ORANGES

Tak rugi makan di .. Nasi Arab Damsyik ..

36 comments


pada 20hb Ogos 2011 lalu , ada 1 perjumpaan blogger kecil-kecilan .. memang kecil sangat-sangat ni , sebab kami hanya bertiga iaitu iPai , Eyfa dan aku .. memang dah rancanglah nak berbuka puasa sama-sama ..

tempat makan yang dipilih , Nasi Arab Damsyik yang berlokasi di Senawang , Seremban .. huihh , sedangkan aku yang duduk Seremban dah lama ni pun tak pernah pergi makan di situ lagi ..

iPai pergi booking tempat tu seawal 3 petang kalau tak silap (kalau silap , sorry !) .. tapi , fully-booked untuk buka puasa .. terpancar kekecewaan di situ .. tapi , masih boleh makan di situ dalam lingkungan 7.45 malam ..

ini iPai , yang tengah cover muka dengan kamera .. :P

Eyfa dan aku tak kisah pun kan kan kan , pukul 7.45 malam pun masih on je .. dan kami juga masih boleh menjamah sedikit makanan lain dulu sebelum makan habis-habisan di restoran nasi panjang tu ..

apa kami buat sebelum tu ? pergi ke Bazaar Ramadhan Paroi , beli makanan dan air cuma sekadar alas perut untuk berbuka puasa .. borak-borak , kenal dengan lebih rapat lagi .. azan pun berkumandang , kami ke surau dulu ..

sudah saja tu , kami pun cepat-cepat serbu restoran tu .. fuhh , masih dipenuhi orang .. tempat tu memang famous amos lah , lagi-lagi bulan puasa ni .. mata melilau mencari meja dan kerusi kosong untuk duduk ..

dapat tempat duduk , apalagi .. minta order pula .. seriously , aku dan Eyfa tak tahu macam mana nak order .. sebab tak pernah pergi makan pun tempat tu .. jadi , serahkan tugas itu kepada iPai yang lebih pakar ..

sungguh banyak untuk 3 orang makan .. dan itu air cranberry ..

apa yang aku nak cakap , makanan di situ memang sedap .. puas hati dan puas perut (rasa macam aku je makan banyak) .. harga pun tak mahal , biasa-biasa saja .. jadi , tak salah pun kalau anda mahu cuba makan di Nasi Arab Damsyik ni ..

ditanya kepada aku , adakah aku nak datang lagi ke restoran tu?
dah tentu nak , feeling pun ala-ala makan kenduri gitu .. auww ..

keluar pergi berbuka puasa bersama iPai dan Eyfa memang seronok .. thanks to iPai yang sanggup pick-up aku di rumah .. dan thanks to Eyfa sebab sanggup datang from KL semata-mata jumpa aku dan iPai ..

credit gambar to iPai , tapi watermark aku sukahati letak ..

agak-agak nanti time raya , boleh pula aku pergi ke KL tuntut duit raya dari Eyfa kan ? lepas tu , silalah belanja aku masa pergi Sunway Lagoon ke , ice skating ke apa ke .. kehkehkeh .. (demand habis)

bila pula nak kumpul ahli blogger lain lebih ramai lagi ya ? rasa seronok , sebab selama ni kita hanya berbual di dalam blog saja .. paling jauh pergi pun ke FB .. bila dah berjumpa , lebih banyak yang kita boleh kongsi bersama ..

mula-mula malu kucing tu , perkara biasalah .. pemalu tu kan comel .. (sila muntah) seriuslah , bila dah ada sikit pengalaman macam ni , dah terasa pula nak jumpa para blogger lain .. (oh , sila datang rumah raya ni HAHA)

lagi 1 credit gambar untuk iPai ..



notakaki:
-ada jalan cerita tertinggal tak ni eh ?
-entry ni saja nak tuju kat Cik Aish .. lalala ~
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

36 .16kg daun berguguran:

deeyamorten said...

sedapnya nasik arab.. dah lama tak makan. adalah dlm dua minggu kot? hahahaha..

paroi? kau stay situkah? rumah aunty aku area situ. sekali jiran kau. hahaha..

blog dah tukar birulah. aku ingatkan salah masuk blog tadi. ni serious. tak tipu punya

Wanz Mejuez said...

wahhh besttt.. nak blajar masak nasik arab la lps ni...


=)

wahhh besttt.. nak blajar masak nasik arab la lps ni...


=)

Nisa said...

bestnye! :D

Umedia Network said...

Wah!!! Mmg sporting lah korang. huhu. Memang terbaik. Tabik 3 blogger ini. hee. :)

Bro ahmad said...

sorry tea tak dapat kesana..bestnya makan2 sedap..blog ni dah berubah colour ehhh dah tak colour pink hehee biru muda cute hehee

SoLy SoLicious said...

waah... cmbest aje... smapai hati x ajak kite :(
*terjuih bibir ha..heeeee
gurau aje

NasZ said...

wah..best2. bila lah nak buat kat perak ni? ada sesape nak buat ke? hehe.

MOHD NASER.com

H.J said...

haha..nasik kuning gitu..

Ezad Skytech said...

dulu masa dok area seremban..tak pernah tahu pon kedai ni wujud..hee..lagi la kan..?

Ezy Chiaki said...

bestnye dpt jmpe blogger laen..

Syuxer said...

wah sesama blogger berbuka puasa..best tuh..

iPai said...

heheh .. wewwiiittt .. dah post .. kene suh aish baca ni .. !!!

Dalin said...

aahh!!! dengki2... huhu~

abglan said...

Huiyo bestnye... tak pernah jumpa sesape lagik, pemalu kui kui... lg pun dah tua, org muda tak suka campur aiyak!

siti kektus said...

wah. seronok abes ni. tak ajak kite pon ea. sobs.

siti kektus said...

eh, tea ni tinggi rupe nya. sampai kalah eyfa. ingatkan... :p

sergeant keroro said...

wah wah, nak join jugak XD

Tea Dno said...

@deeyamorten
kau nak makan kasut tak? hahahaha..

tak lah, kitorang je pergi paroi.. aku duduk kat erm.. secreto de amor.. hahaha..

amboih.. semangat raya lah ni.. nasib aku tak tukar kaler bendera.. ;p

Tea Dno said...

@Wanz Mejuez
belajar, belajar.. nanti boleh bukak restoran nasi arab pula.. hoho..

Tea Dno said...

@Nisa
memang best lahh. ;D

Tea Dno said...

@Umedia Network
malu2 juga mula2 tu.. hehehe..

Tea Dno said...

@Bro ahmad
takpe.. haah, kaler pink lainkali pula.. hohoho..

Tea Dno said...

@SoLy SoLicious
hahaha.. tak gitau nak join.. alorh, konfem jauh kan.. ;p

Tea Dno said...

@NasZ
awat jauh naa kat perak? hahaha.. moh turun KL jeh.. ;p

Tea Dno said...

@H.J
motot motot motot.. ;p

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
lagi kejam.. ;p

Tea Dno said...

@Ezy Chiaki
best.. tercapai hasrat jumpa blogger lain.. :D

Tea Dno said...

@Syuxer
lainkali jumpa blogger lebih ramai.. haha.. ;)

Tea Dno said...

@iPai
elehh ipai pun dah post kan entry ni... :D

Tea Dno said...

@Dalin
alah.. dalin jauh.. kalau dekat boleh ajak juga..

Tea Dno said...

@abglan
eleh konon.. kita pun pemalu juga.. ;p

Tea Dno said...

@siti kektus
tunggu tea datang JB, kita gather kat sana ehh.. haha..

Tea Dno said...

@siti kektus
err, taklah tinggi tapi sederhana.. nak kata tea ketot ye? hahah.. ;p

Tea Dno said...

@sergeant keroro
jom jom jom.. ;D

iPai said...

adeh malu ye baca post ni ..

n siap blogger lain baca lgi .. waa .. malu2 ye ..!!!

Tea Dno said...

@iPai
haha rileks lah. :)

saja kasi promote. mana tahu blogger lain nak ajak gathering pula. ;p