ORANGES

Baju raya .. "Baju puasa takde ?"

42 comments


"selalu kita dengar pasal baju raya je , baju puasa takde ke ?"

camtu lah lebih kurang aku jumpa 1 post dekat group FB .. aku hanya tekan like saja , sebab aku taknak lah komen pape .. aku nak ulas isu tu semula kat sini , blog pinky aku ni , harini , malam ni ..

nak try lah tanya kat pekerja kedai pasal baju puasa .. lalala ..

memang betul pun , sume orang skang ni mesti dah excited cerita pasal baju raya .. walaupun harini baru hari ke-9 berpuasa .. apa nak buat , kang bincang lambat-lambat .. tailor tak nak terima tempahan pulak ..

istilah baju raya - nak pergi beraya lah .. nak show off .. tapi tahun ni aku serba sederhana atau lebih senang dikatakan sebagai simple .. takde vogue vogue nak show off , mungkin dah makin tua semangat raya hilang ..

tak pernah pulak dengar baju puasa .. kalau lah ada , sape nak design ? korang nak design kan ? boleh saja baju puasa ni , iaitu masa korang pergi solat tarawikh , berjubah , bertelekung , bersongkok , berkopiah ..

kan dah ada baju puasa tu .. apa pulak takdenya .. baju puasa lain pulak kalau bukan waktu solat tarawikh , tutup aurat .. *diri sendiri yang bercakap ni pun aurat tak sempurna tutupnya*



notakaki:
simple tapi tetap nak kata , "baju raya aku macam nak pergi nikah wehh .."
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

42 .16kg daun berguguran:

Wanie said...

dah ade baju raya? ayalah..wanie beli punbelum ni..cari yang dah siap je kot..

boleh la simpan baju raya tu utk nikah nanti..keke

SoLy SoLicious said...

nak beraya ke nak menikah?? ni mesti baju raya merelip-relip ni...hahaha....

Bro ahmad said...

tea dah pilih baju raya..tea cadangkan kt bro colour apa sesuai??

Ezy Chiaki said...

baju pose?
cane ek?
ekeke..

EYFAalias said...

pakej la. nnt nk nikah takyah beli dah baju lain. ahahaha. recycle aje. ahaha

EYFAalias said...

baju raya eyfa sedondon dengan bf eyfa. atototo. sweetkan? ahahhaa. saje nak eksyen. kbai! ahhahaa

Mikki Syiera said...

menarik..

Dalin said...

Baju raya Dalin lps2 semua mcm nak gi nikah je.. tahun ni je tak... hihi.. sebab pakai baju setahun sekali.. nak bawa masuk kuliah takut kena perli mak sentap.. hihi..

Ezad Skytech said...

tahun ni tak tahu la ada baju raya ke tak..kalau pakai tahun lepas punya pon OK..bukan nak pergi mana pon..heee~

Ezad Skytech said...

takkan tiap2 tahun nak baju baru kan..

Ezad Skytech said...

tak salah pon pakai baju tahun lepas..hee..bukan org tahu pon kan..(^^,)

sergeant keroro said...

besederhana jela XD

H.J said...

baju puasa nanti la nak design ni..aaha

Sheda Argos ツ said...

hihihi like3x siggah blik dari segmen 100 folower

Syuxer said...

syuk xde lagi baju raya n maybe stand by yang tahun lepas punya heheh

NasZ said...

kira dasat baju raya macam nak nikah. saya dah dekat 5 thn tak beli baju raya. biar adik2 je dapat baju raya, baju raya dulu masih elok lagi.

MOHD NASER.com

izfanora said...

mmg tailor dh tutup tempahan dah.. sib lah kami dah biasa dgn tailor kami nie. so, tak ada masalah sangat..

nanti raya mesti entry sumer gmbr raya.. :)

alif haris said...

hahaha .. baju puasa ? tak pornah den dongar :D

a'a kan ..beli la baju puasa baru .. asek baju raya baru je ..

Elih Japahar said...

kalau baju masih elok, boleh pakai lagi..tak yah lah beli tapi kalau nak 'pujian' bagus beli..hehe! :) makin dewasa makin matang,bukan hilang semangat raya tu..tul tak?

siti kektus said...

kalau ada baju puasa kaya jugak lah tukang jait. ;)

siti kektus said...

amboi. macam nak p nikah dah. mesti bling2 tak ketinggalan ni. ;)

Tea Dno said...

@Wanie
hehe.. banyak beli siap je nih..

err, boleh kot.. muahaha..

Tea Dno said...

@SoLy SoLicious
2 dalam 1 mungkin.. haha.. merelip 1 hal, ni kaler putih.. lalaa..

Tea Dno said...

@Bro ahmad
err agak2 suka kaler ape?

Tea Dno said...

@Ezy Chiaki
belum ada pulak pencipta.. hoho..

Tea Dno said...

@EYFAalias
takmo la recycle.. tak vogue gitu. muhahaha..

Tea Dno said...

@EYFAalias
pehh memang ramai kapel sedondon ni.. elelelee.. BF tea tak raya taun ni.. nak eksyen jugak.. kbai~

Tea Dno said...

@Mikki Syiera
thanks... :D

Tea Dno said...

@Dalin
haha.. jangan bawa masuk kuliah baju ala2 nak pegi nikah.. penah jadi dah.. gahaha..

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
ok je.. jimat namanya.. :D

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
ye betul.. tapi biasalah perempuan.. mesti nak baju raya baru punya.. hhooh..

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
haah, orang bukan perasan pun.. kita je yang perasan macam orang perasan benor kat kita.. haha..

Tea Dno said...

@sergeant keroro
betul2.. tak shopping sangat untuk raya, simpan untuk benda lain..

Tea Dno said...

@H.J
ok dah siap kasi tau.. muahah..

Tea Dno said...

@Sheda Argos ツ
ahahaa... thanks.. :D

Tea Dno said...

@izfanora
tu pasal lah.. memang biasanya tempah awal2.. :D

agak laa.. tunggu je lah dan sabor je lah.. ahha..

Tea Dno said...

@alif haris
tu lah.. sian pose.. takde baju pun.. hoho..

Tea Dno said...

@Elih Japahar
hhaha perempuan biasanya sukakan pujian tapi tak reti nak menerima pujian.. ==,

betul betul.. makin matang.. kehkeh..

Tea Dno said...

@siti kektus
haha.. suruh mak siti jahit je lah.. ;p

Tea Dno said...

@siti kektus
ngeh3.. bling tu sikit je.. kaler tu tak tahan, warna putih.. ==,

Tea Dno said...

@Syuxer
tahun lepas punya pun, boleh aja.. :D

Tea Dno said...

@NasZ
huyoo 5 tahun tu.. hebat lahh.. lelaki memang tak kisah biasanya.. abah tea pun, mana nak beli baju raya ni..

p/s: macam nak nikah tu sebab kalernya putih.. xDD