ORANGES

cara siang ikan paling cepat

31 comments


"hatiku hatimu menjadi satu cinta .." feeling nyanyi .. okeh , okeh .. tak elok anak dara nyanyi kat dapur kann .. haha .. sebab apa ehh ? lupa lah , tapi malas nak tanya incik google .. dah merajuk .. pfftt ..

aku ni , rajin bertempat jugak .. takde nak rajin tak pepasal .. aku rajin , memang sume keje boleh setel cepat .. tapi , time tak rajin atau erti kata lain .. MALAS .. cepat jugak aku habiskan keje tu .. tapi konfem mesti nak cara yang mudah , pantas dan efisyen ..

tadaa ..


dah nampak kan hasil keje malas aku ? ikan ni habis takde kepala dah .. by the way , ini ikan SARDIN .. kalau sape yang tak kenal lah .. ikan ni family aku tak makan , kecuali yang dalam tin tu .. huhu .. beli memang khas untuk kucing nakal aku tu dan nak siang ikan lah ni ..

bila time nak menyiang ikan ni sampai , memang konfem malas .. aku tak suka siang ikan , sebab bau hanyir kot .. potong ayam pun aku tak suka .. daging lembu je serasi .. akhirnya , potong je lah kepala .. kucing aku bukan makan pun kepala ikan .. *memilih punya kucing , dah lah takde buat keje apa*

hei , senang tau buat camni .. cepat pun cepat .. potong kepala , korek isi perut .. basuh kasi bersih , okeh simpan .. sampai masa kucing mengiau , kasi rebus buang tulang ikan .. suap kat mulut dia .. =.="



notakaki:
entry merepek lagi .. k , bai ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD YOUTH------
------TOYOTA VIOS------
------SAMSUNG CORBY II------
------DiGi iPHONE 4------
------MAXIS PREPAID DATA ROAMING------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

31 .16kg daun berguguran:

EYFAalias said...

tak pernah siang ikan. haahhaa

H.J said...

lorh...terpaling senang..

Ezad Skytech said...

haha...pandai memilih pulak itu miaww...hee~

Niena Pengembara Ilahi said...

tempat akak panggil ike selaye hehehe

Tea said...

@EYFAalias
hihik. takpe, suruh acik kt paso tu je. kita bayar kan? ;D

Tea said...

@H.J
dasar malas ni. :D

Tea said...

@Ezad Skytech
memang. taklama lg kepala dia plk kena potong. haish.

Tea said...

@Niena Pengembara Ilahi
oh. ike selaye. hee. cmbest je bunyi.

Bro ahmad said...

ikan tu untuk tea ke kucing? hmmm

Tea said...

@Bro ahmad
utk kucing lah, bro.

...Minah BluR... said...

MB tak pernah siang ikan.. ayam dan sbgnye...ops.. ank dara y hancuss. HAHA.

hamzah ian said...

aku tak reti siang ikan.. eh tak pernah.. haha

Tea said...

@...Minah BluR...
kehkeh. boleh blaja maaa.

Tea said...

@hamzah ian
err, haha. bakal laki nt, wajib pandai siang ikan. sebab tea malas dh nk siang. kakaka.

iPai said...

bersuap ? mana aci .. gila ah !!

iPai said...

eh betul ke ikan sardin ni ?

siti kektus said...

kepala ikan lah kucing sgt suka. :p



aish, anak dara maa boleh malas2 tea.

Подтверждаю said...

as salam..
makaih! terus buang. adei. nanti, jangan buang, bagi kat pemancing ikan toman ke, haa..umpan bagus.

pakcik siang ikan, ayng penting, pisau tajam begerigi tu. laju je korek insang dengan belah perut. buka pilih air, cuci. siap. hehe. potong kepala..guna pisau pemotong daging yang besar tu ke? haha.. parang~

Tea said...

@iPai
err. kucing tea mmg ngade sket.

betol seyh. tak tipu punya. :D
tp big size punya ikan sardin. hoho.

Tea said...

@siti kektus
kucing tea tu jelmaan kot? xDD

err, skali skala takpe lah. kehkeh. xsuke ikan hanyir. ngee. makan je suka.

Tea said...

@Подтверждаю
pisau tajam memang sedap, laju je siang ikan oohh. kehkehkeh.

parang dah nk buat benda lain plk.

alah, buang je lah. abah tea dah lama xg memancing. huhu.

abglan said...

Patut buang tulang sekali, baru ade kelas. Macam makan kat hotel of cat (he he ade ke?)

Abang Stalker said...

hahah..kucing pun nk pandai..


xnk mkn kepala ikan,tkt bodo le tu~




wawaawaa ;))

Tea said...

@abglan
haha. over punya kucing. tp memang lepas rebus kena buangkan tulang. grrr kucing tuh.

Tea said...

@Abang Stalker
hahah
yelah tu kot. kihkih.

iPai said...

tapi serius ke kene suap ? hehehe

Tea said...

@iPai
kdg2 je. haha. melampau le tiap kali nk kena suap. keje lain pn tergendala nt. =.=

sergeant keroro said...

kena suap ke?? manja tol kucing tu. hehe :P

Tea said...

@sergeant keroro
even org pn xmanja cmni. kan? haha.

Abang Stalker said...

ada kucing x mkn tulang ke?wahh..itu kucing bertopeng tu. :D

Tea said...

@Abang Stalker
hahah kucing apakah? kucing kepala hitam. ade se. kehkeh.