ORANGES

cakap siang pandang-pandang II

10 comments


berdasarkan entry INI .. aku nak sambung lagi ..

status abang angkat dan adik angkat diorang ni dah lama .. since sebelum abang angkat dia ni belum tunang lagi lah .. just macam adik beradik , bukannya bercinta pun .. so , tup tup bila dah lama tak contact .. dikejutkan dengan 1 berita gempar .. (yeke ??)

abang angkat tu isytiharkan dah bertunang dengan perempuan pilihannya .. sekampung jugak lah dengan abang angkat tersebut .. tapi , dia rasa takde hal lah .. bukan diorang ade pape relationship pun kann .. dah kata macam adik beradik ..

tiba-tiba 1 hari lagi , dapat call dari perempuan tu , tunang abang angkat tersebut .. tiba-tiba je serang , perempuan tu kata jangan kacau lelaki tersebut .. perghh , jeles seyh perempuan tu .. tapi , aku taktau kawan aku ni ganggu dari tang mane sebab memang dia takde mesej or call dahh ..

tapi , perempuan tu dari hari ke hari ganggu kawan aku ni .. lelaki tu pun sama .. berulang kali cakap benda sama , jangan ganggu jangan kacau .. wahh , padahal couple lover ni yang kacau kawan aku .. serius , kawan aku takde mesej or call abang angkat tu (diulangi) ..

istilah abang angkat tu hanyalah tinggal istilah .. mansuhkan je terus .. bawa masalah angkat-angkat ni lama-kelamaan .. hidup kita pun boleh jadi serabut .. well , aku unsure hal ni .. tapi pada pendapat aku , lelaki tu yang macam nak sangat kat kawan aku ni ..

tapi dah bertunang , so macam ni lah jadinya .. walhal , kawan aku tak suka pun kat abang angkat tu .. and aku rasa lagi , aku nak pegi call hospital bahagia supaya abang angkat dan tunangnya tu boleh bahagia selamanya tak ganggu orang lain ekk ..




notakaki:
perempuan tu cemburu buta ..
lelaki tu ada masalah mental kerana terlalu perasan ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

10 .16kg daun berguguran:

sergeant keroro said...

dashyat tol, jeles buta.

Tea said...

@sergeant keroro
tau xpe.... :|

Bro ahmad said...

pempuan memang kuat cemburu...lagi satu suka syak wasangka...^_^
tia mcm mana orangnya?

Tea said...

@Bro ahmad
eh, lelaki pn ade yg cmtu tau... tea rileks je, kalau mood xbaik time tu mmg hbs laaa.. kehkehkeh..

EYFAalias said...

oh macam tu ceritanya. baru tahu! ahhahaa

P/S:
Jom support eyfa dalam churpchurp race ni?

http://www.churpchurp.com/helloeyfaalias/share/AstroMyMusic

http://www.churpchurp.com/helloeyfaalias/share/thenightrace

click dua link atas ni untuk tambah KM eyfa dalam race. Pertolongan anda sangat di hargai. Thanks :)

Sunah Sakura said...

susah kalau tak berterus terang...

siti kektus said...

cepat2 la kol, kang makin melarat penyakit mental dorang tu, hehehe

tak pon kan, lelaki tu sebenarnya kena tunang secara paksa, padahal dia nak kan si adik angkat dia tu ha, kot la, hehehe ;)

Tea said...

@EYFAalias
eyfa, tea dh tekan.. nt tolong ah tkan utk tea plk.. kihkih..

Tea said...

@Sunah Sakura
tu lah pasal.. kn dh mnimbulkn bnyk slh fhm..

Tea said...

@siti kektus
mungkin la kot.. tea pn ade rasa cmtu.. haish.. psiko sungguh..