ORANGES

Lain perasaan tu kali ni ..

11 comments


selamat pagi ..

rasa dah lama tak update pagi-pagi macam ni ..  udara pun still nyaman , air di dalam kolah pun sejuk saja .. ah , layankan saja mandi itu .. tak nak lah jadi kambing pula nanti .. errr .. (mood masih mengantuk)

macam mana kutipan duit raya anda tahun ni ? ada yang berkurang ? dah pasti , sebab kita setiap tahun makin meningkat usia bukan berkurang usia .. ada juga yang makin bertambah duit sebab bertambah umur .. kehkeh ..


tapi , kehadiran Syawal kali ni tak lah macam Syawal pada tahun-tahun sebelumnya .. ada saja gerai makan Melayu yang dah buka .. kedai runcit Melayu yang beroperasi .. dah makin hambar , Merdeka Day pun sepi ..

kalau lah ini Tahun Baru Cina , memang aku rasa orang Melayu yang kelam kabut .. sebab kebanyakan pasaraya dan kedai dimonopoli oleh kaum Cina (confirm tutup) .. biasanya kedai kaum kita sendiri apa pun tak ada .. opss ..

Melayu ni kurang maju .. mana tak nya , asyik kena kutuk sana-sini (aku lah salah seorang) .. lepas tu , kerja pun sedang-sedang nak tak nak pula ..



notakaki:
nak kira duit raya .. :P
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

11 .16kg daun berguguran:

Bro ahmad said...

tea nak duit raya....:) datang rumah

sergeant keroro said...

untunglah banyak duit raya XD

hira said...

wah, teaaaaaa.. bukan main duit raya tu. nak bagi saya satu sampul ke? haha :D

Ezad Skytech said...

merdeka bukan sambut sekali dengan Hari Malaysia ke nanti..hee~

Ezad Skytech said...

banyak dapat duit raya ke tea..?

alif haris said...

serius ..alif pn rasa mcm raya kali ni kureng la .. huhu

siti kektus said...

dapt lah jugak. tapi tak lah sebanyak tahun2 masa kanak2. ekekeke ;)

siti kektus said...

hari tu pon ada nampak makcik jual lemang masa raya kedua. kesian macik tu. tak beraya. sobs.

EYFAalias said...

ehem ehemmm. eyfa dapat banyakkkk. ehhehee

EYFAalias said...

jangan jeles tauuu :P

iPai said...

awalnya dia post lepas raya .. hadeh2 .. dasat tea ni