ORANGES

mengumpat orang lain

14 comments
Assalamualaikum ..

susah bila berbicara dengan orang ni .. erk , habis takkan nak berbicara dengan kucing pulak ??
maksud aku kat sini , bila bercerita aka mengumpat orang lain bukan main berapi-api .. kalau tak berapi pun dah tinggal asap je berkepul-kepul .. ada je nak melagakan pihak itu dengan pihak ini .. hukum-hakam macam-macam dah dengar , tapi kita endahkan ke ? kejap je , pastu buat lagi .. =.=

"eh , kau tau tak Milah (bukan nama sebenar) tu pemalas , Ya Rabbi .. patutlah laki dia bla , bla , bla .."


err , mengata orang cukup pandai .. habis sume story hot dia nak sebarkan .. tapi , bila kena tang batang hidung sendiri pandai pulak tercover-cover .. tak keluar rumah kann , nyorok dalam keadaan rumah gelap-gelita gitu , you ..

“Joyah (bukan nama sebenar) , aku dengar laki kau dah kawin kali ke-3 ..”


“err , itu .. lain ………”


tu lah , cakap tu biar beringat .. jangan main lepas sana-sini .. tiap butir perkataan yang keluar dari mulut kita ni 1 doa .. harini sesedap kuih karipap kita mengata , esok lusa dapat balik kat kita .. dah orang lain pulak teruskan generasi umpatan kita kan ? benda ni takkan habis-habis , kesudahannya sume memalukan diri kita sendiri jugak ..





notakaki:
aku suka sebut perkataan ‘SETAN’ .. err , bukan ‘Seth Tan’ .. by the way , entry asal ni terlupus sebelum sempat di-saved .. thus , content pun berubah !! grr ..
join CHURPCHURP cepat-cepat jom!
dah join , jom lumba dengan aku kat The Night Race ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

14 .16kg daun berguguran:

EYFAalias said...

ehemm. mengumpat tu biasalah . eyfa pn kadang2 termengumpat. ehhehe

Bro ahmad said...

dosa orang diumpat akan di tanggung yang mengumpat..minta jauh2 perkara itu...blogger dah ok dah huhuhu
suka2

niena shopping2u said...

mngumpat sambil makan ketupat mmg sedap ..tpi xsedar yg ketupat tu berapi..

iPai said...

mak ai .. sabar2 .. rilex2 .. cool je .. cool je .. ok juga je content ni

Tea said...

@EYFAalias
dh name pn pompuan. bese lah. tea pn xterlepas lah. kehkehkeh. klw mngumpat mlampau smpai mmbinasakan org len tu yg tea xsuke.

Tea said...

@Bro ahmad
lelaki jarang mengumpat ni. HOHO. (yeke ?)

Tea said...

@niena shopping2u
tu lah, kan dh melecur lidah. aiyoo..

Tea said...

@iPai
eh, mmg cool.. kan tea tgh ngumpat gk ni.. hehehe..

iPai said...

ops .. kita tgh ngumpat ke .. alamak .. cam ne ni ?

Tea said...

@iPai
eh bukan iPai.. tea lerr, tulis2 entry tu.. hah, ngumpat kt sume org lg.. cmne erk? kihkih..

iPai said...

aiyok ... buat2 tak ngaku je .. ngeh3

Tea said...

@iPai
boleh eh? kihkih..

iPai said...

boleh laa .. boleh laa .. kasi chance ..

Tea said...

@iPai
amik laa. HAHA. pegh, ngantok da.. *yawn