ORANGES

datang rumah ? bace ni dulu .

4 comments

tibe2 teringat ape yang aku ngan mak aku borak semalam .
sume sebab cinta , pakwe , nak kawin , sume tu la kan .

mak aku cakap , kalau takde pape , jangan ajak2 pakwe datang umah .
tak malu ke ?
agak2 dah nak datang meminang tu r , baru datang umah kenal2 ngan family .
mak cakap gak , memang dari dulu family kitorang tak suke ajak2 orang yang takde relationship ngan kite ni .
nanti orang sekeliling cakap ape .
lagi2 lak macam aku , andai kate aku g umah si lelaki .
dah sah2 orang cop aku pompuan tak tau malu .
dah le takde hubungan istimewa , tibe2 menyemak dalam aktiviti keluarga pihak lelaki .

even dah bertunang pun , tak payah la nak ajak2 datang umah .
belum jadi suami isteri pun .
mak aku amik example lagi , maksu aku la .
mase bertunang dulu , boleh kire la bape kali je datang umah kot .
tu pun sebab nak bawa maksu aku g dating je la .
mak kate , mase zaman mak ngan abah aku kenal dulu 3 bulan je .
pastu abah datang meminang mak . nasib atuk wa berkenan .
perangai pun elok je , tak la jadi hantu macam laki lain .
itu mak wa cakap la . hehe .
5 bulan kemudian lepas tunang , nikah . ok what ?
syok je bercinta dalam kem tentera gitu .

nanti dah kawin , nak show off laki bini tu sukati hangpa la kan .
sebelum kawin tu , tak payah la .
kang dah heboh2 , sekali tu tak jadi pun ape2 .
kan dah bengang je , siap dapat malu lagi ngan orang sekeliling .
memang la tak perlu sangat nak jage mulut orang , tapi ni perihal kite sendiri kot .
paham2 la , dan masing2 dah besar pandai pk sendiri . hee .





P/S to si dia: "awak oh awak , mak kite cakap .
awak kena tunggu saye kalau awak betul2 nak saye la kan .
kena pegang duit sendiri banyak2 , berjasa kat mak , keluarga awak dulu .
saye pun nak pegang duit sendiri , nak sara hidup mak abah saye .
nak ade kerja kukuh , kewangan kukuh . baru hidup bahagia .
mak abah saye dah penat besarkan saye , so kena balas tu sume . kan . boleh ?"
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

4 .16kg daun berguguran:

TAYAR PANCIT said...

hai,saye da join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/segmen-saya-seorang-blogger-yang-aktif.html

alinlon said...

wah . i loiiiiiiikeeeeeeeeee .

Nona said...

Assalamualaikum...

Sah...sekarang musim 'nasihat anak pasal pasangan'..nana balik rumah minggu ni pun abah nana suruh 'sit down'..nak bagi lecture pasal 'pasangan yang elok'...

-_-;

Fie aka Tea said...

TAYAR PANCIT: thanks ya .. nt singgah blog kamu ..

alin: ape kau like weh ?

nana: heee ... bese la , ank mningkat dwasa ni ...