ORANGES

wanita wajib , wajib , wajib bace !

8 comments

PERKOSAAN VISUAL (wanita wajib , wajib , wajib bace ! kalau tak bace , DOSA . ayokk .)

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka) .

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki.
Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja .

Ini saatnya kita untuk berhati-hati . Jadi , bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah ?

Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing:

-LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)
Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin .
Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat) .
Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin DUA ARAH !!

Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI" . Tidak perlu membayar . Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !


cermin biasa .



cermin 2 arah .


Para wanita: beritahu kawan-kawan wanita anda yang lain .
Para lelaki: beritahu isteri, anak perempuan atau teman wanita anda tentang hal ini .


credit:




notabewareofdog: wahh , memang ye ar . dah cuba try test . :)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

8 .16kg daun berguguran:

darkbatman said...

thx utk info ne. sgt berguna.

Nasriq said...

setakat ni pernah jumpa x cermin macam ni?

Tehuzz said...

@darkbatman sesama la kita sharing info. :D

@nasriq: kt mall, WALLAHUALAM. stakat ni, kat umah sume cermin biase. dah test. LOL.

ieyza afieyna said...

gud info :)

Zawifatul Aziah said...

wah info yg brguna,izin share ye

Tea said...

@Zawifatul Aziah
yup, boleh share. :)

Haslinda Ariffin said...

info yg bgs..
kwn sy pon pernah bgtau psl ni..
so amalkn lah selalu tau..

Tea said...

@Haslinda Ariffin
yup btol tuh.