ORANGES

perempuan dan lelaki

19 comments


kenapa perempuan dan lelaki berbeza ? almaklum lah , aku ni suka pikir yang merumitkan kepala otak je ..

  • perempuan tak boleh jadi lelaki , tapi lelaki boleh bertukar jadi wanita .. you know what I mean kan ..
  • perempuan selalu jadi mangsa rogol , tetapi lelaki takde pun dirogol ? xP
  • perempuan cukup marah kalau alat sulit anggota badannya disentuh (malu tapi mahu konon) , tetapi lelaki rileks sudah .. ececeh , macho lah tu ..
  • perempuan kalau berkata-kata , suka sangat berkias .. lelaki , direct to the point je apa nak ..
  • perempuan emosi , lelaki pula ego ..
  • perempuan pakai baju kain tak cukup , habis tergoda semua orang (termasuk aku .. erk ?) .. lelaki pakai baju kain tak cukup , takde hal lah ..
  • kebanyakan perempuan suka warna pink , dan kebanyakan lelaki suka warna biru ..

kalau diikutkan banyak lagi perbezaan wanita dan lelaki ni .. tapi , dalam beza ni lah ada persamaannya yang kadang-kadang kita tak sedar .. dan atas dasar perbezaan itu jugak lah wanita dan lelaki perlu saling melengkapi .. bukannya wanita berkahwin dengan wanita dan lelaki berkahwin dengan lelaki ..

perempuan di luar sana , pandai lah jaga akhlak .. jangan sampai orang nampak kita macam perempuan yang 'murah' .. dan lelaki , jaga lah kaum perempuan ni sebaik mungkin .. aku tau , lelaki lagi susah nak pikul macam-macam .. eh , tak .. itu perempuan ye .. :P





notakaki:
join CHURPCHURP cepat-cepat jom!
dah join , jom lumba dengan aku kat The Night Race ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD SOCIAL------

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

19 .16kg daun berguguran:

niena shopping2u said...

:)

aritu tgk laki pkai bju melayu pink..mst bini dia yg suh kn., wt msa skang akak xpnah lgi jmpa laki yg berblog pink ^^

NasZ said...

betul2..huhu..memang berbeza tapi saling melengkapi..

jemput join segmen simple saya..

SEGMEN SIMPLE : JOM KOMEN ENTRY SAYA ...

Tea said...

@niena shopping2u
kadang2 ok je diorg pakai baju melayu pink. tp depends on org tu jgk. heee. eh, tea penah jumpa lah. huhu.

Tea said...

@NasZ
yup. mmg. :)
okeh, nt tea singgah.

Cik Ezy said...

saye jrng jmpe laki suke kaler biru..
kebykkn yg saye jmpe msti suke kaler purple..
keh3

Tea said...

@Cik Ezy
ohh lagi cumel. kih3.

peachroses90 said...

suke tgk baby2 kat spital..
kalu baby gurl msti pkai baju spital kaler pink xpun tag kat tgk kaler pink, kalu baby boy plak kaler biru..
kalu tgk dr jauh pun da bley taw baby gurl ke baby boy :))

Tea said...

@peachroses90
heheh. yup. ada macam comment box tea x? ngee.

Haslinda Ariffin said...

i follow u...
thanks tau follow my blog..
salam perkenalan..

Acik said...

skang susah nak bezakan mana lelaki mana perempuan. camne?

siti kektus said...

haha,

ada je tengok pompuan tukar jadi laki. tapi macam pelik lah rupa dorang. hukhuk

iPai said...

betul tuh .. banyak perbezaan tapi melengkapi ..


haa, tu satu lagi tensen tuh .. wanita nak kereta besar2 je .. heheh

iPai said...

tp kan .. perempuan ego laa =P (saja cari pasal)

Tea said...

@Haslinda Ariffin
alright. salam perkenalan. :)

Tea said...

@Acik
err, jalan penyelesaian amik IC je. kt malaysia xkan approve kot nk tukar jantina.

Tea said...

@siti kektus
err, siyes xboleh. pompuan jd lelaki luaran je kot. dalaman?? u know what i mean. hahah. berpikir di luar kotak. :)

Tea said...

@iPai
ehh? sukahati je kata nak kete besar2. tea xkesah pn. haha.

ipai mmg cr pasal ni. ada jgk cmtu, perempuan ego lelaki emosi.

*tea le tu.

DARKNOUR said...

Xske aku tgk org laki pakai baju kaler pink. x maskulin. p rmai aje kan skrg yg pakai.

Tea said...

@DARKNOUR
diorang rasa diorang cool. hahah. xpun perasan nk jd jambu, cess