ORANGES

Cemburu boleh punahkan kita !

43 comments


standard lah kalau pasangan bercinta cemburu ? hmm .. memang standard lah konon , tapi cemburu ada hadnya .. ada masa orang boleh bersabar , ada masa lain ?

cemburu kena tengok juga cemburu jenis apa dan tahap apa .. kalau sekali sekala takpe , kalau dah kerap sangat bukan boleh digelar sebagai cemburu buta ke ?

buruk padahnya kalau terlalu cemburu @ kuat cemburu .. sama tak dengan cemburu buta ?

setakat berbual takde salah kot ..


~ cemburu yang melampaui batas boleh buatkan pasangan anda cepat berasa bosan

~ cemburu yang melibatkan anda sampai tak boleh nak ada kawan yang berlainan jantina

~ cemburu yang membuatkan mana-mana anda nak pergi kena inform dulu pada pasangan

~ cemburu yang sangsikan anda dengan mengesyaki anda ada hubungan dengan orang lain

~ cemburu yang disebabkan anda berjauhan dengan pasangan anda sendiri


kalau camni , memang lah mintak aku penggal dua-dua ..

bukan aku kata tak boleh cemburu .. tapi , sikap cemburu tu biar berasas .. kalau sume benda nak cemburu , even dengan kucing sekalipun itu tak patut okeh !

sebab kalau sikap ni dipupuk , makin lama makin bercambah .. dan sesebuah hubungan akan cepat punah lah kalau macam ni gayanya semasa bercinta khususnya ..

setiap orang ada kebebasan selagi belum diikat dengan ikatan sah iaitu nikah .. eleh , bila dah nikah .. ada nak cemburu sampai macam tu sekali ? even your husband or wife go anywhere pun tak peduli kot ..

nak cemburu pun , kasi tunjuk bukti dulu lah .. apa sebab buat begitu dan begini .. then , lepas tu nak cemburu macam mana pun takde hal lah kot ..



notakaki:
aku pun cemburu jugak , ada masa-masanya je lah ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

43 .16kg daun berguguran:

Cik Aish said...

yup//btul2...cemburu boleh buat kt rasa bosan..n pasangan pun bosan..so moralnya, cemburu berpada2.. hehe

EYFAalias said...

cemburu kena bertempat. huhuu. kalau tak, padah la jawabnya!

alif haris said...

sy pn nk cemburu dgn awk lah hahaha :D

Luqeem™ said...

cemburu biar beradab..ye x? hehe :)

sergeant keroro said...

hehe, cemburu buta yang sakit.

Bro ahmad said...

cemburu kucing bro makan kt rumah jiran XD cemburu biar bertempat kan tea hmmm

iMBobo said...

betul! kita perlu cemburu berpada2.. tp kalau x cemburu lgsg tu menunjukkan org tu xde iman plak..hehe Dato Fadzilah Kamsah kate :)

mR.bUnY said...

sokong..tapi msing2 kna discussion la kn utk sttle kn mslah,mmg rimas tp dh syg mnyangi tu..cri la jln terbaik nk hindari bnda tu..insan yg sekdar mmber pndapt..

siti kektus said...

ehem. dr cinta dah sampai dah. haha

siti kektus said...

cemburu sikit dah lah. buat penat badan je nak cemburu sampai buta. ish2.




tp kdg2 susah jugak nak kawal cemburu ni. hmmm.

zieyzain said...

nice,..cemburu tu menakutkan sebenarnya,segalanya ble jd klu da jeles..ehehe=)

NasZ said...

betul tu. sebab tu kena bina kepercayaan terhadap pasangan. kan?

MOHD NASER.com

abglan said...

Bini nabipun tau cemburu... Ini kan kita org biasa :)

nazira said...

Memang rimas sangat lau ada pasangan yang cemburu buta ni..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

H.J said...

yang penting..thrust..haha

Tea Dno said...

@Cik Aish
cemburu jangan nak melampau. TT___TT

Tea Dno said...

@EYFAalias
memangg padah pn. hmm.

Tea Dno said...

@alif haris
tetiba je. awat?

Tea Dno said...

@Luqeem™
haha jangan biadab,

Tea Dno said...

@sergeant keroro
sebab tu dia buta.

Tea Dno said...

@Bro ahmad
lerh, sebab kucing tak puasa ke? ;p

Tea Dno said...

@iMBobo
haah. itu betul.

Tea Dno said...

@mR.bUnY
discuss la baik2.

Tea Dno said...

@siti kektus
dokter lah sangat. dokter nya pun ada masalah. TT___TT

Tea Dno said...

@siti kektus
memang susah pun. hurmm.

Tea Dno said...

@zieyzain
sebab tu boleh sampai bunuh2.

Tea Dno said...

@NasZ
susah nak percaya kat orang ni. hurmm.

Tea Dno said...

@abglan
biasa lahh.

Tea Dno said...

@nazira
apa nak buat, kann. dari takde orang sayang.

Tea Dno said...

@H.J
err okeh. :)

iPai said...

button bawah tuh utk like !!! ehhehe


rasanya ye cemburu ni memang perlu, kalau tak bahaya woo .. kadang2 tak berasas pon tak pe sebab kadang2 wanita memang mudah cemburu walaupun tak berasas ..

tp yang bagusnya bila cemburu, boleh dibawa berbincang dan dapatkan mutual agreement .. kan bagus macam tuh .. aman dunia .. kita pon boleh sentiasa perbaiki diri kita ..

Tea Dno said...

@iPai
haha pandainya.

huhuhu. untung kalau dapat yang gitu kann. kalau makin teruk gaduhnya camne? >.<

tia @ Ini Kisah Tia said...

hehe . Tia tak tau lepas kahwin , yang pastinya Tia memang ada rasa cemburu :D

Ezad Skytech said...

kalau nak cemburu pon kena bertempat la..biar berpada2..heee~

alif haris said...

err .. saje .. haha :D

Tea Dno said...

@tia @ Ini Kisah Tia
sama la. tapi masih boleh dikawal kot. huhu.

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
kalau tak susah woo.

Tea Dno said...

@alif haris
tak pasal2. haha.

iPai said...

kalau makin teruk jadinya memang tak patut la .. tuh maknanya dah mula tak percaya .. bahaya juga tuh .. so kalau gitu, kene one of them kene serunder ..

Tea Dno said...

@iPai
huhu. ye, betul. :)

kalau dua2 ego, kuat psiko memang susah.

Syuxer said...

cemburu buta adalah salah satu cemburu yang boleh merendahkan taraf sosial seseorang itu huhu..

cemburu biarla bertempat..

Tea Dno said...

@Syuxer
huhu.. memang betul.. bernas betul lah komen syuk ni.. huhu..

mR.sAm said...

ye aku cmburu gak,tp xde lbh2 tp stll punah harapan..hehehhe