ORANGES

Suap-menyuap membawa bahagia ..

40 comments


sememangnya bulan Ramadhan ni banyak dugaannya ..

salah 1 dugaan yang aku hadapi semalam , kena suapkan sepupu aku makan nasi lauk sup .. erhh , sabar je lah .. bulan lain tengok lauk tu takde kisah pun .. lagi-lagi nasi tu .. tapi , semalam memang menggugat ..

ada jugak rasa-rasa macam nak suap ke mulut je kan ..

ni la dia .. suhun dengan pucuk tauhu ..

tapi , yang penting aku dapat suapkan makanan kat sepupu aku tu sampai habis .. dia memang jenis susah nak makan banyak , sebab tu kurus melidi je .. agaknya aku yang suap , tu yang berselera lebih *perasan* ..

dan lagi best , aku tambah kicap .. dia tak nampak juga *leka main game* .. alasan tak nak makan kicap adalah hitam .. erhh , mengada .. tapi , makan jugak kan .. bukan dia tau pun rasanya camne ..

tergugat tak payah cerita , memang nak hirup sume masuk dalam mulut !

untuk nenek aku , maksu aku .. kalau si Nurin tu tak nak makan .. kasi je kita ni suapkan .. konfem boleh habis , siap boleh pedajalkan sikit-sikit (ajar dia boleh makan pelbagai laa) .. *masih ada baik hati tau*



notakaki:
bila menyuap budak makan tu rasa sifat keibuan tu ada pulak .. lalala ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

40 .16kg daun berguguran:

Wanz Mejuez said...

Adehhh petang2 macam ni tea letak gambar makanan lah plak.. hheheheh sedap2..... lapa2... nak2.,..

Tea Dno said...

@Wanz Mejuez
nak ape? belum buka lagi.. haha..

p/s: haah, kan.. dah bape harini.. asik letak gambar makanan je.. ==,

Freaky said...

perghh boleh dibayangkan bagaimana tergugat masa tu. hahaha

Tea Dno said...

@Freaky
tahu takpe.. adoii..

Niena Pengembara Ilahi said...

cobaannnn

Jasmin Ibrahim said...

hahaha....sabar2....
*dtg dr blog cik aish....slmt bknln... ^_^

sergeant keroro said...

dah boleh kawen ni, hehe XD

Munna said...

si nurin ni umo bpe tea?

baca 2,3 kali baru dpt agak budak kecik...baca dr awal mcm pelik je...hehe

abglan said...

Aik... dah berbuka ke ke? he he

Diana @ bilakukatacinta said...

tea: bulan pose...tengok iklan mekdi pon boleh terliur..ye tak? hampeh tul kan?...camtu lah rasanya org2 miskin yg tak makan berhari2 duk perati jek kita makan.... huhu..insap

Bro ahmad said...

besar pahala tea hari ni..hmmm

iPai said...

halamak .. sweetnya tea .. ehehhe

Luqeem™ said...

sweet je..haha..

letak la pedas sikit, nanti konfem gemuk..

tia @ Ini Kisah Tia said...

memang ada sifat keibuan ni . heheh :D

Tea Dno said...

@Niena Pengembara Ilahi
dah macam cite p.ramlee pulok..

Tea Dno said...

@Jasmin Ibrahim
slmt berkenalan juga..

haha.. sabar je lah..

Tea Dno said...

@sergeant keroro
haha.. lambat lagi lah..

Tea Dno said...

@Munna
haha.. nasib ada include budak kat footnote tu.. hehe.. sorry buat tertanya kan.. 4 tahun..

Tea Dno said...

@abglan
sepupu kecik tu memang tak pose nye..

Tea Dno said...

@Diana @ bilakukatacinta
tau takpe.. biasa lah tu.. sebab tu ada nya bulan Ramadhan ni. :D

Tea Dno said...

@Bro ahmad
Alhamdulillah..

Tea Dno said...

@iPai
eleh suap budak kecik je..

Tea Dno said...

@Luqeem™
ni lagi sorang cakap sweet.. ==,

boleh lak gitu.. ke tandas pulak kejenya budak tu..

abglan said...

oooO budak kecik rupanya, tp ko tk bg nama benda ni kan? aku nie... sok'on!

EYFAalias said...

dah lepas dah ni kalau nak kawen. ahahaha

Tea Dno said...

@tia @ Ini Kisah Tia
boleh jadi ibu yang super-garang. haha.

Tea Dno said...

@abglan
konfius nak menulis perkataan su'un ni tauuu... hhahaha..

p/s: dalam entry tulis suhun.. ==,

Tea Dno said...

@EYFAalias
haha habes laaa.. ==,

Wanie said...

eh2, wanie pun same la..dok suap anak sedare makan..hari2 lak tu..tapi tak teringin pun nak makan sbb makanan yg diblend..:D

rase bahagie kan, diorang kenyak=ng kite pn kenyang sekali..:)

Syuxer said...

kalau camni tea punya sikap..dah wujud dah sifat keibuan disitu..:).

M Fizan said...

huhu..sabar2..ini dinamakan ujian.. :D

Ezad Skytech said...

syok2 tengah suapkan sepupu..
tak engat hari puasa..tersuap masuk mulu sendiri pulak..haha~

SoLy SoLicious said...

ala tea, suap la kiter jgak..hehehe....*jd baby jap

siti kektus said...

haha. naseb baik tak termasuk dalam mulut tu ha. kalau tak,,,, :p

siti kektus said...

ececeh.

dah boleh kawen lah ni. ^^
ape lagi suruh en.bf masuk minang. :p

izfanora said...

budak2 mmg liat skit bab mkn. dlm kepala pk nk main jer.. mmg suap lg sng..

alif haris said...

hai bakal ibu ..

hahaha ..

Tea Dno said...

@Wanie
haha.. wanie pun dah boleh dah ni.. hahaha.. makan blend takmo, bebudak boleh lah telan.. huhu..

memang bahagia dapat suap bebudak ni.. lagi2 kalau tengok dah habis diorang makan..

Tea Dno said...

@Syuxer
harapnya 4 tahun lagi boleh jadi ibu yang baik.. hoho.. :D

Tea Dno said...

@M Fizan
tahu takpe.. sabor je lah ekk..