ORANGES

Erti sayang yang pelbagai

32 comments



tak salah kan sesekali bersastera ? okeh , itu bukan isu nya .. pfftt ..

seperti status FB aku yang korang boleh nampak tu .. apa yang ada dalam kotak fikiran korang bila aku sebut camtu ? banyak atau nothing ? nothing tu takpe lah , aku paham skang ni bulan puasa ..

benarkan doktor lovey dovey berkata .. sayang .. 1 perkataan yang boleh membawa pelbagai erti dalam kehidupan kita ni .. untuk diringkaskan , perkataan sayang ni selalu digunakan dalam perhubungan kekasih ..

perkataan ni , gunakanlah pada orang yang betul .. jangan disalahgunakan .. tak boleh jugak tetiba nak kata , "aku sayang kau lebih !" contohnya seorang lelaki berkata kepada perempuan yang sudah dimiliki lelaki lain ..

boleh timbul fitnah weh .. boleh buat satu perhubungan yang terbina lama tu musnah wehh .. boleh buat kau kau dan kau dikategorikan sebagai perampas wehhh .. *berapa banyak weh , wehh , wehh dah ni*

cerita mudah , kalau nak perkataan sayang tu digunakan sebaiknya tanpa menimbulkan apa-apa spekulasi seperti points di atas .. sebutkan pada masa dan tempat yang benar-benar sesuai bagi korang dan pihak lain ..

"sayangnya pada mummy and daddy .." katakan pada your parents .. "kucing ni memang aku sayang gila .." berkata lah pada haiwan peliharaan anda .. langsung tak timbul tanda tanya pelik pada orang lain kan ..

dan akhir kata , kalau nak guna paling best perkataan sayang plus euww euww gitu , "I memang sayang you lah .." demikian kata si Tea pada teman lelakinya .. *nak muntah ? hah , batal lah puasa korang !*



notakaki:
perasaan untuk berhenti berblogging tu semakin membuak-buak ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

32 .16kg daun berguguran:

deeyamorten said...

weyh tea, kau taknak buat contest penglike terbanyak ke? hahahaha..

p/s: aku sayang............ semua org :)

NasZ said...

sayang itu satu perasaan yang sangat penting. takde sayang, hancur dunia ni. hehe.

MOHD NASER.com

sergeant keroro said...

jangan berhenti, relax. XD

sergeant keroro said...

berehat dulu, take ur time =)

chill :P

Niena Pengembara Ilahi said...

lama xsinggah sini.. apa khabar, sihat ke :D


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN.. :D

Bro ahmad said...

sayang boleh jadi isu ke tea? kan manusia di ajar supaya punyai sifat penyayang..pemimpin sayang pada rakyatnya..blogger sayang pada pembacanya....:)

H.J said...

skang ni kuat sayang kat diri sendiri..eehe

EYFAalias said...

sokong status tu. hehhehe :D

Tea Dno said...

@deeyamorten
haha. dah ada lah weh. ;p

p/s: aku sayang orang tertentu je. :)

Tea Dno said...

@NasZ
yup. memang penting, kalau terlebih sayang pun boleh hancur jugak. ;p

Tea Dno said...

@sergeant keroro
haha memang tengah rilex pun. menghilangkan diri sekejap dari blog. ;p

Tea Dno said...

@sergeant keroro
orait bro. :)

Tea Dno said...

@Niena Pengembara Ilahi
Alhamdulillah, sihat jugak. sihat tak?

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN juga. :)

Tea Dno said...

@Bro ahmad
memang boleh jadi isu pun, bro.

Tea Dno said...

@H.J
haha itu yang paling bagus. kalau tak sape lagi nak sayang, kan?

Tea Dno said...

@EYFAalias
hehe, ye. ye. :)

Niena Pengembara Ilahi said...

kekadang perkataan syg tu leh mendatangkan geli geleman..erk

Tea Dno said...

@Niena Pengembara Ilahi
haah tahu takpe. haha...

Ezad Skytech said...

jangan la berhenti berblog tea..cool..relaks..huhu..

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
haha, :)

alif haris said...

aku taknak syg ko ..

hahahah ..* nnt timbul fitnah :D

Tea Dno said...

@alif haris
err gua pun taknak lah. ;p

siti kektus said...

kadang2, ada orang cakap sayang tapi tak de makna. kire mullut je lah cakap sayang,hati, hmmmm.

siti kektus said...

laahhh.

asal nak benti berblog plak. tensi ka? :p

Tea Dno said...

@siti kektus
tahu takpe. it's normal.

Tea Dno said...

@siti kektus
somewhat there jugak lah. huhuhh.

iPai said...

wah berenti ke ? rehat sebentar laa tea .. ni pon baru stat balik ni ..

iPai said...

patut tea tak approve komen2 kat entri yg baru2 tuh ek .. mungkin sebab itu laa

Tea Dno said...

@iPai
rehat mungkin perkataan yang paling sesuai kann? huhuuh.

Tea Dno said...

@iPai
skang ni memang lambat nak approve komen korang. nak jenguk blog korang lagi lambat.


pape pun, sorry kat sume.. huhuhh..

Syuxer said...

kita disaran berkasih sayang kepada smua makhluk..dalam hati kita,walaupun muka cam undertaker..hati kita tetap ada taman yang indah sekali kan..

Tea Dno said...

@Syuxer
huyoo.. dalam hati ada taman ni.. memang betul pun, tapi kalau nak ekspreskan tu biar beragak.. jangan tak kena tempat..