ORANGES

buah-buahan tempatan

7 comments

buah-buahan tempatan sangat sedap tahu .. tak kisah lah orang lain kata tak bagus , boleh buat kita gemok .. ye , buah-buahan kat negara kita ni mungkin tak macam kat negara orang .. tapi , diorang ade ke buah macam kita ? okeh , buah yang sejenis makanan .. bukan buah lain .. =.="

aku taktau ape jadah aku buat entry ni , maybe sebab aku tengah makan nenas kot .. okeh , tak kisah lah kalau korang tak suka buah-buahan tempatan ni .. tapi , aku supportive kott kat Malaysia ni .. lagi-lagi kalau buah yang bermusim , sangat-sangat aku tunggu wehh ..


all the time favourite , buah pisang , nenas , belimbing .. pergh , kalau senaraikan kat situ sampai esok korang baca tau .. special Malaysia ni sebenarnya , kita ade buah tropika camni .. pegi oversea ? lagi-lagi apple , kiwi , blueberry , anggur .. sini pun ade jual , walau tak se-fresh kat tanah dia sendiri ..

sokonglah buah-buahan tempatan .. kehkehkeh .. dah macam buat iklan pulak .. tapi kinda okeh what , dari iklan sane sini pasal pantyliner , bra , pil kuda what the hell tu .. malu okeh , iklan pasal buah takde lah malu .. rase terliur je nak makan lagi-lagi bulan puasa nanti .. =.="
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

7 .16kg daun berguguran:

hamzah ian said...

lama aku dak mkn durian.. sobss

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

wahhh... nampak sedap la semua buah kt dalam gambar ni... hee~

Tea said...

@hamzah ian
td baru tea nmpk duria wehh. org angkut nk p jual. kehkeh.

@izzat nazmi saiful bahri
memang sdp. :D

deeyamorten said...

sedapla!!! pos kat uma aku satu.. :D

Tea said...

kihkih. meh dtg umah aku laa. :P

EYFAalias said...

nak makan mangggisssss :(

Tea said...

nk mkn buah mata kuceng. gugugu.