ORANGES

Tak kenal saudara ? Sadisnya ..

10 comments


kadang-kadang seronok juga bila pergi beraya ni .. semangat yang pada mulanya sedikit ataupun tiada , secara tiba-tiba pasti akan ada .. sebabnya , akan jumpa saudara-mara yang lain .. saling menziarahi , takkan nak terperap saja ..

adik beradik aku memang tak ramai , dua orang saja .. tapi , bila pulang ke kampung .. suasana meriah , sebab adik beradik nenek aku dah memang ramai , campur pula sepupu sepapat yang memang dah sedia ramai ..


tak kenal ? itu perkara biasa bila setahun sekali berjumpa .. tapi dah besar-besar ni , kebanyakannya aku kenal dah .. dan memasing pun dah ada FB kan .. adding friends saja lah (ikut mood juga nak approve) ..

bila dah berkumpul ramai-ramai ni lagi , macam-macam gelagat boleh kita tengok .. mana yang satu kepala tu memang best , yang mana serba-serbi tak kena .. boleh buat jadi bahan buat ketupat (baca : umpat) .. opss ..

tempoh beraya ? aku , cukuplah dua hari saja .. beraya sampai sebulan macam melampau sangat .. baju kurung nak ada sampai 30 pasang ? pfftt .. puasa masa bulan Ramadhan tempoh hari pun dah tentu tak cukup ..



notakaki:
dah bosan dengan juadah raya , esok nak makan McD !
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

10 .16kg daun berguguran:

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

setuju!nk mcD. :) muak dgn nasi dagang.

Bro ahmad said...

2 hari je ke Tia.. mcam mane nak kenal sedara mara...

hira said...

semalam dan hari ni dah makan MCD! oh, bosannya. haha :D

siti kektus said...

biasa kalau ada sedara datang, komfem ty mak. 'siapa tu mak'

sobs.

siti kektus said...

eceh. mekdi saja yg di ingatnya ea. hihi

Tea Dno said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker)
kan? kan?

Tea Dno said...

@Bro ahmad
ok la tu, knal dah. tetiap taun jumpa. xD

Tea Dno said...

@hira
pehh lagi lah tak boleh blah. pizza nak?

Tea Dno said...

@siti kektus
kehkehkeh. well, that's normal. xDD

Tea Dno said...

@siti kektus
hehehe. peberet. how?