ORANGES

tak masuk kat TV pun ?

5 comments

hah , dah keluar lagi pasal isu halal atau haram .. ni pasal ASNB/ASB pulak .. katenye haram pulak dah .. okeh , haramnye kalau buat pelaburan yang bercanggah dengan hukum syara' .. tapi kalau isu macam ni , nape tak masuk kat TV pun ? masuk berita tu ? ini pun aku baru tau je .. taktau lah .. takdapat nak komen lebih2 .. takut salah cakap ..

ikut majlis fatwa negeri Perak dan Kedah , pelaburan dalam ASB adalah harus dan dividennya halal .. tetiba majlis fatwa negeri Selangor isytihar haram sebab bercanggah .. haishh .. habis tu camne pulak dengan orang2 lain yang dah melabur banyak duit kat ASB tu ? kalau care salah itu memang sume orang maklum lah HARAM , buat camne sekalipun tetap HARAM .

tunggu je cite selanjutnya camne .. sebab aku sendiri faham , setiap negeri ade fatwa masing2 .. aku taknak lah tertipu lagi macam kes will and kate aritu okeh .. penat aku nanti .. haishh .. :)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

5 .16kg daun berguguran:

Tanakwagu said...

rasanya x payah la ikut fatwa itu dan ini. mengelirukan rakyat je.bukan salah pelabur pun yg salah ialah pihak bank yg melabur d tempat yg salah-pandangan je

pha is said...

tu la.. kita nk komen lebih pon, bukannya ada ilmu sngt pon psai bab fatwa2 ni...

Tea said...

tu lah, susah kann.. haish la dunia..

abu idris said...

Ar Rayah World News
http://www.arrayah.info/
Berita Terkini Kebangkitan Negara Islam Global - Khilafah Islamiyah

Tea said...

ok, TQ...