ji Hyun pinjam badan untuk journey yang 49 hari tu . 3rd , Seo Woo . kawan baik si Ji Hyun ni jugaklah . dia je yang tak belot . kawan dan tunang sendiri , hampeh nak mati . cewahh . aku pulak yang emo . HUHU .

alah , nak tau lagi . gi tengok sendiri lah . kat www.dramacrazy.net . sebenarnye , mula2 memang lah aku tertarik kat cite ni sendiri . bila2 dah lame2 , baru aku sedar yang aku minat kat scheduler (So Yi Soo) ni . atau real name kat dunia realiti , Jung Il Woo . bagi aku dia ni sangatlah cute . HEHE . dan , dia jugak merupakan best friend si Lee Min Ho . alamak , Min Ho oppa ! sorang handsome , sorang cute lah .




Jung Il Woo ni pun ade nyanyi dalam cite ni . memang suara dia sendiri . tajuk lagu ? Puppet/Scarecrow . alahai , lagu pun dah la sweet bila dipapar dalam cite ni kat part yang sedih2 . huuu .




cute , memang cute . haha . aku ni suke 49 days ke scheduler ? scheduler lah . Ji Hyun (Nam Gyu Ri) tu bukan aku suke sangat pun . aku lagi suka Song Yi Kyung/Shin Ji Min (Lee Yo Won) . dia cantik walaupun usia dah banyak . eh taknak , taknak . Jung Il Woo jugak lah . HAHA .

jadi , ayuhlah habiskan drama Secret Garden yang tak habis2 lagi aku tengok dari berdekad yang lalu . OK , tipu !
Read More

umrah dan haji

Leave a Comment
malam ni , aku nak kongsi sket pasal beza umrah dan haji . kadang2 , kita ni ade konfius umrah kena buat ape , haji kena buat ape pulak kan . so , jum la bace serba sket info ni .






haji: mengunjungi Baitullah di Mekah untuk mengerjakan ibadat pada waktu tertentu dengan syarat2 tertentu .

upah haji: melakukan haji bagi pihak orang lain . sebab ade 2 , meninggal dunia atau tidak mempunyai keupayaan fizikal seperti sakit yang takde harapan sembuh , tua etc.

rukun haji:
-niat ihram
-wukuf di Arafah
-tawaf di Kaabah
-sa'ie
-bercukur
-tertib


"Dan Allah mewajibkan manusia mengerjakan ibadat haji dengan mengunjungi Baitullah iaitu sesiapa yang mampu sampai kepadanya. Dan sesiapa yang kufur (ingkarkan kewajipan ibadat haji itu), maka sesungguhnya Allah Maha Kaya (tidak berhajatkan sesuatu pun) daripada sekalian makhluk.’’ (Surah Ali Imran ayat 97).


UMRAH

umrah: menziarahi Baitullah di Mekah untuk mengerjakan ibadat tertentu pada bila2 masa dengan syarat2 tertentu .

rukun umrah:
-niat ihram.
-tawaf di Arafah
-sa'ie
-bercukur
-tertib

itu serba sket bezanye ye . umrah takde wukuf macam haji . dan umrah jugak boleh dibuat pada bila2 mase , tapi haji pada musim haji je lah . :)

ini beza RUKUN HAJI dan WAJIB HAJI .

rukun haji: jika tertinggal salah satu daripada rukun , haji tak sah dan wajib diulang pada tahun berikutnya .

wajib haji: jika tertinggal salah satu daripada wajib , haji tetap sah cuma perlu bayar dam sahaja .


rasenye dah cukup kot . nanti panjang berjela pulak . kalau ade sebarang kemusykilan dan telaj aku dapat jawapannye , insyaAllah aku kongsi lagi kat sini .
Read More

main masakmasak jum

2 comments
harini , macam biase lah . sabtu , mak aku keje . abah aku ade kat umah , adik aku pun same . so , main masakmasak jum . aku volunteer lah nak masak2 kat dapur . dari semalam lagi dah pikir nak masak ape . dan , dah jadi pun ape yang aku nak buat . ok lah ni , budakbudak masak . hoho .



sambal telur .



dan ikan pari goreng lada kering (lada , bukan berlada tau) je .


cukuplah kami tiga beranak ni nak makan sampai petang . nanti dinner , lain menu lah pulak kan . by the way , dalam umah kami yang berempat ni , cuma aku ngan adik je yang makan ikan pari . hehe . dan yang paling exotic dalam family , aku lah rasenye . sume benda aku leh makan , kot . -..-''
Read More

tembel/ketumbit

2 comments
mate aku kena tembel laa ! aku takde pun ngendap sape2 mandi ke ape . huhu . dah la sakit , mate pun jadi macam kecik sket . kan dah kecil pemandangan aku . sob3 .

jadi , aku ade search la petua nak hilangkan tembel/ketumbit ni . ade yang suruh amik air pucuk bemban pastu campur ngan hempedu ikan haruan yang dah dihancurkan . tenyeh kat mate banyak kali . eh , tak . titikkan je , jangan tenyeh . sampai hilang la kena buat . tapi , mane pulak la aku nak beli ikan haruan . pasar jauh oi ! lagipun , aku jarang dah jumpa pucuk bemban tu . lagi , aku jumpa . guna bawang putih , then sapu kat mate yang kena tembel (air bawang tersebut) . dan yang terakhir aku jumpa , SUDU ! huh ? sudu ? geselkan 2 batang sudu kat mate sekali sehari sampai hilang . er , camne nak buat guna 2 sudu ? tak paham lah . T_______T bawang tu relevan kot kat aku . lagipun , ni sume petua nenek moyang kita .



oh , aku taknak la tembel sampai macam ni sekali . takut woah ! HUHU .



source:
Read More

tak pandai nak ke dapur

1 comment
hai hey hui .

orang pompuan ni memang salu orang harapkan lah nak tolong buat keje rumah bagai . especially keje kat dapur lah iaitu memasak . tapi kalau dah namenye pompuan tapi malas nak buat segala macam keje payah gak . memanglah aku kadang2 ade gak pemalas terkumpul dalam diri tapi aku kena lah gigihkan buat keje2 tu . sebab aku ade keinginan , aku nak dapat masak sedap2 macam nenek dan mak aku . memang ummph lah kalau mereka yang masakkan . that's why aku gemok kot . hihi .

ok , berbalik kat cite tadi . aku tak suke lah bila seseorang pompuan ni tak pandai nak ke dapur tolong ape yang patut . kalau dah dari bujang macam tu perangainye . bila dah kahwin ? kalau berubah , untunglah weh . kalau tak ? sian kat mak sendiri nak kena masakkan untuk anaknye ni dan si anaknye punye suami serta anak2 . memanglah paham keje diorang , mungkin tak macam orang lain . tapi ade hari yang off/rest tu silalah rajin diri . kemas bilik ke , tolong gantikan mak masak kat dapur ke . sian mak hari2 nak masak banyak2 . nak kena pikir pulak nak masak ape untuk diorang , kang tak kena selera taknak jamah pulak .

mak sibuk2 masak kat dapur , yang pompuan ni boleh duduk depan ngan suami . taktau lah ape dibuat . anak2 tu , bukan setiap mase kena dalam dakapan je , cukup kita memantau dari mase ke semase pun dah ok , selagi anak2 tu ade kat rumah . kadang2 , tak cukup ngan tu . ade ke biarkan mak tinggal masak kat dapur sementare diorang anak beranak g jalan2 meriangkan hati . adehh . macam2 lah perangai manusia ni .

hopefully , aku tak macam tu lah lepas kahwin nanti . biarlah aku yang buat sendiri untuk bakal suami dan anak2 aku tu . taknak kena umpat macam ni balik . mak boleh rehat lah kat rumah , jage kucing je . hehe .
Read More

tabiat pelik

1 comment
salam pagi .

aku ni ade tabiat pelik yang amat sangat . suka makan satu2 benda tu dengan sos . sebagai contoh , karipap laa . mane aku blaja tabiat ni ? dari kolej lah ! sume benda aku dah leh makan ngan sos , er tak lah jugak . cuma certain makanan je . huhu .

aku jadikan sos ni sebagai penambah perisa dalam makanan aku . maknenye bile makanan yang aku beli tu tak sedap , dah sejuk or yang kureng segala , aku mesti g dapur amik sos . pastu letak banyak2 kat makanan yang bakal aku ngap tu . ish .

contoh makanan yang aku konfem letak sos bila tak sedap:

-roti canai
-karipap
-begedil
-ade lagi lah , tapi aku lupe benda ape . sadis .

bila nampak sos , dah jadi macam peberet lak . aku ni , sumenye nak jadikan peberet . kalau lempeng pun aku lebih suka letak sos dari letak gula . hohoho . adik aku sendiri tengok aku makan benda2 ni ngan sos , mesti buat muka pelik . nyampah . tapi tapi tapi , ade benda yang aku tak suke bile diletak sos . iaitu telur goreng mata . dan adik aku pulak yang suke telur sos tu . wekk wekk tak sedap . telur sedap makan ngan kicap lah . =.='





ok korang , selamat breakLAJU ok !
Read More

gusi berdarah

2 comments

sejak jumpa doktor ni , gigi wa sakit je . huh alah , perkara biasa . tadi mandi mandi , gusi berdarah pulak . hesh , nyampah . sakit la weh . ini sebab aku berus kuat sangat la . almaklum , gigi asyik kene scaling ngan doktor . wa kan budak gigi besi (braces) .

so , tadi google la cari pasal ni . ape puncanye . sebab member2 wa ade masalah gusi berdarah ni . pastu mase g klinik semalam , doktor dan nurse tersebut ade bebel2 kat sorang budak . "selagi gusi awak berdarah ni , kitorang takleh nak buat (pasang braces laa) . ish2 , so meh la aku nak share sket .


gusi berdarah @ radang boleh disebabkan plak . faktornye pulak:

-Kekerapan makan: Setiap kali makan makanan berkarbohidrat, asid akan dibebaskan untuk merosakkan gigi.

-Ciri-ciri makanan: Sesetengah makanan boleh melekat
pada gigi. Tidak semestinya makanan yang bergula saja dianggap sebagai
makanan yang melekit. Kentang goreng dan biskut juga dalam senarai
makanan yang melekat pada gigi.

-Jangka masa makanan yang berada di dalam mulut:
Makanan yang susah dicerna seperti biskut membenarkan lebih banyak masa
untuk asid memusnahkan enamel berbanding dengan makanan yang cepat
dicerna seperti gula-gula.


CARA CEGAH PLAK:

-Plak boleh disingkirkan secara efektif dengan memberus
gigi dengan cara yang betul sebanyak dua kali sehari - waktu pagi dan
sebelum tidur.

-Tukar berus gigi sekurang-kurangnya sekali setiap tiga bulan.

-Berus gigi menggunakan ubat gigi fluoride sekurang-kurangnya dua kali sehari.

-Kerap berjumpa dengan doktor gigi.

-Mengehadkan pengambilan makanan ringan.


jagalah gigi anda yang cantik itu:

-Menggunakan berus gigi berkualiti

-Menggunakan ubat gigi berfluoride

-Frekuensi dan tempoh masa yang berpatutan ketika memberus gigi

-Teknik memberus gigi yang betul

-Teknik flossing yang betul

-Penggunaan pembersih mulut dan pembersihan lidah

-Diet pemakanan yang bagus dan mengurangkan frekuensi pengambilan makanan serta minuman bergula.

-Elak daripada merokok

-Mencipta kesedaran mengenai kesihatan gigi.


source:

ade banyak lagi lah kan , korang leh bace lah kat link atas tu . tuntasnye , (ceh) gigi tu kita kena lah jaga kan . kang muda2 lagi gigi dah takde , kan dah kena membazir duit buat gigi palsu @ tanam gigi pulak . huhu .




P/S: mood diet dah datang . hoyeah !
Read More

aishiteru

2 comments
salam .

guys , kebelakangan ni . aku kerap dengar orang sekeliling aku cite pasal lagu AISHITERU . indonesia punye lah . bukan jepun . huhu . tapi aku macam blur lah , sebab aku taktau pape pun pasal ni , lagu ni or whatever .

rupe2nye lagu ni lagu tema untuk cite CINTA MELODY . huhu . sumpah taktau , tengok apatah lagi kan . papehal pun , lagu ni aku baru start dengar dan . . . layan gak ! hehe .





Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiran ku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a a aishiteru

Saat sendiri pikiran melayang terbang
Prasaan resah gelisah jalani kenyataan hidup tanpa gairah o u oo
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu padaku
Kumohon kau kembali

Kimi ga tooku ni itte mo
Kono omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo shinjiteru

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Berkat ketulusan a a a aishiteru

Wo wo wo
Wo wo wo a a ai aishiteru
Read More

kemewahan dunia

1 comment
salam .

kadang2 duduk sorang2 , terpikir gak ape nak jadi esok hari . terpikir nak jadi ape mase akan datang . maksudnye , aku nak keje ape laa . huhu . tetiba macam tamak , sume benda aku nak beli . motor besa lah , wii lah , fon baru lah , laptop baru lah ape lah tu tu tu sume .

bila dah pikir2 banyak kali , timbul rase macam ni:

-buang duit je , beli mane yang perlu dah le kan .
-nanti dah ade tanggungan , takdenye nak puaskan hati sendiri je kan kan . T.T
-mati esok2 takde dah nak bawa benda tu sume dalam kubur . T.T
-tak cukup lagi ke dengan ape yang dah ade depan mate ?

kesimpulannye , besederhanalah dalam sume benda . takyah lah nak tunjuk kat sume orang yang kita ade itu ade ini . berlagak , tapi tak lah mewah pun hidup tu . eh sorry , ter'emo' lak . tapi tapi tapi , nak jugak satu benda ni . satu je , tak banyak . ape benda ? teka sendiri lah . byebye .
Read More

tanda-tanda kiamat .

5 comments
salam . aku tertarik nak tulis entry pasal tanda-tanda kiamat . kenapa ? sebab aku nampak dah banyak sangat benda yang pelik2 , bukan2 . agak risaulah .

TANDA2 BESAR:

-Hijaunya bumi arafah.
-Lahirnya ramai anak anak zina dari perkahwinan tidak sah atau perceraian tidak diluluskan mahkamah.
-Keluar sejenis binatang dari perut bumi yang digelar Dabbatul Ardhi.
-Keluar asap tebal dibumi hijaz.
-Munculnya nabi palsu yang ke 40.
-Diangkat al-Quran dan Ilmu addin dari manusia.
-Berlaku perang besar dikawasan kaukasus
-Runtuhnya Ka'abah diserang oleh orang habshah
-3 kali gempa bumi
-Keluarnya suku Yakjuj dan Makjuj.
-Bermulalah kekuasaan Dajjal.
-Munculnya Imam Mahdi.
-Turunnya Nabi Isa a.s.dan azannya mematikan yakjuj makjuj.
-Matahari terbit dari ufuk barat.
-Terdengar tiupan sangkakala pertama.

tanda2 kecil dah semestinya banyak yang berlaku . sebagai contoh aku ambil :
-bermaharajalela alat muzik . penyanyi perempuan semakin ramai yang dah nyata kita nampak di kaca TV .
-mengucapkan salam kepada orang dikenali sahaja . kita skang ni , kebanyakannya kalau tak kenal memang tak tegur sapa lah kan ?
- perempuan , berpakaian tetapi seperti bertelanjang . ini , aku taknak ulas lebih lah . entry dulu2 aku dah ade cakap .

banyak lagi , tapi aku petik sikit2 je lah . yang lain , korang boleh cari dan baca sendiri . harap2 kita sume dapat manfaat dari artikel2 ni . sekian .

source:
Read More

formspring.me

Leave a Comment
tanye ape anda suka kat ..
http://formspring.me/atiefye
Read More

dari satu ke satu

1 comment
penat jugak duduk rumah ni . tak makan , tido . tak tido , main game . dari satu benda ke satu benda yang lain aku buat . camni la penanam anggur tak jadi2 , bekerja . dah keje lain tak dapat kan , pastu malas dah nak cari sebab dah sakit hati .

dari muvie , ke game pulak aku pegi . dah habis game , mula la cari game baru untuk dihabiskan . hoho . alah , game kat FB tu mula lah terbiar lagi kan . sian baking life , konfem la hangus terbakar kalau aku masak kek . T________T

huh , skang ni . dah selsema la pulak . berjangkit kot . hingus dah meleleh2 macam2 gaye , baru lah reti nak makan ubat . kalau tak , memang sampai sudah lah aku taknak tengok pun camne rupa ubat tu . huhuhu .
Read More

ini aku

Leave a Comment
salam pagi .

ape yang aku nak tulis , luahkan kat sini . tu sume hak aku . korang , nak marah ke nak tibai aku ke . aku kisah ape . ingat korang je ke ade perasaan , macam aku takde la kan ? aku nak marah , sukati aku la . aku pun ade jugak time mood aku tak baik . kekadang aku rimas satu2 sikap tu , sampai aku naik menyampah .

hey , aku pun ade HAK BERSUARA lah . sampai bile ? sampai mati , baru aku nak dibenarkan cakap ape yang aku nak ?
Read More

pakai tudung , tapi . . .

1 comment
salam .

arini aku ingat takde la nak gi jalan mane2 . so , aku pun dah lapar time hujan2 tadi , nak buat la megi goreng telur . itu istilah aku la , taktau lah korang camne lak . boleh la pulak abah aku ajak g PD . hesh . tergendala operasi masak2 . takpe2 , nanti lah sambung kan .

so , skang aku nak cite ape yang aku nampak mase jalan2 kat PD petang tadi . aku nampak la sorang kakak yang aku boleh kategorikan sebagai perasan . dia pimpin tangan anak dia la . anak kat side luar , dia kat side dalam jalan . maknenye , kalau ade kete lalu memang dia lah yang selamat kan ? eh , itu bukan isu nya . yang menjadikan isu , aku nak bebel2 ni .

dia memang lah pakai TUDUNG . pakai baju lengan panjang , sampai ke kaki . tapi , tapi , tapi ! baju yang kakak pakai tu ketat TAU ? dah macam sarung nangka aku tengok . aku memang lah tak baik , sebab aku sendiri pun tak pakai tudung . kadang2 pakai baju yang terdedah banyak kat bahagian leher . tapi , tapi ! kakak tu pakai tudung , orang nak tengok imej bersih la dari kakak . tudung yang tak lebih dari dada , lalu menampakkan dadanya . perutnya yang ade baby , mungkin . punggung . sume benda lah boleh nampak . itu bukanlah tutup aurat kan ?

malas nak cite panjang , aku sendiri pun tak betul lagi cara pakaian aku . tapi , andai satu hari nanti aku pun nak pakai tudung litup . doakan aku , jangan pakai baju2 ketat nampak segala tu dan tudung haruslah sedap2 tutup benda yang perlu ditutup ye . :)
Read More

woo, woo~

Leave a Comment
after sending my cat into bathroom. suddenly, got a call. oh damn, KL number, again.

??: hello, may i speak to fatehah bla, bla, and bla. i'm from bla, bla, bla. we are offering u bachelor bla, bla, bla for July intake. (nampak sangat tak dengar betol2 ape orang tu cakap)
me: yea, yea. i'm fatehah. ni universiti mane? (duh, tetiba spekong melayu. huhu.)
??: this is from Lim Kok Wing University.
me: (woo, woo~ speechless.)
??: are u interested in joining us?
me: kinda interested. mm.
??: kinda? are u not sure yet?
me: haha. yea, i'm not sure yet. sure, i'm interested. but i need to ask my parents first.
??: ok, TQ.

ade lagi, tapi aku tak ingat la ape dia cakap. dah la speaking, suara slow macam dalam kelambu pulak tu. aku ni dahlah MUET dapat band cikai je. hahaha.

woo, woo~ IPTS mahal siak. mak aku balik kang, aku cite ah. huhuhu. tapi nanti kalau tak dapat masuk IPTA, aku nak la g masuk Lim Kok Wing tu ha. grand sket. huahuahua. ;P
Read More

journeytocameron II

1 comment
kat century pines resort . eh eh , mummy jangan marah la .


muke nak poyo je . haha .


bajet macam gi overseas , psst . sebab baru beli mafla tu , tu buat gile sket .


kecik gile kitorang dalam ni . hee .


topi saye yang cumel macam saye . :P
Read More

journeytocameron

Leave a Comment
sabtu 07052011

pagi2 tu pukul 5 lebih dekat pukul 6 aku dah bangun . mak aku kejut la , sebab malam sebelumnya aku lambat tido lebih kurang pukul 3 sebab drama korea je . huhuhu . aku pun g la mandi , siap2 pe yang patut , checking barang takut ade yang tertinggal lak . baju yang aku pakai , tak boleh blah pulak kan . dress paras lutut ngan legging . kaki tak lawa la kak , banyak parut kena jahit . excited punye pasal , memang tak sarap lah tapi ade bawa air milo kotak ngan roti yang kitorang beli kat KING's .

ini perjalanan ke cameron highlands . tinggi ke ?

beg baju aku tak banyak , 1 je . tu pun beg jejalan aku . hohoho . rase cam dah lame berjalan , perut pun dah start lapar , so benti la kat R&R Dengkil . sarap la pape yang patut , pastu aku pun gayut tipon jap then terus lagi sambung journey kitorang . aku g dulu pun mase form 2 , so dah lupe jalan mane aku ikut . so , yang baru2 ni kitorang lalu Tapah la . takkan la nak ikut Simpang Pulai , sangatlah jauh dan buang mase kitorang je . sampai kat Tanah Rata , kitorang g cari hotel untuk menginap . memandangkan check in pukul 2 , kitorang jalan2 kat tempat yang ade sign selamat datang tu . amik gambar and of course la kan , gambar aku yang paling banyak dalam kamera tu . ade jugak jalan2 kat kedai sekeliling , aku nampak la ade topi ni . dah lame la aku nak , rase cam jadi bebudak balik (nanti upload gambar) . adik aku punye coklat , aku punye sudah semestinye , PINK ! ! haha .

nanti story lagi ok . lagi 1 , bagus sangat sebab blogspot dah tak k.o. lagi . gamsahamnida . :D
Read More

aigoo

Leave a Comment
annyeong haseyo . . .

huhu , aigoo aigoo . aku pun taktau la bile nak start rajin menulis ni . tengah serabut ngan hal kat umah ni pulak da . he , sebab ape ? adelah , takleh nak bagitau . huhu .

so , nanti je lah buat luahan perasaan kat belog ni . k , byebye .
Read More

kembali

Leave a Comment
setelah aku melenyapkan diri , arini aku dah kembali bersiaran lah . hehe . tadi daj berkobar2 gile nak update blog kot , em mase dalam kete lah . but now , rase macam terlalu penat sampai tak lalu nak berfikir untuk mula tulis dari mane . so , takpe2 . aku akan kumpul balik sket2 ingatan aku untuk aku muntahkan kat blog ni . hu , jangan korang pun ikut muntah same dah la . huhu .

oh ye , aku rase aku sangatlah dah lame tak pegi blogwalking kat belog2 orang sekeliling aku . hu , maaf ye member2 sekalian . aku akan mulakan tabiat ke tebiat ? ape2 la , mulai secepat yang mungkin . hee , sekian .
Read More

korea

Leave a Comment

skang ni keje aku dah duk melayan cite korea la pulak . start dulu sket2 , nanti terus terjah mati tokojut lak aku . huhu . so , pilihan aku cite three sister . SBS punye , so kire baru la ni . aku tengok pun sebab mak aku tengok . dan aku tengok jalan cite dia menarik . lagu sedap , sume dah aku download . cume ade 1 lagu je aku tak berjaya cari , pehal tah . tak jumpe2 . huhu .

cite dia pasal three sisters of two generations . maksudnye , dorang yang dalam gambar tu 3 beradik kan . mak dorang ade 3 beradik gak . nak tau lagi ape alkisahnye , gi la tengok sendiri . HEHE . episod awal2 sudah semestinye aku tak dapat tengok sebab kat matriks mase tu , so catch up balik kat tenet ni walaupun takde subs , layankan je la sobs sobs . pastu nak laju sket , nanti tengok balik je kat channel ONE tu ngan mak pulak . hihi , saje dengki .

by the way , nanti petang nak gi beli COOL BLOG . dah mengidam lame tak dapat ni . :D
Read More

tanda

Leave a Comment
haha .

hey , update lagi lah pulak kan . ehem , untuk menunjukkan protes dalam diri . haruslah aku update status banyak2 kan kat FB . ade aku kisah ape yang kau kisah ? ha ? ha ? biarlah . ikut aku je la nak update banyak mane pun .

memang lah aku bosan . sape yang tak bosan duk umah lame2 takde buat ape ? ade orang suke ke ? kalau ade aku tak tau lah . dahlah tak dapat keje , kang mencarut baru tau . lainkali , limitkan nak bape orang pekerja . tak payah nak open2 interview . macam ape je . hurm . byebye .
Read More

hoi lapar .

Leave a Comment
helo .

aku ni pagi petang siang malam lapar je kejenye . so , tadi malam . erm , skang memang lah malam lagik . huhu . yela , tadi la . aku g pasar malam ngan family aku . nak beli2 benda makan le sume . almaklumla , parents bekerja so paham sendiri . penat la weh nak masak kat umah je salu kan . huhu . so , aku punye makanan .

  • pita ayam
  • laksam
  • ball , nugget , etc.
  • otak2 . (em , ni makan ramai2 tau)
tu je lah . banyak kan . wah , memang tak terhabis lah aku nak makan sorang ni . huhu . nasib tak makan nasi , kalau tak lagi parah la aku . ni baru bedal laksam , itu pun to be continued jap lagi . peace . sementare nak kasi perut lapang balik , ayuh la layan FB . hehe . (hey teha , makin gemok dan SEHAT lah kau lagi pasni .) T____T
Read More

feberet eyh ?

Leave a Comment
Read More

cari pasal .

2 comments
aku tak suke orang cari pasal ngan aku . bile dah cari pasal , macam ni la jadinye . haha . ni sume YM punye pasal . well , umur aku dah makin menganjak ke 19 tahun . so , aku dah boleh masuk Yahoo! Chat tu . aku pun try . hmm . aku tak chat pape pun , tetiba dah menderu masuk banyak2 IM kat aku . hesh . jadah sume ni .

aku rase care aku text dah kasar dah . orang tanye pompuan ke aku jawab je bapok . ade aku kisah ape yang kau kisah ? biar je la . semua kat situ , semuanye lelaki . tak boleh pakai langsung orang kat YM tu . boleh g MAM la kan . hehe . jangan harap la korang dapat approval untuk friend request aku kat situ , nak mencari kat FB apatah lagi . kirim salam .

cinta aku , tetap untuk si dia .

so , kaedahnye . pegi la layan FB tu semula .
Read More

hesh .

Leave a Comment
aku dah start jadi minah rempit macam dulu2 lagi . hesh , mane la boleh nak hilangkan gian bawa moto ni weh . kalau sekali dah bawa , pasti nak bawa lagi . (sementare takde lesen kete ni) hmm . aku amik adek aku skola , then anta dia lagi untuk skola tengahari ni pulak . kesian kat mak aku , asik kene kua tiap2 ari semata nak anta adek aku tu . kan kalau aku dah dapat lesen kete kan senang . aku boleh memudahkan keje .

hesh , cite pasal keje . aku dah malas nak mengharap kat orang2 yang aku mintak keje tu . so , tadi merayap sekeliling , bukan pocong keliling tau ? huhu . hm . aku nampak la 7-E . aku try la beli2 slurpee then mase bayar tu aku nampak banyak3 sangat brochures pasal kerjaya kat 7-E . aku pun tanye la kat 7-E tu ade nak pakai orang tak . dia kate dah penuh . hancus harapan aku . hmm . tapi try tanye la kat 7-E cawangan lain . huh , takpe . aku nekad nak pegi tanye kat 7-E kawasan umah aku pulak .

tragik betol la kisah hidup aku nak pegi cari keje . so then , byebye .
Read More

lemau

Leave a Comment
hula .

nak berblogging pun bosan . lemau . blog pun lemau sudah , macam tuan nye jugak . nak update ngan entry2 baru , ape je modal aku . takde ape . duk umah , makan tido . mane tak gemok la aku macam ni . cari keje , takde feedback . tau la aku takde pengalaman keje , tapi kalau dah taknak bagi sampai bile dan kat mane lagi aku nak cari pengalaman tu ? sume tu buat aku rase bengang je . ape2 je entah . baru 2minggu aku kat rumah , dah feeling macam ni . hesh .

kadang2 perangai orang ni , aku tak faham . ape yang dia orang nak aku pun taktau . nak mase tenangkan fikiran , go on la . aku pun boleh lha . bye .
Read More

ape la nasib

Leave a Comment
kesian . sungguh kesian . sangat kesian . kenapa kesian ?

huhu . dah kena install balik sume software yang ade dalam lappy nih . sebabnye , dah jammed terus takleh bukak . nasib la aku skang dah mahir sket nak buat2 sume ni , nak format ke ape . so , tak payah la nak buang duit kat kedai sampai rm30 kan kan . or , tak payah la nak hantar kat someone yang rase dia tu sangat pandai komputer sampai orang lain pun dia nak perlekehkan . heh , fine la . aku boleh buat sendiri . well , bukan nak berlagak tapi nak menunjuk je . di mana ade kemahuan , di situ ade jalan kan . so , jaa ~
Read More

grenade .

Leave a Comment








Easy come, easy go, that's just how you live
Oh, take, take, take it all but you never give
Should've known you was trouble from the first kiss
Had your eyes wide open, why were they open?

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

No, no, no, no

Black, black, black and blue, beat me 'til I'm numb
Tell the devil I said, hey, when you get back to where you're from
Mad women, bad women, that's just what you are, yeah
You'll smile in my face then rip the brakes out my car

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for ya, baby
But you won't do the same

If my body was on fire
Ooh, you'd watch me burn down in flames
You said you loved me, you're a liar
'Cause you never, ever, ever did, baby

But darling, I'd still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

No, you won't do the same
You wouldn't do the same
Ooh, you never do the same
No, no, no, no
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home