ORANGES

Menjadi peniru yang hebat ..

24 comments


dah lumrah , kalau ada benda baru .. benda tu jadi trend , orang lain pasti nak ikut juga .. biasa lah , perasaan yang dikawal oleh manusia tu sendiri mendorong untuk apa-apa yang dia lakukan ..

kalau perempuan tu cantik , dah tentu jadi pujaan .. dan perempuan lain di sekeliling mesti ada tercalit rasa cemburu dan berusaha juga untuk jadi seperti perempuan cantik itu ..

seseorang yang hidup mewah , banyak harta benda memberi kesan terhadap mereka yang berkehidupan sederhana .. lantas , mengambil keputusan untuk bergaya ala-ala 'berada' untuk mendapat pujian ..

dalam dunia blog , gaya penulisan pun kadang-kadang boleh ditiru juga .. sebab gaya penulisan blogger otai yang sempoi , buat blogger picisan macam aku nak jadi hebat juga macam mereka ..


jadi , nak meniru ni pun ada baik salahnya .. bukan sume boleh jadi salah , dan bukan sume boleh jadi betul .. yang penting , tengok keadaannya bagaimana .. *jangan kata aku ajar korang meniru*

tak boleh langsung diterap , meniru dalam peperiksaan besar .. please lah , nak tunjuk pandai tapi bukan atas hasil usaha sendiri .. tak kena tangkap masa tu , nanti masa depan pulak berterabur ..

renung-renungkan ..



notakaki:
-rindu pula nak blogwalking ke blog-blog korang ..
-join Giveaway aku jom , nyatakan nak small plush toy atau handphone strap .. 1 je ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

24 .16kg daun berguguran:

Jahidih Saili said...
This comment has been removed by the author.
Tea Dno said...

@Jahidih Saili
yup betul tu..

Cik Purple Pinkypuff said...

hi! salam kenal..:) jom bc entri tbaru sy..:) http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/08/maaf-perkataan-pendek-yang-boleh.html

Luqeem™ said...

kebanyakan kita suka meniru, meniru drpd buku..hee..kira hafal la..

iPai said...

kalau rindu, meh laa singgah =P


uhu .. jeles tetap jeles kat blogger power, tapi tak nak tiru !! ego !! haha

Tea Dno said...

@Cik Purple Pinkypuff
salam kenal jugaa...

Tea Dno said...

@Luqeem™
haha itu sudah tentu.. :D

kalau tak, jenuh r nak mencari mana nak dapat tau ilmu pengetahuan..

Tea Dno said...

@iPai
haha.. nanti singgah ye.. :D

ego, lelaki.. tak dapat dipisahkan! lalala~

Ezad Skytech said...

kalau tiru time exam tu memang cari nahas la..hee~

Bro ahmad said...

tiru dengan copy paste tak sama kan tea?

kaizen said...

yg baik tiru yg x baik tgglkn... hehehe

cayob said...

haha...jalan-jalan cari makan...heheh

Niena Pengembara Ilahi said...

erk.. dlu kn, akak pnah meniru time exam tau.. hehehe

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
haha.. so jangan buat..

Tea Dno said...

@Bro ahmad
eh sama kot. lalala~

Tea Dno said...

@kaizen
haha.. pun boleh..xDD

Tea Dno said...

@cayob
ehh? >.<

Tea Dno said...

@Niena Pengembara Ilahi
ehh? haha.. jangan sentap tau.. ;)

izfanora said...

klu yg elok, boleh tiru. yg xelok, xyah lah nk susah2 copy paste.. :)

Tea Dno said...

@izfanora
tau takpe.. masing2 ada idea masing2 kot.. :D

siti kektus said...

yg baik2 di tiru tak pe. kan ada manfaat nya. ;)





kalau yg tak elok pon nak tiru, mmg lah kan. aish.

Tea Dno said...

@siti kektus
tapi kita kan suka tiru gaya artis. hahaa. elok ke? kikikiki,

abglan said...

Tiru cara takpe dan dialu-alukan. Contoh kita tengok org berjaya kita ambil fomulanya sebagai panduan.

Tea Dno said...

@abglan
haah. itu contoh yang dibolehkan.. :D