ORANGES

Malu untuk jumpa orang baru .. Itu normal ..

20 comments


kenapa kita selalu saja ada perasaan malu untuk jumpa seseorang yang kita kurang kenali ataupun tidak pernah berjumpa sebelum ni ya ? (ayat aku dalam blog makin lama makin skema rasanya , kan ..)

pendapat aku sendiri , mungkin itu disebabkan kita tak pernah berbual lagi dengan seseorang yang kita nak jumpa tu secara realiti .. selalunya hanya dalam aplikasi maya (bukan maya karin) seperti FB , sms , dan juga blog (?) ..

dan perasaan malu tu haruslah ada dalam diri setiap orang ..


pasangan bercinta yang pertama kali nak ber-dating pun , mesti malu-malu kucing .. tapi , biasanya lepas 2 , 3 kali jumpa hilanglah rasa malu tu .. lepas tu boleh timbul pula lah isu yang kita selalu nampak dalam akhbar ..

aku , boleh dikategori malu terlampau nak jumpa seseorang tu .. eh , dating dah banyak kali pun masih malu tau .. inikan lagi nak jumpa orang baru lagi .. kadang-kadang aku boleh terbuat perkara memalukan diri sendiri .. *sigh*

jadi , malu tu biarlah berpada .. malu itu bagus bagi seorang perempuan .. tapi jangan terlalu pemalu sampai nak keluarkan suara pun susah .. dan jangan terlalu tak pemalu sehingga terbongkar segala aib diri pula ..



notakaki:
malu lah nak jumpa 2 orang untuk petang ni .. kehkeh ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

20 .16kg daun berguguran:

Cik Bell said...

malu biar bertempat...pemalu sgt kang org tkot nak berkawan dgn dia..xtaw malu sgt kang,boleh naik menyampah pulak.huhu

H.J said...

pompuan kalo malu tu tak pelik la kan?haha

iPai said...

wewwiitt .. sape tuh .. sape tuh ? hehehe

Wanz Mejuez said...

yeahhh tea punya penulisan dua tiga menjak ni sangat berubah...

ayat skema macam wan.. hehehe baru senang nak di baca dengan sekali nafas je...

malu yew... first time jmpa dngan org mesti rasa malu.... tpi bila dah biasa perasaan malu tu sudah tiada...

yeahhh tea punya penulisan dua tiga menjak ni sangat berubah...

ayat skema macam wan.. hehehe baru senang nak di baca dengan sekali nafas je...

malu yew... first time jmpa dngan org mesti rasa malu.... tpi bila dah biasa perasaan malu tu sudah tiada...

Ezad Skytech said...

haha..first time jumpa memang la segan woo..hee~

deeyamorten said...

aku pun kadang kadang pemalu jugak. kadang kadanglah.. hahahah

Bro ahmad said...

malu biar bertempat..jgn langsung tak tau malu sudah la tea....:)

izfanora said...

wah.. beramah mesra ke? hihi..

Tea Dno said...

@Cik Bell
haah, malu ni kena kasi half-half je..

Tea Dno said...

@H.J
haa, of course laa.. hee..

Tea Dno said...

@iPai
haha entah, entah. haha..

Tea Dno said...

@Wanz Mejuez
senang nak baca ke? huhu.. kadang2 dah biasa jumpa ada juga rasa malu tu lagi, bergantung kepada individu tu sendiri.. :D

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
sudah tentu.. heee..

Tea Dno said...

@deeyamorten
tapi , kau dengan aku mesti tak malu punya .. tau dah.. haha..

Tea Dno said...

@Bro ahmad
haah.. betullah tu.. :D

Tea Dno said...

@izfanora
hee.. lebih kurang laa.. :D

siti kektus said...

itu normal lah tea. mau tersipu2 tau. :)

siti kektus said...

kalau terlebih malu, sampai terbuat yg bukan2, aish, itu lagi maluuu. haha :p

Tea Dno said...

@siti kektus
hehehe.. kalau jumpa siti pun mau segan juga ni.. :P

Tea Dno said...

@siti kektus
haishh.. jangan laa cakap.. tea la tu.. hahaha..