ORANGES

Cinta poyo remaja sekarang ..

18 comments


budak-budak sekarang ni , bercinta bukan main bangga .. tengok lah , kat FB bersepah-sepah status yang menggelikan .. tak kira lah geli apa , yang penting memang geli .. eeuwww ..

tapi , bercinta tak sedar diri tu .. pikir tak apa kemungkinan yang akan korang hadapi kelak ? alah , konfem lah tak fikir .. sebab masa tu korang akan cakap , "I love you forever , till I die .." poyo je ..

mungkin ada lah yang akan berjaya capai misi tersendiri dengan cinta geli-geli tu *konon manja sangat lah kan* , tapi yang aku nak bebelkan kali ni yang kurang berjaya ataupun tak berjaya langsung ..


cinta bukan sekadar lafaz dari mulut tahu .. kalau sekadar bawa keluar perkataan dari mulut , banyak orang boleh buat .. kena dari hati , bila dah takde hati tu yang berpecah-belah .. skrin laptop pun boleh pecah ..

nak bercinta ni , kena ada toleransi dua-dua pihak .. kalau 1 pihak je camne ? takkan si dia nak ikut saja apa yang kau cakap ? si dia bukan lembu dicucuk hidung ok .. bila dah takde sikap tolak ansur langsung , pun masalah tahu ..

cuba belajar menerima pasangan seadanya .. mungkin ada yang tak menyenangkan , tapi cuba ubah perlahan-lahan atau adaptasi mana yang baik .. sebab kekurangan pada si dia mungkin dengan adanya kita boleh jadi lengkap ..


so , bebudak yang baru nak up ni .. cuba fikir baik-baik nak bercinta ke nak belajar .. tak payah nak show off sangat .. aku bercakap ni bukan jeles ke apa , tapi serius aku tak expose langsung even aku bercinta since sekolah ..

bukan apa , masa sekarang korang nampak lah seronoknya .. tapi betul ke korang dah kenal pasangan korang ? jangan masa bercinta ni lain , dah nikah esok lusa baru nampak taring sebenar ..

sekarang ni memasing yang umur belasan tahun ni *aku nak puluhan dah* , mentah lagi kalau berbicara tentang cinta .. biarlah korang kecewa sekarang sekalipun , sebab kelak mesti ada jodoh baik yang Allah dah tetapkan ..

kita nak yang baik sahaja untuk bimbing kita dalam hidup ke jalan Allah kan ?



notakaki:
bercakap begini memang kena bersandarkan pengalaman hidup .. 
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

18 .16kg daun berguguran:

CIK FERRA AWW said...

biasa lah tu. mungkin cinta monyet tuh yang jadik camtu skali kikiki XD

Ezy Chiaki said...

saye start bercinta umor 21..
2pon xmatang lg..
bebudak skrg dh advance..
hihikk

sergeant keroro said...

ehem ehem, the new doctor love? :P

Luqeem™ said...

ni pun jadi sebab diorang terikut ikut dengan budaya kawen awal mmg best..

SoLy SoLicious said...

hari ni, syang-syang...
esok luke, huh..pndg muka pun tanak..hahah....

sy bukan golongan kt ats tau tea...hehehe...iye2 je

shaliza khairi said...

haha. cinta geli-geli ye. kelakar pulak dengar. aah la, ramai sekarang budak2 ni main geli2 dekat sana sini. tunjuk gambar2 maut mereka. macam2. nanti dah besar diorang malu sendiri kot sebab buat camtuh.

azeelia azman said...

emm setuju.bdk3 skrg kapel melebihi dari yg dah jadi laki bini kann.

hehe.

nick dot anis said...

kena nasihatkan adik2 skrg ni..belajar dulu..bau pk sume ni:-)

Cik Ca'ah said...

a'ah
memang pun
agak kemeluatan serta kegelian tgk budak2 skang
klw tgk status fb tu,memanjang cter psal bf/gf je
huhuhu~

NasZ said...

ye. betul3. hehe.

MOHD NASER.com

LoveIslamTheWayOfLife said...

Allahu Rabbi
Izinkanlah bila suatu saat aku jatuh cinta
Pilihkan untukku seseorang yang hatinya penuh dengan
kasih-Mu
dan membuatku semakin mengagumi-Mu

izfanora said...

dorg br nk kenal dunia.. masa remaja kan masa paling extreme dlm hidup kita. silap langkah, hbs lah.. :)

Bro ahmad said...

nice entri tea..suka2

D'ya Marshmello said...

setuju sangat dengan entri ni.bersepah-sepah dekat dalam FB tu, rasa menyamah lak.Opps ! D'ya pon ada buat entry mcm ni, jom singgah dan komen ;)

http://miss-dya.blogspot.com/2011/08/couple-budak-zaman-sekarang.html

Ezad Skytech said...

entah la tea..mmg pelik dgn budak2 remaja sekarang ni.. rasanya tak perlu kot nak heboh2 kat FB..show off sana sini yang diri tu ada BF/GF..adehhh..=_=

siti kektus said...

budak2 kecik yg hangat bercinta ni dorang kejar keseronokkan je. tak pernah fikir jangka masa panjang lagi.



^^

EYFAalias said...

takyah nak show off benda yang tak pasti. esuk lusa bila dah break tak ke malu je? huhhu

iPai said...

adik kita balik sekolah td, hempas beg terus berkurung dalam bilik .. konon frust laa tuh

rasa nak sepak dan sepak je ..