ORANGES

Juadah berbuka puasa paling syiok!

36 comments


thanks to iPai , kerana meng-tag aku .. ini contest , nak join klik klik ..

bab makan makan ni memang favourite habis .. camne lah nak diet kalau time berbuka melantak habis-habisan ? tapi tapi tapi tapi .. berat aku dah turun 3 kg .. lalala .. *muka bangga , kurus pahala puasa*

PERINGATAN: entry ni banyak gambar makanan !! (gambar sudah resize)



all time favourite , murtabak .. tak kisah daging lembu ke ayam , tapi kebiasaannya memang sukakan inti daging lembu .. bukan bulan Ramadhan pun suka murtabak , inikan lagi bulan Ramadhan .. kalau boleh nak makan hari-hari tapi dah 2 hari tak makan .. *sedih*


ayam golek memang sedap .. tapi akibat ayam golek semakin lama semakin mahal .. so , Ramadhan kali ni baru 2 kali makan .. ok kan dari takde macam last year *sedih lagi* .. bila ayam dah panggang begini sedap , dicicah bersama kuah pedas manis tu lagi syiok !


ini roti jala .. sedap makan dengan kuah kari .. aku memang tak pernah pulak nak makan roti jala dengan sambal udang ke apa .. sampaikan , aku sendiri pun dah expert tau buat roti jala sendiri .. super duper extra simple buat roti jala ni .. that's why senang nak belajar ..


kalau manis-manisan time berbuka , sedap balun kuih onde-onde .. or nama lain kuih buah melaka dan nama lain yang pelik aku pernah dengar tapi dah lupa .. macam biasa juga , air tangan sendiri lebih sedap dari membeli sebab gula kat dalam boleh letak sesuka hati .. hoho ..

tag 2 orang rakan:


notakaki:
tak tau dah harini nak berbuka apa pulak ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

36 .16kg daun berguguran:

H.J said...

terus scroll ke bawah tanpa tengok gambar..tak leh nk tengok..terliur..perut pom dah berbunyi dah ni

Tea Dno said...

@H.J
theeheehee.. rileks rileks..

Anis Athia said...

wah sedapnye..terliur dibuatnye..
hehehe
thanks sebab join contest anis ni
(^_^)

deeyamorten said...

tea memang suka buat org terliuq bulan2 pose nih. huhu..

singgah sini weyh, ada nama kau :)

http://sayakongsicerita.blogspot.com/2011/08/thank-you.html

izfanora said...

lbh kurang je yg kita suka tue yer.. hihi..

Tea Dno said...

@Anis Athia
welcome dear.. memang terliur tengok time ni.. huhu..

Tea Dno said...

@deeyamorten
memang sengaja tunjuk kat kau.. aha... thanks ye.. :)

Tea Dno said...

@izfanora
agak laa.. hihihi..

abglan said...

adoi... tertengok makanan sedap, dah dekat ke waktu buka nih?

iPai said...

pergh .. banyak ye syiok ni ..

hmmm suka ayam golek tp harga mahal macam tea cakap ..

n sgt suka roti jala !!!!!

ish tiru laa tea ni !!

Bro ahmad said...

bro nak semua sekali..cepat tea masakkkk

alif haris said...

onde-onde melaka tu sy suka ^^ heheh

eh tag sy .. huhu
nnt kalau sy tgh rajin sy try join skali .. hehe

Syuxer said...

ayam golek tuh pernah syuk nak try makan sorang...tak larat weh..separuh je boleh bedal heheh..

NasZ said...

semua saya punya. saya nak sume di atas. hehe. saya suka gak kuih2 kat atas tu.

MOHD NASER.com

Ezad Skytech said...

baca entri sambil scroll slow2..haha~

EYFAalias said...

murtabak singapore sedap oh! ehhehe.

EYFAalias said...

dulu eyfa suka makan kuih ondeh2. skrg xsuka dah.

EYFAalias said...

good luck syg. :D

siti kektus said...

murtabak mmg sdap. makan 3 keping tanpa henti mmg tak rasa apa lah. hehehe :p

Tea Dno said...

@abglan
haha memandangkan waktu abglan komen pukul 2pm, so lambat lagi lahh.. haha..

Tea Dno said...

@iPai
eleh, dia yang tiru! ;p

Tea Dno said...

@Bro ahmad
melampau seyh nak masak.

Tea Dno said...

@alif haris
eh perasan rupanya. heheheheh..

join je lah. :D

Tea Dno said...

@Syuxer
perhh nak makan sorang. ayam golek tuh tea makan dengan family. berempat tau utk seko. huhuh.

Tea Dno said...

@NasZ
hoh, ini lagi tak agak2. haha.

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
errk sambil scroll slow2 sambil air liur meleleh. huahuahua....

Tea Dno said...

@EYFAalias
memang sedap! *gaya macam penah makan*

Tea Dno said...

@EYFAalias
eh pe pasal tak suka dah?

Tea Dno said...

@EYFAalias
thanks dear eyfa. :D

Tea Dno said...

@siti kektus
kuat melantak betul.. hohohh.. tea takleh go on 3 murtabak.. sebab nak makan benda lain... hohoho..

Anis Athia said...

keputusan dah keluar, sape ek menang? hehehe

http://anisempoi.blogspot.com/2011/08/keputusan-lucky-draw-juadah-berbuka.html

Tea Dno said...

@Anis Athia
anis!! thanks!! terharu gila.. huhu..

maszull said...

salam...tahniah dear...menang contest...:)

abglan said...

Huiyoo.. menang hadiah lagie, tahniah!

Tea Dno said...

@maszull
terima kasih.. :D

Tea Dno said...

@abglan
terima kasih!! :D