ORANGES

perempuan gedik

6 comments
entry aku kali ni , nak buat topik pasal perempuan .. ye , perempuan .. perempuan gedik .. eh tak tak ..

perempuan ni orang slalu cakap , kaum yang lemah .. nak kena support dari lelaki je slalu .. okeh , girls .. sampai bila korang nak dapat tanggapan macam tu ? bila buat something , mula lah mengaduh sane sini .. adeh , takkan depan lelaki pun nak bersikap camtu ? lain lah depan suami kita sendiri okeh lah jugak ..

itu belum lagi kes perempuan gedik ye .. bila suruh buat kerja berat sikit , hah dah tunjuk lah kemalasan dia tu .. tak larat lah , penat lah .. duhh , sumenya kau tak larat .. memang , perempuan ni memang tak kuat macam lelaki .. tapi , ingat lah .. pape benda pun yang kita buat ni sebab mind set kita sendiri ye ..


fenomena pertama yang aku tengok , sorang perempuan amik lesen motor , nak standkan motor pun tak larat .. kawan perempuan dia pun datanglah terhegeh-hegeh ajar kat dia camne nak standkan motor tu .. hello girls , sekali dua takpe .. kalau dah banyak kali ? lu pikir lah sendiri ..

fenomena kedua .. "ah , barang ni berat lah .. tak larat nak bawa .. kau bawakan boleh ?" grr .. setakat beras 10kg pun tak larat , nanti esok-esok dah kahwin kena beli barang rumah .. nak harap sape yang bawa ? memanjang suami je lah jadi mangsa ekk .. ish3 ..

cukup je dua fenomena sebab fenomena ketiga aku terlupa jap .. adehh .. so , girls .. nak bermanja-manja boleh tapi biar berpada .. cuba uols bayangkan , tetiba kaum lelaki takde kat muka bumi ni then ade something happened .. hah , nak mengharap kat sape ? those girls yang taf taf je lah ekk .. but then , kalau diorang takde , how ??

girls , aku pun gedik jugak .. tapi tengok time lah .. takde sepanjang masa nak mengada terlebih tu .. aku takde hormon sotong okeh ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

6 .16kg daun berguguran:

sergeant keroro said...

kero dah pernah buat entri sal pompuan gedik ni, hehe XD

ittew tak sukeww leww :P

Tea said...

@sergeant keroro
hehe, ramai yg xsuke lee. :D

...Minah BluR... said...

tak suke dgn pompuan gedik...
meliuk lentok semate mate nk trik prhatian laki.

Tea said...

@...Minah BluR...
huhu, tau xpe. rase nk lempang2 je. =.=

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Tea said...

@Andrik McVean
eh, u're a Malaysian rite. i thought u from overseas. hee, sorry. ok, later on i'll visit ur blog. :)