ORANGES

Masalah semua berkaitan emosi ..

18 comments


setiap orang ada masalah masing-masing kan ? tipu lah kalau hidup atas muka bumi selama bertahun-tahun tak pernah ditimpa masalah .. cuma cara nak selesaikan masalah tu saja yang berbeza untuk setiap individu ..

dalam dunia blogging ni , orang yang kendalikan blog ni manusia juga .. jadi , ada pasang surut mood dia tu .. blogger yang dah lama (baca : otai) pandai asingkan emosi dunia luar agar tak tercampur-adukkan dalam ni ..


aku ? aku masih lagi tak mahir nak asingkan semua tu .. bila dah tak pandai nak asingkan , itu yang kadang-kadang orang lain pun rasa macam err saja .. semakin berusia seseorang , semakin dia berusaha untuk jadi matang ..

emosi sangat pun tak elok sebenarnya .. selain menjejaskan diri sendiri , kita juga boleh menjejaskan emosi orang lain .. atau dalam kategori lain , psiko .. tak dinafikan , kebanyakan perempuan kuat main psiko ..

nak berblogging semasa dalam keadaan meroyan emosi berlebihan ni , banyak-banyakkanlah selawat sebelum update entry .. sebabnya , dikhuatiri ayat tak enak keluar lepas tu buat orang meluat nak baca ..



notakaki:
bila nak belajar men-doodle ni ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

18 .16kg daun berguguran:

shiema sufian said...

jangan masukkan emosi dalam penulisan :)

Luqeem™ said...

sebab tu nk buat entri kena letak bismillah..hehe..snang sikit hati tu nk mnulis..:)

alif haris said...

kalau tgh bengang or down ke btter jgn update ..
baik tido dulu ke hehe

Ezad Skytech said...

betul tu tea..kalau terlebih emosi..entri pon berkemungkinan akan turut beremosi jugak..

Ezad Skytech said...

kalau tengah panas hati tu..dinasihatkan jangan tulis entri..nanti takut ada ayat atau perkataan yang kurang enak dibaca oleh orang lain..hee~

Wanz Mejuez said...

hehehehe tea menulis entri smpai tension ke???

saboorrrr...=)

hehehehe tea menulis entri smpai tension ke???

saboorrrr...=)

H.J said...

yup..asingkan emosi tu..bercampur baur tu lain plak yang jadinya..

siti kektus said...

tea dalam ketidakstabilan emosi ke ni? hehe :p

siti kektus said...

meh sini kite ajar buat dodol, bukan doodle. haha :p

Tea Dno said...

@shiema sufian
tu lah.. tapi kadang2 terbuat juga..

Tea Dno said...

@Luqeem™
haah.. biar tenang sikit hati yang panas..

Tea Dno said...

@alif haris
ahaha.. pun boleh... tidur dalam sehari dua ke, konfem ok dah..

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
ni biasanya perempuan je banyak unsur emosi ni.. haha..

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
yup, tau takpe.. tapi kalau dah nak sangat tulis.. buat entry tu, tapi jangan kasi orang lain baca.. haha..

Tea Dno said...

@Wanz Mejuez
hehehe.. ada la kot 1 , 2.. :P

Tea Dno said...

@H.J
tu lah,, nanti entry pasti ada berat sebelah.. huhu..

Tea Dno said...

@siti kektus
hahah.. takde takde takde.. ;p

Tea Dno said...

@siti kektus
hahha.. dodol je ke? wajik sekali ok jugak..