ORANGES

Kotak komen pilihan dan bukan pilihan ..

39 comments


sejak jadi blogger tegar dah matang sikit , kerap jengah blog orang lain tinggalkan komen .. kalau best aku baca sampai habis .. kalau panjang sangat dan kurang info .. terus pegi kotak komen kata 'betul3' .. lalala ..


jenis kotak komen yang aku suka dan boleh tahan suka mengikut priority masing-masing:


pop-up window .. cara ni paling cepat aku rasa , keluar je pop-up terus komen .. pastu tutup , blahh .. lalala .. tak payah nak jump ke page lain ..



embedded below post .. ni ok jugak , tapi a lil bit leceh sebab nanti akan reload page yang kita bukak tu sekali lagi ..



jenis kotak komen yang aku kurang suka atau mungkin juga tak berkenan langsung:


embedded below post .. tapi , ada word verification .. arghh , aku rasa macam pfftt lagi-lagi kalau broadband tengah semput ..



full page .. pastu ada word verification jugak .. dah lah aku tak dapat nak rujuk semula post asal .. *ini memang penulis menguji aku untuk baca keseluruhan text*

******

kalau blog tu pakai comment moderation ke tak , itu aku tak kisah pun .. macam aku , wajiblah aku pasang comment moderation tu , sebab kalau tak serius aku terkial-kial nak balas balik kunjungan korang ..

cuma 1 je lah bila pakai comment moderation ni , kalau tetiba pulak time tu banyak komen masuk *biasanya terjadi apabila join segmen kawan blogger ni* .. haru-biru jugak nak approve satu-persatu ..

dan yang paling penting , word verification lah buat aku rasa annoyed gila .. walaupun dulu aku pun buat gitu jugak .. tak payah kot nak bagi contoh gambar lain *nanti loading lama lah* ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

39 .16kg daun berguguran:

anismelon said...

anis suke pop up window..yg len toh leceh ah..huuuu

dhiera said...

dulu pakai pop up, sekali ada blogger tegur pakai lah embedded lagi banyak advantg. pffftt.. erm..
honestly, lagi suka pki pop up~

Fad said...

oit..samala..mls gak kalo ada word verification tuh...kotak komen cf pop up window cam yg first kan?

sergeant keroro said...

hehe, rasanya nak buat komik sal word verification lah XD

deeyamorten said...

betul3. haha

Wanz Mejuez said...

aku pun suka komen pop up tu tpi tk berkenan dgn word ver tu... rasa mlmbtkan masa nk trjah blog lgi....aku pun suka komen pop up tu tpi tk berkenan dgn word ver tu... rasa mlmbtkan masa nk trjah blog lgi....

izfanora said...

hihi.. kdg ada yg xtau dorg pkai tue sbb br dlm dunia blog..

dulu izfa pun guna juga. sib ada yg baik hati, bgtau dgn hemah.. :)

Ezy Chiaki said...

xsuke jgk ngn word verification 2..
ngeee

H.J said...

yeah..pop window terbaik

Bro ahmad said...

blog bro ayat comment kt bawah dah hilang tea...sekarang pakai reply je..lagi cepat..

EYFAalias said...

WV memang menyusahkan. tak suka!

iPai said...

heee.. antara masalah yang biasa yang blogger-dah-matang hadapi .. hehe

Dalin said...

betul3.. hihihi.. mmg pun..
tea nye rangking pemilihan kotak comment tu sama dengan Dalin.. hehe.. tak suka yg kena reload page or jump ke page lain.. huhu

NasZ said...

betul. saya lebih suka guna popup window. senang nak rujuk post. word verification memang menyakitkan hati tapi sabar je la. puasa. hehe.

MOHD NASER.com

alif haris said...

same to me :)
tak berapa suka la yg ade word verificttion bagai ..

Ezad Skytech said...

komen pop-up window paling best..mesra pengunjung...(^^,)

Ezad Skytech said...

yang lain pon ok jugak..tapi kurang senang sikit dgn word verification..huhu~

tia @ Ini Kisah Tia said...

sangat suka yang POPUP !!!

Tea Dno said...

@anismelon
memang pun.. hohoho.. lambat je nanti..

Tea Dno said...

@dhiera
embedded tu nak tambah PV je.. huhu..

Tea Dno said...

@Fad
yup... CF punya pun popup.. boleh geng laa ni.. :D

Tea Dno said...

@sergeant keroro
haha.. buat le.. buat , buat.. :D

Tea Dno said...

@deeyamorten
dah macam upin ipin ni ha.. :P

Tea Dno said...

@Wanz Mejuez
memang tak berkenan lahh.. susah lah.. lagi2 kalau internet tengah lembab ni.. alahai berukband..

Tea Dno said...

@izfanora
yup sama lahh.. dulu tea pun gitu.. hihi..

Tea Dno said...

@Ezy Chiaki
leceh leceh... :D

Tea Dno said...

@H.J
haha opkos...

Tea Dno said...

@Bro ahmad
pakai reply pun boleh aje...

Tea Dno said...

@EYFAalias
sape yang suka? habaq mai.. haha..

Tea Dno said...

@iPai
bukanlah.. blogger separa matang.. hahaha..

Tea Dno said...

@Dalin
yup.. melambat keje kita. lagi kalau blog tu, ada lagu.. adoh mak, tekezut..

Tea Dno said...

@NasZ
nasib baik.. fuhh fuhh.. haha..

Tea Dno said...

@alif haris
kalau dah jumpa orang yang suka dengan WV, gtau tea ye.. haha..

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
yuppp.. konfem pengunjung tak bosan.. hoho.. ops, salah 1 sebab pengunjung tak bosan.. ;p

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
WV memang bikin sesak..

Tea Dno said...

@tia @ Ini Kisah Tia
yup..

p/s: ni geng tak kisah PV rugi 1 persatu ke? hohohh..

siti kektus said...

pop up lah senang. lagi2 untuk internet yg secepat siput sedut ni. ^^

Tea Dno said...

@siti kektus
huhu tahu takpe.. tapi lain orang lain taste kan..

Maria Firdz said...

popup window lebih mesra pengguna... :)