ORANGES

blogspot buat hal

25 comments
Assalamualaikum ..

makin lama berblogging , makin banyak masalah timbul kann ? korang tak perasan ke ? hmm .. tak perasan takpe lah .. HUHU ..



awal dulu , masalah blogger takleh nak login belog .. tetiba je belog hilang tak pasal-pasal , blogspot kata dah kena removed .. cehh , kejam kan ? dah sayang , love-love kat belog nak main buang-buang .. yang pakai domain sendiri tak terlepas okeh .. aku sendiri pun kena tempias blogspot punya sengalness ni ..

lepas tu , masalah follower hilang-hilang .. err , bukan maksud korang follow then unfollow balik .. maksud aku kat sini , widget follower ni menghilangkan diri .. paling sadis , this blog has no follower yet .. be the first ! camtu lah kot ayat dia tak silap aku .. pun , aku kena jugak .. (kasi pelempang tau laa)

harini , aku nampak lagi 1 problem yang melanda .. blogspot takleh nak masuk .. bad request error 400 .. grrr .. memang serius nak kena lempang laju-laju .. aku ingat main-main je kot , sekali aku pun kena .. dah takleh nak update entry , approve and balas komen .. cuak tak sangat lah kot , sebab ini dah ke-berapa kali punya problem ..

nak solve kan masalah ni (sebab dah gian nak update) , kat PC , lappy , netbook korang ada button start tu kann .. pegi lah cari 1 software nama Windows Live Writer .. situ kita boleh update belog jugak .. tekan je yes untuk sume .. bila ada problem camni , takyah gelabah tak dapat update .. cuma takleh nak approve , balas komen macam kat browser je lah ..

tak pun , senang cite korang bukak je lah browser lain selain Google Chrome dan Mozilla Firefox .. duhh , aku dah lah takleh nak berenggang dengan incik Chrome tahu ? pakai Internet Explorer ?? memang tak , lah .. lambat seyh (padahal zaman noob guna tu lah) .. skang , sila pindah ke Maxthon ye .. sangat pantas , that's why aku recommend kat uols ..

dulu-dulu , takde pulak ekk problem macam ni .. so , skang ni mana lah aku tak sedih .. aku dalam dunia ni dah lama kot (walaupun tak femes) , tetiba macam-macam jadi .. hish , blogspot .. u really want me to convert to wordpress ? dah mula berpikir-pikir balik ni tau .. huwaa , aku rindu nak komen kat belog orang !!
tak suka lah blogspot buat hal ..


notakaki:
join CHURPCHURP cepat-cepat jom!
dah join , jom lumba dengan aku kat The Night Race ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

25 .16kg daun berguguran:

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

tu la... rasa macam nak bakar je blogspot ni.. heee~

niena shopping2u said...

mungkin sbb makin ramai org create blog kot, blogspot da besar kepala hehe..

.fariza. said...

kita sabo dulu.
kalu wat hal bebyk lg, angkat sepanduk jumpa bos blogspot -.-

iPai said...

eh sekarang dah ok ke belum ? kalau dah sampai publish ni dah ok laa kan ?

Tea said...

@Izzat Nazmi Saiful Bahri
pegi beli hosting dlu, pastu kte bakar ramai2. HOHOHO....

Tea said...

@niena shopping2u
tu lah.. suruh ramai2 boikot baru tau.. ish6..

Tea said...

@.fariza.
idea tu bernas.. tea suke.. ngeh6..

Tea said...

@iPai
Alhamdulillah dah okeh, sbb pakai browser lain.. wawawa.. Chrome lah hampeh ni, xnk kwn dgn blogspot..

Nizam Ijam said...

geram2..hu2

”Apa pendapat anda?? Rumah Mertua Atau rumah sendiri”

azel cak said...

tahun nih bleh kata blogspot byk error saja
=="

ZF said...

biasa la tu dya tgh update nnti ok la tu...

Tea said...

@Nizam Ijam
sape lah yg xgeram kannn.. huhuhu..

Tea said...

@azel cak
tu mmg xdpt dsangkal.. ish..

GaRy™ said...

hahaha... sama la...gary pun kena camni tadi..
tapi skarang dah ok kan?..

nohoho =) said...

tak jumpe plak windows live writer tu

Tea said...

@ZF
yupp.. hope soon blogspot gonna be fine..

Tea said...

@GaRy™
skang dh okeh after remove biskut.. hehe..

Tea said...

@nohoho =)
kalau xjmpa blh download.. :)
free je..

iPai said...

mane leh tak kawan .. ni dah ada .com tuh .. takkan nak tukar plak kan ..

Tea said...

@iPai
ade .com pn.. pstt.. kn leh tukar.. (nada mghasut) hehe.. tp syg dgn blogspot.. :)

iPai said...

leh tukar tapi kene bayar kan ? tak sanggup plak nak mebayar ye .. hehe

Tea said...

@iPai
hehe, domain sendiri mmg byr.. tp, klw nk pindah ke hosting lain mcm wordpress ke, pindah je la.. angkut barang2 dlm blog ni sume.. klw xslap llaaa.. :D

iPai said...

owh wah .. cenggitu je ... hahah .. patut boleh pk macam tuh .. ingatkan kene bina balik .. sebab pk balik macam tuh, rasa macam tak rela plak ..

alamat pon boleh guna yang lama la ?

Tea said...

@iPai
errr, tu kalau xslap tau.. hehe.. kalau membina balik mmg xsanggup lahh.. kalau nk tukar, post2 lame sume ni pn still leh angkut skali.. :D alamat pn still same.. berpindah ke hosting lain je.. hehehehe..

contoh blog, masahmadsafwan.com dan liyanaa.com .. diorang berdua ni dulu blogspot tau .. :D

Anonymous said...

jangan lah sampai nak bakar

Malaysia Maternity Wear,Maternity Wear Malaysia,Maternity Wear,Maternity Clothing,Maternity Dress,Online Maternity,Online Baby Products,One Stop Maternity