ORANGES

Kesabaran tak cukup dalam diri ..

19 comments


apa rasa eh tak update blog seharian ? tak keruan ?

dah tentu .. ini belum cukup sehari lagi beb , tangan dah gatal je nak menaip .. fikiran pun dah asyik ingat ke blog je .. tapi harini masa agak terhad .. ehem , maklum lah bulan puasa ni ..


masalah tu biasa lah mana-mana pun ada .. tadi berjalan , dah petang pulak tu .. hurm , traffic jam tak payah cerita .. memang konfem sesak , lagi puasa lagi nipis kesabaran orang ni aku tengok ..

itu baru yang menyelit kereta sana-sini , belum lagi yang sampai hon banyak kali sampai bingit telinga ni .. pehh , macam dia sorang je lah yang nak cepat .. hello , aku pun nak cepat jugak lah sampai destinasi aku ..

bulan puasa ni , banyak-banyak lah bersabar .. kenapa mesti nak kurangkan pahala puasa masing-masing ?? err , yang bukan Islam tu sukahati dia lah kan nak sabar ke tak .. huhu ..

sebenarnya , nak kurangkan pahala puasa tu memang senang .. nak menambah pahala time puasa ni , punya lah payah .. sebab apa ? sebabnya , iman dalam diri masing-masing tu kena kuat ok ..



notakaki:
malam kang nak cerita perihal kasih sayang .. wakaka ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

19 .16kg daun berguguran:

shaliza khairi said...

paling banyak orang hilang sabar dekat jalan raya. huu~

Nurnajwa said...

Hehe, sabar jela :)

siti kektus said...

haha. ni baru tak cukup sehari. kalau seminggu, macam mana lah rupenya. ekekekeke :p

siti kektus said...

nak kurangkn phala mmg senang giler, macam2 cara ada tea. hukhuk

Bro ahmad said...

sabar ye tea,,besar ganjaranya

abglan said...

cerita yg nie tak best ah... nak tungu yg pasal kasi sayang he he he

sergeant keroro said...

hehe, cepat la lovey dovey

sergeant keroro said...

keh3, memang kena sabar la.

tepuk dada tanya iman. tanya selera nanti asyik fikir makanan berbuka lak :P

H.J said...

sabar ada limit kot

unieMARKS :) said...

nk tmbh dosa mg senang.

alif haris said...

sabar kene tinggi kt jalan raya .. bahaya ..lg2 time puasa ni :)

EYFAalias said...

hehehhee. betul tu. nasib eyfa naik motor. tp jenuh gak la nak menyelit dalam jemm tu.

EYFAalias said...

lepas ni nak beli kapal selam pulak. xde la jemm sangat. ahahaa

NasZ said...

betul tu. saya pun kadang2 kurang kesabaran gak atas jalan raya ni. hehe.

*teringat kat Heliza Helmi la...hehe.

MOHD NASER.com

Nazzue said...

Bulan puasa nie memang banyak ujian yg datang...bukan ke puasa mendidik erti kesabaran...so nie mcm praktikal ler...betul tak???

SoLy SoLicious said...

paling benci traffik jam..dh ler sy ni kurang penyabir orgnye..heeee...isyykk....*sabow2

izfanora said...

pelik lah dorg nie klu bw kete. mcm jln dorg punya..

izfa pyh sungguh nk tkn hon. xtau lah knp.. hihi..

Ezad Skytech said...

biasa kalau terperangkap kat dalam jammed macam ni..kena la sabar..semua orang nak cepat..bukan kita sorang je yg nak cepat kan..

Ezad Skytech said...

kena la belajar bersabar kan..lagi2 sekarang ni bulan puasa..tapi bukan bulan puasa je yg harus banyak bersabar..bulan2 lain pon kena juga..