ORANGES

koc khas untuk wanita

10 comments

KUALA LUMPUR - Suasana penumpang lelaki dan wanita berasak-asak menaiki komuter pada waktu puncak tidak lagi kelihatan semalam apabila Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) mula melaksanakan sistem koc mengikut gender.

Projek perintis di laluan Sentul-Pelabuhan Klang itu terbukti berhasil apabila 95 peratus penumpang wanita dalam soal selidik KTMB semalam menyifatkan ia berjaya memberi keselesaan serta jaminan keselamatan daripada menjadi mangsa penyeluk saku dan gangguan seksual.

Tinjauan Kosmo! bersama para pegawai KTMB yang diketuai Pemangku Pengurus Besar Perkhidmatan Kaunter, Mohd. Hider Yusoff semalam mendapati, perkhidmatan baru itu menjadi tarikan kepada lebih ramai penumpang wanita menaiki komuter.

ye, aku setuju la bile benda ni dilaksanakan.
sebab wanita skang perlu keselamatan yang lebih ketat.
macam2 dah berlaku. even aku sendiri nak kua sorang2 pun aku tak berani. -yeke?-
walaupun aku tau, orang yang nak culik aku tu tak larat nak angkat aku punye. HO HO.
tapi still, rase tidak selamat tu ade bile ke sana sini.
rase cam best lak ade coach untuk wanita je kan. dah la ade pelekat pink lak tu. eceh, mentang2 suke pink.
pastu, takyah nak bersesak2 ngan para lelaki ni. yela, korang lelaki ni, dah naik train bukan nak kasi pompuan skali.
sedih je.
tapi tu lah kan, 1 je. nanti dah sume pompuan, aku tak dapat la tengok2 mamat ensem. KUI KUI KUI.
gatal doh minah ni.




: two thumbs up la from aku. ngee.
: oit, aku nak karaoke lah.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

10 .16kg daun berguguran:

♥ Syira ♥ said...

oh rase nak karok dalam koc bila ada yang spesel utk wanita. takdenye nak serabut ngan mamat2 indon bangla segala. haha.

tp tren perjalanan seremban-rawang bile lagi nak wat?

Fie aka Tea said...

ahah., yang tu jom kite g tanya cepat2. bila mau buat. hoho.

safiyyahosman said...

hahahaahahhaa..
dah xleh tgk jodoh..
kihkih..;p

mrWann said...

alaa..xbest laa xde pnpuan..hahaha
xde laa men2 je..
bgus gle wat cm 2..bgus tuk kaum hawa cm fie enn??huhuhu
pasni sape2 yg nk g dating..hahaha
pkir2 kn laa..huhuhuhu

Fie aka Tea said...

safiyyahosman

kihkihkih. xpe2. jodoh kt mane2 leh jumpe.




mrwann

hehe. xyah dating2. nikah trus. mwahaha. :P

Mr Rulez said...

haha..takpelar..tgk dari jauh jer..;)

Fie aka Tea said...

nk tgk dr jauh pn xnmpk dh. hee. :D

Iocus Theoda said...

Hehe..mesti lagi best kalo bukan tampal pelekat, tapi dia cat gerabak tu kaler pink...kalau pelekat je, laki yg gatal2 leh cakap dia x nampak, tp kalo satu gerabak terang-terangan kaler pink, malu giler kalau x sedar... XD

natsumiDyla said...

hak3. sangat best bila ada koc pink nih.
rasa dilindumgi :)

Fie aka Tea said...

iocus theoda

pink i like!! hee. haha. good la kalo cmtu, bru terkemalu2an sket nk menggatal. hee.



natsumidyla

ye, dilindungi. kalo sume laluan ade pinkish je kn best. specially for women. wah. HA HA