ORANGES

Kuantiti juga perlu diambil perhatian lebih ..

9 comments


masa kecil-kecil , kelemahan paling besar aku adalah mengambil gambar passport (besar sangat ke masalah tu ?) .. aku pun tahu kenapa , yang pasti bila gambar tu dah siap mesti aku benci gila nak tengok ..

nak kata aku tak comel , dah nama pun kecil-kecil .. mestilah comel habis kan (cakap nak poyo saja) .. tapi , bila ambil gambar passport saja mesti ada tak kena , walhal sebelum tu dah berhabisan masa depan cermin ..

dahlah buat gambar tu bukan sikit-sikit harganya .. lepas tu dapat empat keping dan beserta filem negatif (itu dulu , sekarang guna CD kecil) .. rugi , rugi membazir bagi duit dekat orang tu .. dah tu gambar tak lawa ..


bila dah besar ni , ambil gambar passport rasanya dah tak ada masalah .. memang satisfied habislah .. dah jumpa lubuk baru , lubuk lama ditinggalkan .. murah babe , dahlah dapat 12 keping gambar .. RM5.00 saja ..

tapi , CD kecil tu orang tak ada lah bagi .. alah , gambar habis buat je lah lagi .. baik buat yang murah punya , kuantiti juga banyak .. gambar pun sehabis lawa dah rasanya .. dari mahal tapi sikit dan tidak puas hati ?

kadang-kadang buat pilihan kena juga tengok kuantiti juga selain daripada kualiti .. memang kualiti itu penting juga .. kalau tak ada kualiti payah , kalau kuantiti kurang pun payah .. jadi , kedua-dua seimbang lagi baik ..



notakaki:
tetiba rasa nak say yes , boleh ?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

9 .16kg daun berguguran:

Ezy Chiaki said...

murahnye..
huhu

iPai said...

yes sebab dah ada gambar ? heheh .. selamat hari raya tea .. hee

Faidhatul Arfah said...

yeayyy , agreed . heee :D

siti kektus said...

kecik2 ok je tengok gambar pasport. bila dah besar, gelak2 je tengok gambar dulu2. kelakar! haha






yes untuk apa? year end sale? hehehe

Bro ahmad said...

tea ada dclr ke? bro nak beli le

alif haris said...

yess ~
kualiti dan kuantiti seimbag itu lebih baik .. hhehe

Wanz Mejuez said...

button bawah tu untuk LIKE tea... ahahaha

abglan said...

Kat mana tue? bleh le share...

EYFAalias said...

eyfa tak suka ambil gamabr passport.