ORANGES

Semulus bayi lah tu konon ..

12 comments


hari ini nak story apa .. kejap , pergi cari ilham kejap ..

*
*
*

lima minit kemudian ..

*
*
*

kadang-kadang bila mulut berborak .. macam-macam persoalan pelik boleh keluar dari mulut kita ni tanpa kita sendiri sedari .. macam aku juga , sedang tengok baby (baca : bayi) kecil-kecil tu dengan tak semena ,

"Kenapa bontot (baca : punggung) baby tu lebam ?"

lepas tu , orang yang ditanya soalan macam tu pun tergelak sajalah .. maksu aku , bukan orang lain pun kan .. eh , memang ya lah .. baby kebanyakannya masa kecil memang begitu , bila dah besar sikit warna jadi sekatalah ..

apa sebab jangan tanya , bidang aku jauh sekali untuk ke arah biologi or some kind of that ..


punggung baby lebam-lebam macam tu pun , masih tetap comel bagi aku .. daripada aku lihat dengan mata aku ni , nampak lurah dekat punggung tu kat perempuan dewasa .. berkarat tak ingat .. lawa ke ? cehh ..

tolonglah hentikan penderaan mata aku ni .. aku yang perempuan ni pun dah mengata pelbagai , cuba you all girls ni fikir sikit apa yang lelaki umpat pasal anda ? ubahlah kalau nak jadi seorang isteri yang layak dan cukup syarat ..

tak mahu sentap .. chill !



notakaki:
ingin belajar manage duit dengan baik .. ==,
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

12 .16kg daun berguguran:

Bro ahmad said...

tea dah mimpi hal baby jap lagi menikah la ni....:)

Wanz Mejuez said...

susah nak kata.. ramai sangat sekrang ni lupa.. hmmm

Luqeem™ said...

sumulus? ape tu..huhu..klu stimulus tau la..hee

klu mata tak tengok still mulut boleh berkata kata

Minah Blur said...

hai tea.... lme xjejak sini! sihat?

- betol tu... takde paedah nak tnjuk bntot punye lurah kat orang.... mcm die sorg je ade. haha

NasZ said...

yep. betul tu. baby tetap comel momel. hehe. tapi... no komen utk dedah lurah punggung awek dewasa. hehe..

korang betul2 anak malaysia ke? ada berani jawab kuiz kat blog saya? hehe.

MOHD NASER.com

siti kektus said...

baby punya montot memang lah nmpak gebu je walaupun lebam, tp pompuan dah besar gabak tu, err, no komen. ;p

EYFAalias said...

ahahahaha. tahu xpe. berkarat geli je nk tgk. bajet cun agaknya.

izfanora said...

terbaik lah tea.. ada yg sentap tak? hihi..

tea, kt uthm jaga diri.. apa2 luah kt blog.. leh kami2 amik tahu.. :)

alif haris said...

haha memang tak sentap pn .. :D

L said...

a'ah ak baru pasan yang buntut baby kebanyakkan nya lebam.. huhuhu


jom bacer seket..
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

Ezad Skytech said...

kalau baby lagi takpe la..haha~

abglan said...

Dah tua bangka pun bleh panggey baby gak.. manja sket uwwEK!