ORANGES

Tatkala menjelmanya Syawal ..

7 comments


sedang kita semua bersiap untuk mandi sunat hari raya ..
ada yang tidak balik ke rumah pun kerana menyiapkan tugasan masing-masing .. aku dapat merasai sedikit kesedihan di situ apabila tidak dapat pulang beraya bersama-sama keluarga tercinta ..

******

sedang kita menjamu selera dengan penuh rakusnya ..
kita makan tak ingat dunia , letak makanan dalam pinggan sehingga penuh .. tak habis , buang begitu sahaja ke dalam tong sampah .. masih ramai lagi manusia yang tidak cukup makanan di luar sana ..

******

sedang kita semua bergembira dengan ketibaan Syawal ..
bersedihnya penduduk di alam yang lagi satu selain dunia .. segala seksaan di alam sana tiada lagi kompromi .. kita bergembira tak kena gaya , walhal puasa sebulan sekali dilihat payah sekali nak tunaikan ..

******

sedang waktu malam datang melabuhkan tirainya ..
kalau dulunya masa bulan Ramadhan katanya tiada hantu , syaitan (confirm ke tiada ? kalau tiada , masakan .. mm .. ) .. sekarang semua tu dah bebas .. silalah menghadapinya dengan tabah .. HAHA *gelak jahat*




notakaki:
di mana wedges aku ?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

7 .16kg daun berguguran:

siti kektus said...

sedang tabah menghadapi setan2 yg dah lepas2 semua ni. haha ;)

hira said...

nasib baik pagi. hahaha :p

alif haris said...

jgn suka sgt bila syawal mnjelma,,
huhu..
seramnyaaa hantu .. haha

Sunah Sakura said...

hehehe..yang last sekali tu nak join gelak jahat sekali!!!

selamat hari raya tea~

sergeant keroro said...

haha, jaga-jaga tea :P

SoLy SoLicious said...

huhu.. tiba2 kemalasan yg teramat st..mybe penangan setan tu..hahaa...

gmbr hantu xleh tahan...hahhaa

abglan said...

Hu hu... sila mentain semangat Ramadhan..