ORANGES

Microsoft Network

10 comments



penah tahu dan nampak icon comel kat atas ni ?? some people call it Microsoft Network or MSN in short .. and some other people call it with the name of Hotmail .. HAHA .. biarkan dengan apa pun nama dia .. korang penah guna tak ?

MSN , its functions same like other e-mail server such as Yahoo! , Gmail etc. .. it got Messenger (tempat chatting tu lah) too of course , but nowadays MSN sangatlah tak popular okeh kalau nak dibandingkan dengan 2 lagi pembekal email yang aku sebutkan tadi ..

nak tau bila aku start ada akaun Hotmail ni ? since I'm in standard 5 after I confirmed it with my mom .. HAHA .. masa tu sangatlah noob okeh , taktau ape function e-mail ni sume .. tau hantar e-mail kat uncle , and receive macam-macam attachment dari dia .. that's all ..

Yahoo! ? aku kenal masa dah masuk secondary school lah okeh , dan taknak cite pun pasal tu kali ni .. kehkeh .. things that make me attract to MSN Messenger (again) , just because of my friend .. she asks me to install the very and new software of this messenger .. and yeah , I found it really interesting ..

why I said so ? because we can install and use our own emotes , for example Cute Onion Head (I love it damn much okeh) , macam other messenger kann kita boleh pakai emotes yang dia dah sediakan tu je .. tapi sangat-sangat kesian , not too much of friends on that 'thing' .. offline , offline , and offline all I got if I online by using MSN Messenger ..

and later on , I found it already become boring day by day .. until lah I abandoned it again .. kehkeh .. sangat cruel lah ye .. sampai lah semalam (after so long time) , bukak-bukak rupanya dah kena blocked .. serius shit , sape yang bukak hah ? tau lah password very the kacang tanah .. >.<




notacomel:
motive I update with this entry , nak suruh korang pegi cari aku kat Hotmail sana , then add .. kahkah .. :P
bila selalu update , perasan jugak ayat aku macam kel...... ! (sambung sendiri)

join CHURPCHURP cepat-cepat jom!
dah join , jom lumba dengan aku kat Churp2race ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

10 .16kg daun berguguran:

suha said...

ada akaun hotmail tp xpernah join msn bagai (^_^)

Tea said...

@suha
hehe. join lah MSN Messenger, blh add. :P

iPai said...

wah ... sama laa .. dulu 1st sekali guna tenet, kenal dgn MSN dulu ..

sebab org kate, hotmail free, dan yahoo kena bayar .. hahaha...

siap buat tusyen rumah ke rumah ajar member cam ne nak daftar emel .. uhuhu

Tea said...

@iPai
ahaha.. tau xpe.. sape lah jahat kate bayar tu kann? dush dush.. woah, siap tuisyen ekk... haha..

iPai said...

tusyen .. bapak org pon belajar juga .. wuhuuu

Tea said...

@iPai
woah, gegeh btol bpk org tu blaja ekk..

iPai said...

skrang dah terer kot diorg .. eh tak tau laa .. sebab skrang mana2 pon tenet ade kan

Tea said...

@iPai
dh terer jgn salahguna dh r.. :)

iPai said...

salah guna, spam orang je .. uhuh

Tea said...

@iPai
spam boleh mghiburkan hati.. HAHAHA.. adehh..