ORANGES

biar berpada lah ..

3 comments


selamat malam .. tapi bukan lah aku suruh korang sume tido .. tapi aku suruh korang bace entry aku ni .. hehe .. aku ni tak suka orang cari gaduh ngan aku pasal benda remeh-temeh .. tapi kalau aku yang cari gaduh , takpe pulak kan pasal benda remeh ? ni lah contoh manusia pandang dari sebelah side je .. (ish , apelah nak jadi tea)

contohnya , okeh takde kaitan hidup dan mati ye .. orang tu hilang 20 sen pastu memekak kat aku , macam aku lah yang curi atau hilangkan 20 sen dia tu .. aku pun , "eh , kau pahal tuduh-tuduh aku .. bukti pun takde .." tapi bila turn aku sampai .. contoh , contact lens hilang sebelah je (padahal dah pakai kat mata kot) .. pastu memekik pulak kat orang tu , "weh , mane ni contact lens aku sebelah dah hilang pulak ??" orang tu pun , "what the chicken ??"

okeh , kalau korang mesti rase bengang kan ? bila kena kat orang lain , kita dok bersungut ar macam-macam .. ape pon tak boleh .. asyik lah blame kat kita , entah-entah sendiri yang silap .. tapi bila kena kat diri sendiri , hah cuba pikir ape pulak perasaan orang tu kat kita ?

panjang bebenor entry , aku nak ringkaskan .. kita ni buat pape , jangan pandang sebelah side je .. jangan asyik nampak kesalahan tu kat orang lain je , kalau kita sendiri pun kadang-kadang ade buat kesilapan yang same .. jangan tetiba nak marah je kalau diri sendiri belom cukup betol .. tegur tu biar berpada lah .. boleh kan ?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

3 .16kg daun berguguran:

EYFAalias said...

yeah, apa2 pun siasat la dulu. jangan main sembur aje. ahhaa. eyfa pn penah mcm ni. cari pensel. pastu bising marah adik. padahal pensel tu kat tangan eyfa. ahahaha. bebal sungguh!

Tea said...

hehe, biasalah tu. kekadang salah kita sendiri.

NasZ said...

setuju sangat2..kita ni manusia mudah lupa diri..huhu..saya pun sama..

jemput ke blog saya..

MOHD NASER.com