ORANGES

oren + fantasi = orientasi

2 comments
orientation week

haish... memang hell la kan time mase ni (rujuk gambar di atas)..
minggu orientasi.. kitorang kena pakai tudung yang same.. nasib je tudung same..
kalau baju kurung, tudung, kain sume kene same macam si polan si polan.. tak ke gila aku kan.. kan.. HU HU..

memang mase minggu orientasi, jiwa raga terseksa lah..
tak pernah jauh2 ngan family, tetiba kena torcher lak ngan akak2 n abang2 faci..
seriously, at first menyampah gila aku kat diorang ni.. (heh, tapi ade gak sampai la ni yang buat aku meluat kat diorang)
tapi mane yang havoc tuh, congrats la aku ucapkan.. sebab faci ni memang best bab menghiburkan kitorang yang kepenatan at that time..

orientasi nih proses aku mengenal orang sekeliling aku ngan lebih rapat lagi..
lagi2 bebudak praktikum aku, roommate aku, bebudak blok aku.. HU HU..
ho yea, blok hostel aku adalah blok yang paling jauh di abad ini.. bikin wa kurus ja..
blok C2.. great la tuh.. berharap gila aku time daftar tuh aku dapat blok A.. skali nah, amik KAU!!
(crying)
fyi, blok B blok bebudak laki keyh..
tapi lah kan, ade hikmah di sebalik sume ni.. HE HE HE..

erm.. aa.. minggu orientasi juga adalah minggu aku paling kurang makan..
nak makan camne, tak sempat derr.. nak kejar time untuk mandi lagi.. gila kau nak mandi 2 minit je..
dah le nak berjalan sehari suntuk.. so, better aku mandi daripada makan.. kan.. kan.. jimat duit..
HU HU..


meet: tan chin ling

ni adalah ex-classmate/ex-practicum aku.. comel dia ni..
ouh ye.. praktikum aku F1P5..
F1P5: Fizikal 1 Praktikum 5..
tak sweet sangat la kot no tuh..
eh.. nak cite sal dak nih.. dia kire agak macam blur2 tapi best melayan dia nih..
and dia panggil aku TE'OH!! >.<
penat ajo dia sebut TEA.. tapi tak gak reti.. so, let her be.. HE HE..
ok pe, unik seyh.. dia sorang je yang leh panggil aku ngan name sweet tuh..

tak lame pun aku sepraktikum dengan dia, sebab dia tukar jurusan ke sains hayat..
dah itu cita2 dia.. nak amik medik kan? HU HU..
so, takpe lah.. takkan aku nak halang lak kan..
and sekarang kitorang masih keep in touch sampai sekarang.. HEE..
and dia sangat2 lah excited kalau terserempak aku kat mane2..
terharu bhai.. KAU ade? HA HA..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 .16kg daun berguguran:

deeyamorten said...

terindu plak kt amoi sorg nih... haha

Tea said...

@deeyamorten
HAHA, tau xpe. ehh, jauh gle kau merantau dlm belog aku. xDD