ORANGES

Berharganya broadband daripada tiada ..

34 comments


korang online kat mana ? Cyber Cafe , rumah sendiri ? err ..

aku , macam biasa .. mesti lah online dekat rumah saja .. berlagak sudah nak pergi Cyber Cafe ni sume sejak-sejak dah ada internet kat rumah .. eh , bukan lah maksudnya dulu aku takde pasang internet kat rumah ..

dulu-dulu , tak ingat bila .. pakai Streamyx , pastu entah camne abah aku potong line Streamyx tu .. disebabkan masa tu memang mengalami problems yang pelbagai .. bikin sakit hati je *masa tu belum stabil* ..

terbiar saja lah , PC kat rumah tanpa kemudahan internet .. ada pun PC itu untuk main game pagi bertemu malam bertemu esok .. kalau nak online , sila ke Cyber Cafe .. dari situ lah zaman CC aku bermula ..

tapi , bila dah lama-lama .. terasa ada pembaziran yang maha dahsyat tang tu .. nak online , sikit sikit kena ke CC .. bila laptop dah ada , fuhh fuhh terasa nak ada broadband .. *dah start zaman broadband pulak*

pink hanyalah kenangan lama ..

yelah , takkan nak harap kat wi-fi Starbucks , wi-fi sekolah , wi-fi free saja kan ?

okeh lah , pastu aku pun start lah pakai broadband .. aku selaku pengguna Celcom .. Maxis punya aku tak pernah guna *curik kawan aku punya pernah kot* .. katanya laju .. eh , Wallahualam ..

dah 2 tahun aku setia dengan broadband ni , walaupun asyik maki bila hujung bulan .. kelajuan super duper lembab macam siput .. sebab tu , aku akan guna semaksima mungkin untuk mengelakkan pembaziran akibat tidak digunakan ..

senang ada broadband , boleh bawa pergi mana-mana .. takkan nak bawa modem dari rumah ? nak cucuk tang mana ?

skang , dengar dah ada U Mobile On Net broadband pulak ? kelajuan 42Mbps , RM40/mth (5GB data) .. pesal aku tengok macam laju semacam saja U Mobile ni punya ? entah lah , kalau korang nak try boleh kot ..

aku tetap setia dengan Celcom .. liputan meluas , mana-mana pun ada even kat kolej aku yang penuh hutan dulu tu .. but , who knows kalau U Mobile lebih power , boleh jugak kan berura-ura nak tukar ? lalala ~



notakaki:
mood dalam dasar laut pun boleh update lagi .. kehkeh ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

34 .16kg daun berguguran:

Freaky said...

setakat ni suke celcom. broadband memang best

Atiqah Sa'ahiry said...

hehe..Tea Dno,,kita gune streamyx sahaja dan online di dalam rumah je..dulu-dulu selalu g cc time kanak-kanak rebina..ahha..g cc nak print tu inilah..dan lain..huhu

sergeant keroro said...

ini namanya blogger tegar, keh3

Wanz Mejuez said...

dekat korean dengan jepun depa punya internet tak macam kita..

pakej standard 512kbsp pun dah harga rm69++ kan?/ ahahaha

depa kat sana normal pakej 1mbps keatas. (NORMAL pakej)

sebab negara depa da pasang banyak 4G dekat sana... >_<

kita baru nak pasang..

UNIFI pun okay jgk tapi dia cabel optic..

>_<

P1Max? 4G tapi tak meluas sangat tempat dia.. dekat bandar2 je okayla..



btw broadband memang sempoi kalau bawak time raya nanti... sambil online sambil beraya.. ahahaha

NasZ said...

pernah pakai maxis broadband dl. laju gak tapi ada certain tempat je. pas pindah bagan datoh, broadband tak jalan langsung, terminate je. sekarang pakai streamyx.

MOHD NASER.com

H.J said...

haha..setia dengan celcom eh??ni setia dengaan maxis ni..

Bro ahmad said...

tea..bro pakai maxis,awal bulan laju..bila pertengahan slow dah hujung siput huhuu nak blogwalking pun tak ada mood

Bro ahmad said...

hadiah baru tadi pos hhmmm...:)

siti kektus said...

kalau kat tempat kite, komfem tak dapat umobile tu. sini hutan je byk, line celcom pon dah semput, apatah lagi celcom. ;)

iPai said...

pernah guna beberapa bulan utk preparation final year project n design .. memang sgt membantu bila tenet server kat U prob ..


skrang dah terminate kasi adik pakai, sebab BB tuh pakej student .. normal price 98, tp dapat 50 .. murah ek ? heheh


kalau U mobile memang laju n best, tp kena tgk kawasan juga .. kalau kawasan tuh takde, memang laju mana pon takleh guna gak .. uhuhuh

setakat ni pon rasa macam celcom d best

EYFAalias said...

Abang eyfa dulu kerja engineer dekat P1 so, dapat modem free untuk tester. Now abang eyfa dah tukar ke YTL (yes) pulak. Dapat lagi broadband, and modem tester. So, internet kat rumah ni free aje sbb pakai tester punya. Dah belambak dah. P1 ada, yes pun ada. Tak bayar pn. laju pn laju hehee.

izfanora said...

huhu.. izfa xpnh lg ada berukband.. :)

pergi cc pun boleh kira brp kali..

Cik Baju Kurung said...

pakai streamyx laju sikit , kan ? =)

Tea Dno said...

@Freaky
haa, sama. boleh geng!

Tea Dno said...

@Atiqah Sa'ahiry
haha. sama lah. zaman kanak2 ribena memang gitu. lepas ni nak guna p1 lah. hoho.

Tea Dno said...

@sergeant keroro
eleleh. tegar lah sangat. haha. ;p

Tea Dno said...

@Wanz Mejuez
unifi kat seremban takde lagi lah wan. kalau ada dah rembat dah. huhu. jepun korea memang maju pe....

haah, tau takpe. tapi, ada jugak perkara memalukan time bawa broadband masa pegi beraya. lalalaalaaaa~

Tea Dno said...

@NasZ
maxis tu laju ikut kawasan.. member yang cakap sebab dia yang guna.. huhu..

streamyx skang memang dah ok.. tak macam dulu.

Tea Dno said...

@H.J
haha. pangkah. musuh. haha.

Tea Dno said...

@Bro ahmad
ni pun kena pangkah jugak.


biasa lah, tiap2 bulan mesti having the same problem. any kind of broadband pun.

Tea Dno said...

@Bro ahmad
ohhh terima kasih ye.. susah2 je..

Tea Dno said...

@siti kektus
hehehe.. u mobile tu bandar2 boleh lee kann.. ;)

celcom tetap di hati lah.. lalalala.. tp slalu jugak kena maki.. ==,

Tea Dno said...

@iPai
ooo,, memang murah ooo.. taknak lah guna u mobile. hahah.. celcom di hati.. biru go biru..

Tea Dno said...

@EYFAalias
uih.. memang untunglaaa.. laju tu yg syiokk.. peh memang jeles habis laa...

Tea Dno said...

@izfanora
kira pakai streamyx, p1, unifi lain lain lah ni? theehee.. tea kena pakai broadband.. sebab kerap sangat merayap.. ==,

Tea Dno said...

@Cik Baju Kurung
haahh.. yup... itu memang setuju..

alif haris said...

alaa angkut je modem dari rumah tu ..
cucuk kt idong haha :D

Tea Dno said...

@alif haris
cucuk kat hidung awokk tu le.. hahah..

iPai said...

biru go biru .. !! pangkah biru !! eh salah channel plak

Tea Dno said...

@iPai
hahaha.. dah macam politik pula.. ;p

Syuxer said...

celcom tetap dihati..dia laju dan mantap..dia wat hal pun sekejap je heheh..

Ezad Skytech said...

tak pernah pakai broadband..pakai modem maxis dulu pon setahun je..lepas tu terus potong..masih setia dgn streamyx..

p/s : rasanya macam nak pakai broadband..boleh bawa g mana2..hee~

Tea Dno said...

@Syuxer
betul betul betull.. hahaha..

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
wahh setia denga streamyx ni oh.. banyak jalan2, takleh nak kekal modem setempat tu.. huhu..