ORANGES

gambar hantu: real atau superimpose ?

4 comments
sane sini cite pasal gambar , hantu . . lagi2 hantu jugak dapat name . kot gambar aku takpe gak . eh ? taknak , taknak . meraung aku kalau gambar aku tetiba di'superimposed'kan . sob3 .

ini bukan first time aku receive gambar2 hantu ni , dah banyak kali . hantu bawah jambatan lah , hantu kat tempat orang accident lah . kesahihannya ? WALLAHUALAM . memang lah aku tau benda2 ghaib macam tu wujud . tapi kalau melibatkan gambar , boleh ke kita percaya 100% ?

mase kat kolej , ade sorang member aku heboh nak bluetooth ke aku gambar hantu yang kawannye snap la (konon) . tup2 , gambar yang same masuk dalam MASTIKA , versi cite yang berlainan pulak . eh ? budak ni nak main2kan aku ke ? agak2 la kot kalau nak bohong . rumors pasal gambar tu , hantu i-City lah , hantu kat shah alam lah . mane 1 pun aku taktau . muka orang yang bergambar ngan hantu tu pun dah lah tak berapa nak cerah (bak kata abby fana) , sikit pun tak nampak muka .


macam ni , superimposed or what ?


dan ade ni , baru lagi , masih fresh dari ladang . aku dapat lagi satu gambar hantu . sape yang bagi ? takleh nak bagitau sebab ade privasi pihak2 tertentu . nak upload lagi takleh . orang dalam gambar tu pun aku memang kenal , dan ade hantu yang berambut panjang . dipercayai gambar tu di-snap pada jam 12 tengahari arini .

aaa , biasanye memang lah 'benda' tu cari makan tengahari . tapi taktau lah . aku penat jugak dok zoom sane sini , try untuk detect kot2 gambar dah edit . tapi , aku bukanlah pro editor untuk gambar , so tak dapat konfem . KEHKEH . bila tengok gambar tu , tetiba rase seram lah pulak . macam hantu zaman dulu2 , maksud aku pakaian dia .

soalnye . gambar hantu: real atau superimpose ?


Allah s.w.t. berfirman di dalam surah Al A’raf ayat 27:

Al A’raf 27
….Sesungguhnya Syaitan dan kaumnya melihat kamu dari tempat yang kamu tidak dapat melihat mereka. Sesungguhnya Kami telah menjadikan Syaitan-syaitan itu teman rapat bagi orang-orang yang tidak beriman.



peace kat KAK LIMAH .


notapanda: hantu tu syaitan .
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

4 .16kg daun berguguran:

Nasriq said...

hantu pun dah pandai bergambar dah sekarang...

Tehuzz said...

tu lah. dia bosan agknye, org asik tertanya-tanya rupa paras dia mcm mane. -..-''

seyha said...

terkejut gak aku tetiba kak limah muncul akhir2 entry weyh. haha

Tehuzz said...

@seyha hahaha... kak limah lah yg paling pandai posing..